Syötävä Helsinki valtaa kaupungin touko-kesäkuussa
Ensimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.2024. Paikallisten ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen toimijoiden yhteistyöllä on saatu kokoon lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy herkullisia maistiaisia niin fine diningin, burgereiden, perinteisten ja etnisten makujen kuin juomakulttuurinkin ystäville.
Tänä keväänä niin kaupunkilaisilla kuin vierailijoillakin on erinomainen mahdollisuus maistella Helsingin persoonallisia ja yllättäviä makuja Syötävä Helsinki -ruokaviikkojen 24.5.–16.6. tapahtumissa.
Mukana olevissa ravintoloissa ja kahviloissa on Syötävä Helsinki -viikkojen aikana tarjolla erikoisannoksia ja teemallisia menuja. Helsinkiläiseen ruoka- ja juomakulttuuriin voi sukeltaa opastetuilla kierroksilla, työpajoissa ja näyttelyissä. Kaupungin monipuolisia makuja pääsee kokemaan myös eri kulttuurien ruokatarjontaa esittelevien festivaalien ja tapahtumien kautta.
– Syötävä Helsinki tuo esiin Helsingin makujen kirjon. Olemme suurten makuelämysten keidas, helpossa koossa. Ruokaelämykset klassikoista villiruokaan ja paikallisherkuista maailman makuihin ovat koettavista mutkattomasti kaupungissa pistäytyessäkin, sillä hyviä vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Hienoa, että saamme käynnistää tulevan kesän tarjoamalle kaupunkilaisille ja vierailijoille näin upean mahdollisuuden tutustua Helsingin ravintolatarjontaan ja ruoka- ja juomakulttuuriin, iloitsee matkailupäällikkö Nina Vesterinen.
Ruoka on tänä vuonna yksi Helsingin matkailun ja tapahtumallisuuden strategisista kärkiteemoista, ja Syötävä Helsinki -tapahtumat jatkuvat läpi vuoden.
– Helsinki on ruokakaupunkina monelle vielä tuntematon kohde. Syötävä Helsinki vahvistaa Helsingin vetovoimaa ruokamatkailukohteena ja nostaa esille helsinkiläisiä alan ammattilaisia ja heidän upeaa työtään. Myös toukokuun lopussa järjestettävä MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries tuo Helsingille kaupungin laadukkaan ravintolatarjonnan ansaitsemaa kansainvälistä näkyvyyttä ruokakaupunkina ja ruokamatkailukohteena.
Senaatintorilla tarjolla kesäterassin herkkuja ja Michelin-gaalan kisakatsomo
Syötävä Helsinki -viikoille aukeaa myös Torikorttelien kesäterassi. Senaatintorin laidalle nousee viime vuoden tapaan terassialue, jossa Torikorttelien ravintoloitsijat tarjoilevat kesäisiä herkkuja.
Kesäterassin yhteyteen rakentuu 27. toukokuuta MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -gaalan live-katsomo. Suoraa lähetystä pohjoismaisten Michelin-ravintoloiden julkistamistilaisuudesta Savoy-teatterista voi seurata kaikille avoimessa katsomossa kesäterassin herkkuja nauttien.
Tutustu Syötävä Helsinki -tapahtumiin ja merkkaa suosikkisi muistiin tapahtumat.hel.fi -sivuilla (hakusana ”Helsingin ruokavuosi 2024”) ja hel.fi/syotavahelsinki -sivuilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Nina VesterinenMatkailupäällikkö
Puh:040 635 4508nina.vesterinen@hel.fiSanna ForsströmBrändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö
Puh:09 310 22433sanna.forsstrom@hel.fiJohanna SnellmanViestintäasiantuntija
Puh:09 310 23579johanna.snellman@hel.fiKuvat
Linkit
Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunginvaltuustossa järjestettiin kyselytunti ja hyväksyttiin Lauttasaaren Isokaaren asemakaavan muutos15.5.2024 20:44:59 EEST | Tiedote
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Vuosaaressa osoitteessa Heteniityntie 4 sijaitsevan Vuoniityn peruskoulun, Heteniityntien toimipisteen perusparannuksen sekä laajennuksen hankesuunnitelman.
ICT-yritykset vahvasti keskittyneet pääkaupunkiseudulle – sektorin voimakas kasvu jatkuu15.5.2024 09:22:31 EEST | Tiedote
ICT-sektori on yksi Suomen voimakkaimmin viime vuosina kasvaneista toimialoista. Se on noussut kokoluokaltaan Suomen suurten toimialojen rinnalle ja sen vuosittainen liikevaihto ylittää jo rakentamisen toimialan. Lähes 70 prosenttia kaikkien suomalaisten ICT-yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla, ja yli puolet alan henkilöstöstä työskentelee joko Espoossa tai Helsingissä. Erityisesti ohjelmistokehitys on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa.
Syötävä Helsinki -viikot ovat ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen yhteistyön tulos – tarjolla sata tapaa kokea kaupungin laadukas ruokakulttuuri14.5.2024 12:00:00 EEST | Tiedote
Helsinki juhlistaa ruokakulttuuriaan ensimmäistä kertaa järjestettävillä Syötävä Helsinki -ruokaviikoilla 24.5.–16.6.2024. Tänään järjestetty mediatilaisuus ruoka-alan toimittajille tarjosi esimakua tulevista tapahtumista sekä keskustelua Helsingin ruokainnovaatioista ja ravintolakulttuurista.
Pakkalan uuden keskuskeittiön hankesuunnitelma etenee valtuustoon13.5.2024 18:44:20 EEST | Tiedote
Helsingin kaupunginhallitus päätti 13. toukokuuta kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Palvelukeskusliikelaitoksen käytössä olevan Pakkalan keskuskeittiön korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä.
Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tietomurron selvitystyö edennyt13.5.2024 14:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin kaupunki tiedotti 2.5.2024 kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneesta tietomurrosta. Tietomurron selvitystyötä on jatkettu kaupungin ja ulkoisten asiantuntijoiden yhteistyönä. Kaupunki järjesti tiedotustilaisuuden maanantaina 13.5.2024 kertoakseen selvitystyön etenemisestä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme