Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Seinäjoella 6.5. klo 11.00–13.00
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
EU-politiikka vaikuttaa merkittävästi suomalaisen ruoka-alan kilpailukykyyn ja menestymisen mahdollisuuksiin. Alan sääntelystä yli 90 prosenttia tulee EU:sta. Ruoka-ala voi tarjota ratkaisuja aikamme isoihin kestävyys- ja vastuullisuushaasteisiin sekä tarjota ruokaturvaa myös laajemmin, kunhan alan iskunkestävyydestä pidetään huolta.
Tilaisuudessa käymme läpi ruoka-alan merkitystä EU:ssa ja Suomessa sekä sitä, miten EU-politiikka vaikuttaa yritysten kilpailukykyyn, eurooppalaiseen ruokaturvaan ja ruoantuotannon kestävyyteen. Elintarvikeyritysten edustajat kertovat konkreettisia esimerkkejä EU:n sääntelyn vaikutuksista.
Tilaisuuteen on kutsuttu alueen EU-vaaliehdokkaat, elintarvikealan yritysten edustajia ja muita alueen päättäjiä.
Aika: maanantai 6.5., klo 11.00–13.00
Paikka: Atria (Itikanmäenkatu 3, 60100 Seinäjoki)
Ilmoitathan tulostasi 29.4. mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ
Ohjelma
Klo 11.00 Lounas
Klo 11.30 Avaussanat, siipikarjaliiketoiminnan johtaja Matti Perälä, Atria Suomi
Miten vahvistamme ruoka-alan iskunkestävyyttä? toimitusjohtaja Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliitto
Liha-alan ajankohtaiset, toimitusjohtaja Risto Lahti, Itikka Osuuskunta ja Lihakunta
Biokaasun mahdollisuudet kestävyyssiirtymässä, yhteiskuntasuhdejohtaja Anna-Kaisa Auvinen, Valio
Keskustelua
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jukka IhanusYhteiskuntasuhdejohtajaETL
Puh:050 463 9929jukka.ihanus@etl.fiTietoa julkaisijasta
Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.
Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.
Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.
Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 340 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry
Kutsu medialle: Miten vahvistetaan ruoka-alan iskunkestävyyttä? -keskustelutilaisuus Turussa 20.5. klo 11.30–13.3014.5.2024 12:21:28 EEST | Kutsu
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarviketeollisuusliiton järjestämään keskustelutilaisuuteen, jossa EU-vaaliehdokkaat, elintarvikeyritysten edustajat ja muut alueen päättäjät vaihtavat näkemyksiään siitä, miten ruoka-alan iskunkestävyyttä voidaan vahvistaa EU-vaalikaudella 2024–2029.
Annikka Hurme Elintarvikepäivässä: Tarvitsemme ruokapolitiikkaa ja ruokakomissaarin14.5.2024 09:55:00 EEST | Tiedote
EU-sääntelylle on ruoka-alalla paikkansa, mutta sääntely ei saa näivettää kilpailukykyämme eikä estää uutta ajattelua ja luovuutta. Huolehditaan ruoka-alan elinvoimasta ja innovatiivisuudesta, niin se pystyy tarjoamaan ratkaisuja aikamme suuriin kestävyyshaasteisiin.
Koko yhteiskunta hyötyy, kun ruoka-alan kasvua vahvistetaan13.5.2024 13:15:00 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliitto muistuttaa ennakoitavien toimintaolosuhteiden suuresta merkityksestä ruoka-alan yrityksille, jotta yritykset rohkaistuvat investoimaan ja kasvamaan. Verokarhulle ala on Suomessa jo nyt tuottoisa lypsylehmä, eikä verotaakkaa pidä enää kasvattaa.
Maistuva Päivä esittelee ruoka-alaa ja urapolkuja maistuviin ammatteihin13.5.2024 07:30:00 EEST | Tiedote
Elintarviketeollisuusliiton (ETL) ja jäsenyritysten yhdessä järjestämällä Maistuva päivä -teemaviikolla 13.–24.5.2024 lähes 30 koululaisryhmää eri puolella Suomea tutustuu elintarvikealaan.
MUISTUTUS! KUTSU medialle EU-vaaliehdokkaiden paneelikeskusteluun ja Elintarvikepäivään 14.5.6.5.2024 10:22:45 EEST | Kutsu
Elintarviketeollisuusliitto (ETL) järjestää yhdessä Elintarvikkeiden Tutkimussäätiön kanssa vuosittaisen Elintarvikepäivän tapahtuman, joka kokoaa satoja ruoka-alan asiantuntijoita uuden tiedon ja päivänpolttavien aiheiden pariin. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Elintarvikepäivään!
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme