Into Kustannus

Historian naiset ja salaliittoteorioiden anatomia

Jaa

Uutuuskirjat: Kuvaukset 1900-luvulla eläneistä vaikuttavista naisista ja heidän kohtaloistaan sekä Naomi Kleinin odotettu teos digiavaruuden kaksoisolennoista.

Naiset jotka etsivät suurta tulta, Kaksoisolento, Naiskaarti 1918, Ihan vitun helppoo, Naomi Klein, Moona Laakso, Marjo Ahlsten

Naomi Klein: Kaksoisolento

Miksi salaliittoteoriat tuntuvat todelta?

Pitkään odotetussa kirjassaan Kaksoisolento menestyskirjailija ja aktivisti Naomi Klein kysyy, mikä tekee salaliittoajattelusta niin houkuttelevaa ja miten voimme taistella väärän tiedon leviämistä ja politiikan polarisaatiota vastaan.

Naomi Kleinilla on kaksoisolento. Jo vuosia hänet on sekoitettu sosiaalisessa mediassa Naomi Wolfiin. He ovat hieman samannäköisiä, molemmat juutalaisia, heillä on sama nimi, ja aiemmin myös samantyyppisiä ajatuksia. Mutta sitten Wolfin ajatusmaailma yllättäen muuttuu. Klein alkaa saada toiselle Naomille tarkoitettuja viestejä, joiden aggressiivinen sävy ja sisältö yllättävät hänet. Mitä on tapahtunut?

Salaliittoteoriat ovat yksinkertaisia. Niihin ei mahdu ristiriitaisia tosiasioita, toisin kuin oikeaan elämään. Klein kirjoitti kirjan ennen lokakuussa 2023 alkanutta sotaa, mutta hän tarkastelee Israel–Palestiina-kriisiä etnisiä kaksoisolentoja käsittelevässä luvussa.

Kaksoisolento on yhdistelmä henkilökohtaisia muistelmia sekä kylmäävää reportaasia ja analyysia. Näin Klein pyrkii murskaamaan peilin ja viitoittamaan tien epätoivon tuolle puolen.

Äänikirja ilmestyy 9.5. ja sen lukee Krista Putkonen-Örn.

Moona Laakso: Naisia jotka etsivät suurta tulta

Elissa piirsi salaa iltaisin, Saimi luopui taiteilijanurastaan, ja Greta maalasi mielisairaalassa. He ovat suurmiestensä varjoon jääneitä naisia, jotka halusivat tulla nähdyksi.

Moona Laakson teos Naisia jotka etsivät suurta tulta kertoo 1900-luvulla eläneistä suomalaisista naisista, jotka maalasivat, kirjoittivat, soittivat ja loivat. Osa heistä jätti jälkeensä kuolemattomia runoja, rakennuksia ja taideteoksia, jotka nousevat nyt ansaitsemaansa arvostukseen. Osalta jäi jälkeen vähemmän.

Naisten päiväkirjamerkinnät ja kirjeet avaavat ikkunan siihen, millaista oli olla nainen sata tai viisikymmentä vuotta sitten, kun intohimona oli heiltä odotettujen avioliiton ja lastenhoidon rinnalla tai sijaan taide ja hurja luovuus. Laakso kirjoittaa naisten saavutuksista, toteutumattomista haaveista ja heidän ainutlaatuisista taiteilijaliitoistaan rehellisesti, tunteella ja välillä omaan kirjailijaelämäänsä peilaten.

Moona Laakso on vapaa toimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Me Naisiin ja Helsingin Sanomiin. Hän on kirjoittanut kirjat Vaurastu kuin nainen (Into 2021) ja Menesty kuin mies (Into 2023), joissa äänessä ovat nykymenestyjät.

Äänikirja ilmestyy 10.5. ja sen lukee Anna Saksman.

Marjo Ahlsten: Naiskaarti 1918

Historiateos kertoo Valkeakosken naiskaartin taistelusta Suomen sisällissodassa.

Valkeakosken naiskaarti on sisällissodan ylistetyimpiä komppanioita. Kirjailija Marjo Ahlsten antaa kasvot jokaiselle Valkeakosken naiskaartilaiselle, joiden käsittämättömästä kohtalosta ei yli sadan vuoden aikana ole kirjoitettu ainuttakaan tietokirjaa. Ahlsten selvittää, minkälaista taistelua nuo hurjat naiset kävivät vuonna 1918.

Keitä nämä naiset olivat, miten Valkeakosken naiskaarti syntyi ja missä ja miten se taisteli? Mikä oli kaartilaisten osuus Valkeakosken herrojen murhiin, ja miksi naiset lopulta päätyivät teloitusriviin?

Naiskaarti 1918 on kertomus rohkeudesta ja elämän merkityksellisyydestä. Valkeakosken naiskomppanian surullinen tarina perustuu laajoihin arkisto- ja muistitietoaineistoihin. Historiallisen tiedon ohessa Ahlsten kirjaa kokemuksiaan aggressiivisesta ja parantumattomasta sairaudestaan, joka pakottaa hänet keskittymään tärkeimpään elämässä.

YTT Marjo Ahlsten on tutkija ja tietokirjailija Lahdesta. Hän on opettanut oikeussosiologiaa yliopistossa ja historiaa ja äidinkieltä lukioissa. Hän on julkaissut aiemmin Marjo Liukkosen nimellä teokset Hennalan naismurhat 1918 (Vastapaino 2018) ja Teloitusjonossa, Hennalan miesvankien kohtalot 1918–1919 (Atena 2019). 

Äänikirja ilmestyy 2.5. ja sen lukee Ella Pyhältö.

Ihan vtun helppoo

Kuvittele todeksi kaikki mistä olet koskaan haaveillut!

Tämä räävitön kirja sisältää kirosanojen värittämiä tehtäviä, joiden avulla lakkaat epäilemästä itseäsi ja toteutat unelmasi. Niiden vastapainona on ihan v*tun positiivisia ja inspiroivia pohdintoja sekä hurmaavia kuvia, jotka saavat varmasti hyvälle tuulelle. Hauskojen ja suorasanaisten vinkkien avulla löydät tyyneyttä ja rauhaa elämän pienistä iloista, jotta voit kulkea rohkeasti omaa v*tun polkuasi.

Bostonissa asuva Monica Sweeney työskentelee kustannusalalla ja on julkaissut useita humoristisia lasten ja aikuisten kirjoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Tunnetut vaikuttajat valottavat seksuaalisuutta loukkaavan häirinnän kulttuuria omien kokemustensa kautta ja peräänkuuluttavat toiminta- ja ajattelutapojen muutosta13.5.2024 13:04:24 EEST | Tiedote

Yhä useampi nuori tyttö kokee elämässään jatkuvasti seksuaalista häirintää. Moni nuori kuitenkin vaikenee kokemastaan häirinnästä, koska aiheeseen liittyy niin paljon pelkoa ja häpeää. Fatim Diarran ja Iida Tanin toimittamassa uutuuskirjassa Lupa olla tyttö Ina Mikkola, Meeri Koutaniemi, Nasima Razmyar, Mercedes, Kirsi Piha ja lukuisat muut tunnetut vaikuttajanaiset tuovat valoon omat kokemuksensa seksuaalisesta häirinnästä ja osoittavat samalla, että häirintä koskettaa meitä kaikkia. Kirjan julkistamistilaisuus Helsingissä 15.5. klo 17.00

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye