Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu 2024 käynnistyi vappuna

Jaa

Espoon kaupunginjohtaja kutsuu espoolaiset yritykset ja kaupungin oman henkilöstön tuomaan kehittämistyötään esille. Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailuun 2024 voi osallistua pienillä tai isoilla innovaatioilla, jotka ovat parantaneet espoolaisia palveluja tai toimintatapoja. Kilpailun hakuaika on avoinna 1.5.-14.6.2024.

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun piiirroskuva.

Innovaatiokilpailuun voivat osallistua espoolaiset yritykset sekä Espoon kaupungin työntekijät ja työyhteisöt. Yrityksen kotipaikaksi täytyy olla rekisteröitynä Espoo. Innovaatio voi olla kehitetty yhdessä kumppaneiden kanssa. 

Kilpailussa etsimme pieniä tai suuria uudistuksia ja ideoita, joiden avulla parannamme espoolaisten palveluja ja kehitämme Espoo-tarinan mukaisia toimintatapoja. Innovaatiokilpailussa kiinnitetään huomiota erityisesti sellaisiin uudistuksiin, joissa asiakkaat ja kuntalaiset ovat etusijalla. Vuosien varrella palkittuja innovaatioita on syntynyt eri toimialoilta, ja niiden kehitystyö on monesti myös toimialojen rajat ylittävään yhteistyöhön perustuvaa. 

”Espoossa tehdään jatkuvasti hienoa innovaatiotyötä, jonka tuloksia haluamme tuoda näkyväksi innovaatiokilpailulla. Kaupungin työntekijöiden ja espoolaisten yritysten kehittämistoiminta tekee asukkaiden arjesta sujuvampaa. Nyt on aika nostaa näitä ratkaisuja esiin”, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

Kilpailun yhteistyökumppanina Excellence Finland 


Espoon kaupunki on järjestänyt kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun yhdessä Excellence Finlandin (ent. Laatukeskus) kanssa vuodesta 2012 alkaen. Excellence Finlandin asiantuntijat arvioivat hakemukset ja valitsevat niistä jatkoon pääsevät finalistit. Finaaliin päässeet hakemukset arvioi Espoon kaupungin oma raati.  

Hakemukset osallistuvat ilman erillistä ilmoittautumista myös Excellence Finlandin kansalliseen Laatuinnovaatio-kilpailuun, jonka voittajat pääsevät kisaamaan myös kansainvälisen Quality Innovation Award (QIA) -kilpailun voitosta.  

Sarjat, palkinnot ja arviointikriteerit  


Vuoden 2024 kilpailuun haetaan asukas- ja asiakaslähtöisiä innovaatioita kahdesta sarjasta:   

  1. Innovaatiot-sarja. Innovaatiot, jotka ovat jo osoittaneet ratkaisevansa haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.  
  2. Potentiaaliset innovaatiot -sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat vielä kehitysvaiheessa ja joilla on potentiaalia ratkaista haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti.  

Kilpailuun voi osallistua työyhteisönä ja yrityksenä tai työntekijänä. Palkinto työntekijälle maksetaan palkkiona. 

Palkinnot työyhteisölle / yritykselle:                                                                   
Innovaatiot-sarjan pääpalkinto 5.000 €                                        
Potentiaaliset innovaatiot-sarjan pääpalkinto 3.000 €                                        

Palkinto työntekijälle: 
Innovaatiot-sarjan pääpalkinto 500 € 
Potentiaaliset innovaatiot-sarjan pääpalkinto 300 €  
 
Harkinnan mukaan jaettavat kunniamaininnat 100–500 €.  

Hakemusten arviointikriteerit

Kilpailun aikataulu vuonna 2024  

  • Kilpailuaika: 1.5.–14.6.2024
  • Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun hakuinfo: 8.5.2024 klo 13–14. Webinaarista saat konkreettisia vinkkejä hakemuksen tekoon. 
  • Kysy kaupunginjohtajan innovaatiokilpailuun hakemisesta ja hakemuksesta:  22.5. klo 13–14. Webinaarissa neuvomme ja autamme yleisten hakemuksen laatimiseen liittyvien asioiden kanssa. Voit esittää sinua askarruttavia kysymyksiä kaupunginjohtajan innovaatiokilpailuun hakemisesta. Annamme osallistujan kysymysten perusteella vinkkejä siitä, kuinka hakemusta voisi hioa vielä paremmaksi. 
  • Excellence Finland arvioi hakemukset 13.9.2024 mennessä.  
  • Ilmoitus kaikille osallistujille, pääseekö ehdotus finaaliin vai ei: 16.9.2024.  
  • Finalistit esittelevät innovaationsa lyhyesti kaupungin johdolle syksyllä.
  • Tämän jälkeen kokoontuu Espoon kaupungin arviointitiimi. 
  • Ehdotus voittajista ja kunniamaininnoista esitellään kaupunginjohtajalle ja sen jälkeen kaupungin johtoryhmälle.
  • Palkintojenjako 23.10.2024. 
  • Excellence Finlandin Laatuinnovaatio-kilpailun kansallisen kilpailun voittajat palkitaan 21.11.2024.   


Hakemuslomake ja ohjeet  

Kilpailuhakemus   

Hakemuksen täyttöohje   

Hakemuslomake kannattaa täyttää huolella siten, että myös henkilö, joka ei tunne asiayhteyttä, saa hyvän käsityksen innovaatiosta ja pystyy arvioimaan sen laatua ja uutuusarvoa pelkän hakemuksen perusteella. Kilpailusta järjestetään Teams-webinaari Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun hakuinfo 8.5.2024 klo 13–14. Webinaarista saa konkreettisia vinkkejä hakemuksen tekoon. Tilaisuudesta tulee myös tallenne.  

Lue hakemuksen täyttöohjeet huolellisesti. Voit täyttää lomaketta useassa osassa. Tallenna keskeneräinen lomake ”Tallenna ja jatka myöhemmin” -painikkeella, joka löytyy lomakkeen alalaidasta. Järjestelmä kysyy tällöin sähköpostiosoitetta, johon lähetetään linkki hakemuksen täyttämisen jatkamista varten.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon yleiskaava 2060:n kaavaluonnos tulee nähtäville 3.6.2024 ja asukastilaisuudet alkavat16.5.2024 14:13:34 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13.5.2024 asettaa Espoon yleiskaava 2060:n luonnoksen nähtäville. Yleiskaavassa varaudutaan kaupungin hallittuun kasvuun, jota ohjataan erityisesti raideverkon ympärille. Pientaloalueet pysyvät jatkossakin luonteeltaan pientaloalueina. Kaavaluonnos tulee nähtäville 3.6.2024 ja nähtävilläolo jatkuu aina 3.9.2024 asti. Nähtävilläolon aikana järjestetään useita asukastilaisuuksia eri puolilla kaupunkia.

Mål utarbetas för planläggningen av Musslax i Esbo15.5.2024 13:01:42 EEST | Tiedote

Detaljplaneringen av Musslax inleds med att man utarbetar mål för planområdet. Tyngdpunkterna för målen styr planeringen och det kompletterande byggandet av Musslax småhusområde. I planeringen beaktas förlängningen av Esbo strandpromenad, områdets betydande naturvärden och på området utreds möjligheterna till vinterförvaring av båtar. Stadsplaneringsnämnden behandlar målen för Musslax på sitt möte 22.5.2024.

Espoon Mustalahden kaavoitukselle laaditaan tavoitteet15.5.2024 13:00:09 EEST | Tiedote

Mustalahden asemaakaavoitus käynnistyy kaava-alueen tavoitteiden laatimisella. Tavoitteiden painopisteet ohjaavat Mustalahden pientaloalueen suunnittelua ja täydennysrakentamista. Suunnittelussa huomioidaan Espoon rantaraitin jatkaminen, alueen merkittävät luontoarvot ja selvitetään veneiden talvisäilytyksen mahdollisuuksia alueella. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Mustalahden tavoitteita kokouksessaan 22.5.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye