Aluehallintovirasto

// Korjattu otsikkoa // KUTSU: Tiedotustilaisuus Lounais-Suomen medialle 4.3.2021 klo 15-16

Jaa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto järjestää torstaina 4.3. klo 15 tiedotustilaisuuden päätöksistä, jotka se julkaisee lähiaikoina. Tiedotustilaisuus on suunnattu medialle ja kuntien viestinnälle. Tilaisuuteen pitää ilmoittautua ennakkoon.

Tiedotteen otsikkoa on korjattu 4.3. Linkki korjattuun tiedotteeseen: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69902696

Koronatilanne on huonontunut nopeasti Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Lounais-Suomen aluehallintavirasto tekee tästä syystä pikaisella aikataululla seuraavat päätökset, joista se antaa lisätietoa tiedotustilaisuudessa:

 • Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 d
  • Koskee toimijoita Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kunnissa.
  • Toimijat velvoitetaan varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin.
  • Astuu voimaan la 6.3. ja on voimassa kuukauden.
 • Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58 g
  • Koskee toimijoita Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueen kunnissa.
  • Asiakastiloja määrätään suljettavaksi kahden viikon ajaksi. Tämä koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajattuja ulkotiloja, joita käyttävät samanaikaisesti yli 50 asiakasta tai osallistujaa.
  • Astuu voimaan ma 8.3. ja on voimassa kaksi viikkoa.

 • Määräys perustuen tartuntatautilain pykälään 58
  • Koskee Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntia.
  • Rajoittaa peruskoulun oppilaitosten käyttöä.
  • Määräyksellä toimeenpannaan hallituksen 25.2. tekemää linjausta, jonka mukaisesti perusopetuksen yläluokat siirretään tilapäiseen etäopetukseen.
  • Astuu voimaan ma 8.3. ja on voimassa 28.3. asti.

Lisätietoa: Usein kysyttyä koronasta -osio (avi.fi), sisältää tietoa on myös 22.2.2021 voimaan astuneista tartuntatautilain väliaikaisista muutoksista. 

Ilmoittautuminen ennakkoon

Tilaisuus järjestetään Teamsin välityksellä torstaina 4.3. klo 15-16. Median ja kuntien edustajia pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen pirjo.ojanen(at)avi.fi. Kysymyksiä voi lähettää ilmoittautumisen yhteydessä. Myös tiedotustilaisuudessa on mahdollisuus pyytää puheenvuoroa chatin kautta.

Kysymyksiin vastaamassa on Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtoa ja asiantuntijoita sekä kuntien ja sairaanhoitopiirien edustajia molemmista maakunnista.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille klo 14.

Lisätietoa tiedotustilaisuudesta:

 • Mari Kaarnavaara-Puutio, viestintäpäällikkö, puh. 029 501 6410, mari.kaarnavaara-puutio(at)avi.fi
 • Pirjo Ojanen, suunnittelija, puh. 029 5018052, pirjo.ojanen(at)avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket upphäver stängningsbeslutet för motions- och rekreationsutrymmen i Päijänne-Tavastland - utrymmena kan öppnas 21 april men säkerhetsåtgärder ska vidtas20.4.2021 14:02:29 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland upphäver beslutet som förordnade att bland andra utrymmen för motion och rekreation i Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts område ska hållas stängda till den 28 april 2021. Utrymmena kan öppnas för kunder onsdagen den 21 april, men vid användningen av utrymmena ska hygienkraven uppfyllas och säkerställas att deltagarna kan hålla säkert avstånd.

Aluehallintovirasto kumoaa liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksen Päijät-Hämeessä - tilat voi avata 21.4., mutta turvatoimia on noudatettava20.4.2021 14:00:37 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa päätöksen, jolla se määräsi mm. liikunta- ja virkistystiloja suljettavaksi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella 28.4.2021 asti. Tilat voi avata asiakkaille keskiviikkona 21.4., mutta tilojen käytössä on noudatettava hygieniavaatimuksia ja varmistettava, että osallistujilla on mahdollisuus säilyttää turvavälit.

Itä-Savossa on kielletty yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, muualla Itä-Suomessa rajoitus on 20 henkilöä20.4.2021 08:00:27 EEST | Tiedote

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset jatkuvat Itä-Suomen alueella. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla on kielletty yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla on kielletty yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräykset ovat voimassa 23.4. - 22.5.2021.

Arbetarskyddsmyndigheten övervakar arbetstider och ackordslön för utländska säsongsarbetare20.4.2021 07:10:00 EEST | Tiedote

Arbetarskyddsmyndigheten övervakar arbetsplatser inom jordbruk, som använder utländsk säsongsarbetskraft. Under den kommande skördesäsongen kommer särskild uppmärksamhet att ägnas åt bokföringen av arbetstider och åt ackordsprissättningen. Vid den övervakning som genomfördes i fjol hade två tredjedelar av inspektionsobjekten försummat arbetstidsbokföringen. Hälften hade lönerelaterade brister.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme