Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

10 tiimiä aloittanut Suomen ensimmäisessä oppimisteknologian hautomo-ohjelmassa

Jaa

EdTech Hautomo Helsinki on ensimmäinen yrityshautomo-ohjelma Suomessa, joka keskittyy oppimisteknologian nuorten kasvuyritysten tukemiseen. Se on aloittanut toimintansa marraskuun alussa.

EdTech Hautomo Helsinki on maksuton 20 viikon hautomo-ohjelma oppimisteknologian parhaille innovaatioille. Kuva: Oona Laine
EdTech Hautomo Helsinki on maksuton 20 viikon hautomo-ohjelma oppimisteknologian parhaille innovaatioille. Kuva: Oona Laine

EdTech Hautomo Helsinki on Helsinki Education Hubin järjestämä maksuton 20 viikon hautomo-ohjelma oppimisteknologian parhaille innovaatioille. Ohjelmaan valitut yritykset voivat kasvattaa ideoistaan kaupallistettavan, skaalautuvan ja kansainvälisen liiketoimintakonseptin yhdessä liiketoiminnan ja koulutusalan ammattilaisten kanssa. Hautomo-ohjelma sisältää työpajoja, mentorointia, viikkotehtäviä ja alan asiantuntijoiden puheenvuoroja – sekä antaa vahvaa verkoston tukea matkan varrella. Yrityksille tarjotaan työskentelytilat uudessa oppimisteknologian start-up- ja innovaatiokeskuksessa Helsinki Education Hubissa. Hautomo-ohjelman lopuksi tiimit pääsevät pitchaamaan ideansa johtaville koulutusalan asiantuntijoille, sijoittajille ja vaikuttajille. Tämän myötä voidaan lisätä tärkeiden sidosryhmien tietoisuutta uusista innovatiivisista ratkaisuista ja luoda mahdollisuuksia yritystoiminnan kannattavalle kasvulle.

Hautomo-ohjelman ensimmäiselle kierrokselle jätti hakemuksensa 37 oppimisteknologian kasvuyritystä eri puolilta maailmaa. Asiantuntijoiden haastatteluiden jälkeen kymmenen tiimiä kutsuttiin mukaan 8.11.2021-31.3.2022 toteutettavaan ohjelmaan. Nämä ovat: Alfons Education, Beesh, Big Ear Games, Graidapp, Language Club, Loru Games, Musicedu, Oppi AI, Onni Education ja XR Tutor.

”Valitsimme mukaan yrityksiä, joilla on innovatiivinen ajatus, markkinapotentiaalia ja jotka ovat sopivassa vaiheessa hautomo-ohjelmaa ajatellen”, sanoo Mia-Stiina Heikkala, Helsinki Education Hub –projektin vetäjä ja johtava yritysneuvoja.

Kehitteillä ratkaisuja varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen ja virtuaalitodellisuudesta tekoälyn hyödyntämiseen

Yritykset edustavat laajasti oppimisteknologian eri osa-alueita ja kohderyhmiä. Kehitteillä on ratkaisuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen ja virtuaalitodellisuudesta tekoälyn hyödyntämiseen. Tuotteissa löytyy oppimispelejä, verkko-oppimisalustoja sekä sovelluksia musiikinoppimiseen, seksuaalikasvatukseen, arviointiin ja kielten oppimiseen. Valituista yrityksistä kahdeksan on Suomesta ja kaksi ulkomailta.

”Oli ilo huomata, miten innostuneita yritykset ovat kehittämään omaa liiketoimintaansa asiantuntijoiden avustuksella. Tälle ohjelmalle on ollut selkeästi tarve”, Heikkala jatkaa.

Seuraava haku EdTech-hautomoon on tammi-helmikuussa 2022

EdTech Hautomo Helsinki –ohjelmaan voi hakea kahdesti vuodessa. Seuraava haku on tammi-helmikuussa 2022. Hakukriteerit ja lisätietoja löytyvät täältä.

”Kannustamme uusia oppimisteknologian tiimejä ja tutkijoita olemaan meihin yhteydessä, vaikka ihan ideavaiheessakin. Tule käymään perjantaisin järjestettävässä Pop-up dealflow-neuvonnassamme niin katsotaan yhdessä, miten voimme juuri teidän tilanteessa auttaa ja mihin kohtaan teidän yrityksenne sijoittuu dealflow-palvelupolullamme. Meiltä löytyy palveluita eri vaiheisiin aina ideasta innovaatioon”, Heikkala kannustaa.  

Lisätiedot:

Hautomosta lisätietoa suomeksi: https://educationhubhelsinki.fi/fi/edtech-hautomo-helsinki/
Lisätietoja hubista: https://educationhubhelsinki.fi/fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteydenotot:
Mia-Stiina Heikkala, EdTech Hautomo Helsinki -ohjelman ja Helsinki Education Hub-projektin vetäjä, mia-stiina.heikkala@hel.fi, +358 40 776 5336

Viestin välitti:
Tero Lahti, viestintäasiantuntija, tero.j.lahti@hel.fi, +358 40 334 4801

Kuvat

EdTech Hautomo Helsinki on maksuton 20 viikon hautomo-ohjelma oppimisteknologian parhaille innovaatioille. Kuva: Oona Laine
EdTech Hautomo Helsinki on maksuton 20 viikon hautomo-ohjelma oppimisteknologian parhaille innovaatioille. Kuva: Oona Laine
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin29.11.2021 15:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Lisäksi ryhmä suosittaa sekä yleisölle avoimien tilojen että rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen osalta niiden käyttöä järjestettäväksi siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Helsingillä useita valtteja startup-kaupunkien mittelössä – Slush tuo välivuoden jälkeen kasvuyrittäjät taas yhteen Messukeskukseen29.11.2021 13:00:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungilla ja kasvuyritysalan tapahtuma Slushilla on yhteinen tavoite: tukea kasvuyrityskenttää ja lisätä tietoisuutta Helsingistä. Kohteena ovat erityisesti ne kansainväliset kasvuyrittäjät, jotka haluavat elää myös toimivaa ja hyvää arkea. Slush järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 1.–2. joulukuuta ja Helsingin kaupunki on tapahtuman yhteistyökumppani. Slushin yhteydessä Helsinki esittelee myös uuden, kaupungin kansainvälistä tunnettuutta kasvattavan, Helsinki Partners -yhtiön.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tiukemmasta maskisuosituksesta ja laajasta etätyöstä23.11.2021 16:00:00 EET | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskinkäyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskinkäyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on lisäksi linjannut paluusta laajaan etätyösuositukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme