Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

10 väitettä taiteesta – Kansallisgallerian paneelikeskustelu 8.3.2016 klo 10.15-11.30 Ateneum-salissa

Jaa

Taide on kallista. Taidetta on vaikea ymmärtää. Taide on elitististä. Mihin taidetta tarvitaan?

Olet lämpimästi tervetullut Kansallisgallerian järjestämään avoimeen paneelikeskusteluun taiteesta ja sen roolista yhteiskunnassa. Panelisteina toimivat Ateneumin taidemuseon museonjohtaja Susanna Pettersson, Nykytaiteen museo Kiasman museonjohtaja Leevi Haapala, Sinebrychoffin taidemuseon museonjohtaja Kirsi Eskelinen sekä Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. Panelisteja haastaa räväkällä otteellaan Tuomas Enbuske.

Keskustelu pohjustaa Kansallisgallerian pääomakeräystä ja sen julkista vaihetta. Varainhankinnasta kertoo varainhankintajohtaja Jyri Tawast. Tilaisuudessa on mukana  yrityslahjoittajia. 

Samassa tilaisuudessa saa ensiesityksensä näyttelijä Martti Suosalon tähdittämä Kansallisgallerian lyhytelokuva Teko on suomalaisen tarina.

Tervetuloa! 

Mitä?             10 väitettä taiteesta

Missä?           Ateneum-salissa, Kaivokatu 2, Helsinki

Milloin?         Tiistaina 8.3.2016 klo 10.15-11.30

Järjestäjä       Kansallisgalleria

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
viestintäpäällikkö Johanna Eiramo 
johanna.eiramo@kansallisgalleria.fi
puh. 0400 995 699

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi
Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. Kansallisgalleria on maan suurin taidemuseo-organisaatio ja kansallinen kulttuurilaitos, jossa työskentelee noin 250 alan ammattilaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Kansallisgalleria ja Senaatti-kiinteistöt parantavat Ateneumin kokoelmanäyttelyn saavutettavuutta28.2.2019 13:48:36 EETTiedote

Ateneumin taidemuseossa tehdään vuoden 2019 aikana parannuksia saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyn saleihin rakennetaan tehokkaampi valaistusjärjestelmä ja pääsalista viereiseen saliin johtavan portaikon yhteyteen rakennetaan hissi. Remontin johdosta Ateneumin pääsali on yleisöltä suljettuna 4.–29.3.2019 välisen ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme