Ravintola Muru

10 vuotta jäljittelemätöntä ravintolatunnelmaa

Jaa
Helsingin Fredrikinkadulla toimiva ravintola Muru täytti 10 vuotta 4. marraskuuta. Juhlan kunniaksi listasimme yhden herkullisen murusen supersuositun ravintolan jokaista toimintavuotta kohden.

1. Rento bistro
Murun perustajat suunnittelivat rentoa pientä bistroa, johon ihmiset voisivat poiketa syömään kuin kaverin keittiöön. Muru vetosi kuitenkin alusta saakka asiakkaisiin niin, että varauskirja oli täynnä monta kuukautta eteenpäin – spontaani pistäytyminen oli hankalaa.
Perustajista Henri Alén, Samuil Angelov ja Timo Linnamäki ovat yhä mukana Murussa.

2. Mummolautaset
Kirpputoreilta ja vanhaintavarainliikkeistä hankittuja viehättäviä vanhoja lautasia on tätä nykyä monessa ravintolassa – koska Muru teki niistä muotia 10 vuotta sitten. Ensimmäiset astiat olivat Alénin puolison kultareunaisia Rörstrandeja.

3. Tryffelirisotto
Murun risotot ovat klassikkoja. Klassisin kaikista on tryffelirisotto, jonka Henri Alén lanseerasi Murun listalle ravintolan alkuaikoina.

4. Vuoden ravintola 2012
Suomen Gastronomien Seura myönsi Vuoden ravintola -tunnustuksen Murulle vuonna 2012.

5. Viiniravintoloiden maailmankärkeä
Muru on ollut vuodesta 2017 asti arvostetun yhdysvaltalaisen Wine Spectator -lehden erinomaisten viiniravintoloiden listalla, kolmitasoisen luokituksen keskimmäisessä Best of Award of Excellence -luokassa, jonka tunnuksena on kaksi viinilasia. Murussa on myös työskennellyt ja vieraillut iso joukko sekä Suomen että koko maailman parhaita sommeliereja.

6. Vuoden tarjoilijat
Suomessa valituista kahdeksasta Vuoden tarjoilijasta peräti viisi on työskennellyt Murun salissa: Saara Alander, Christian Angelov, Taneli Lehtonen, Heidi Martikainen ja Noora Sipilä.

7. Vuoden kokki
Karoliina Narkiniemen luotsaamassa keittiössä häärii muiden muassa Sakari Rautiainen ja Karoliina Jaakola, jotka ovat edenneet Vuoden kokki kilpailun semifinaaliin. Finaalissa Murua on edustanut silloinen keittiömestari Turo Väärti.

8. Monenlaista hyvää
Murulaisilla on aina ollut halu auttaa yhteiskunnallisesti heikoimmassa asemassa olevia, ja he ovat tehneet 10 vuoden aikana hyväntekeväisyyttä yli 100 000 eurolla. Kumppaneita ovat olleet muun muassa Mahdollisuus lapselle -yhdistys, Tukikummit-säätiö ja Lastensairaala.

9. Yrittämisen inspiraatiota
Avautuessaan 10 vuotta sitten Muru oli Suomessa ainutlaatuinen ravintola. Sen jälkeen tänne on auennut kymmeniä omistajavetoisia ravintoloita, joissa tunnelma on bistromainen ja tarjonta fine dining -tasoa. ”Moni lahjakkaampi kaveri on uskaltanut ryhtyä yrittäjäksi, kun mekin olemme tähän pystyneet”, Samuil Angelov naurahtaa.

10. Sinun Muru-illallisesi
Murussa on taikaa, joka voi toteutua vain asiakkaiden kanssa. Murulaiset viettävät juhlavuottaan valmistamalla herkullista ruokaa, valitsemalla ihania viinejä ja palvelemalla juuri Sinua. Teini-ikää lähestyvä Muru kannattaakin kokea ainakin kerran vuodessa

Yhteyshenkilöt

Ravintola Muru
www.murudining.fi
Samuil Angelov 050 523 8682

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintola Muru
Ravintola Muru
Fredrikinkatu 41
00120 Helsinki

http://murudining.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintola Muru

Prego Booking varausjärjestelmän sijoituskierros ylitti odotukset22.6.2023 12:13:55 EEST | Tiedote

Prego Booking keräsi 385 000 Euron rahoituksen varausjärjestelmän kehittämiseen preseed kierroksella. Mukaan sijoittajiksi tulee joukko tunnettuja nimiä, kuten pelialalla vaikuttavat Pietari Päivänen ja Kalle Hiitola Nuard Ventures Oy:n kautta, Framerysta tuttu Samu Hällfors, Petri Väyrynen, Jarkko Forsberg sekä V&N investment group. Prego Booking on kotimainen IT-alan startup-yritys, joka kehittää täysin uudenlaista SaaS-pohjaista varausjärjestelmää ravintola-alalle. Toimitusjohtaja Veronica Torkkomäki kommentoi onnistunutta sijoituskierrosta: ”On upeaa huomata, kuinka pitkälle olemme jo päässeet vain kahdessa vuodessa. Tuote on kehitetty markkinoiden tarpeeseen ja tämän sijoituskierroksen avulla saamme nyt kunnolla vauhtia kasvuun. Teemme asioita hyvin eri tavalla kuin muut toimijat, ja tätä on selkeästi kaivattu alalla, niin ravintoloitsijoiden kuin loppuasiakkaidenkin toimesta. Visiomme on uudistaa ravintola-alaa digitaalisesti ja tuoda saumattomat työkalut ravintoloille liikevaiht

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye