Suomen Lontoon instituutti

100 lahjoitettua suomalaista kirjaa ilahduttaa lukijoita brittiläisissä kirjastoissa

Jaa

Suomen Lontoon instituutti on lahjoittanut englanniksi käännettyä suomalaista kirjallisuutta brittiläisiin kirjastoihin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden aikana. 10x10 tarinaa Suomesta -kampanjalla on haluttu korostaa lukutaidon, kirjallisuuden ja kirjastojen merkitystä.

Suomalaiset kirjat pääsivät kauniisti esille Dublinin pääkirjastossa.
Suomalaiset kirjat pääsivät kauniisti esille Dublinin pääkirjastossa.

Vuoden aikana Suomen Lontoon instituutti on vieraillut kymmenessä kirjastossa eri puolilla Iso-Britanniaa ja Pohjois-Irlantia ja vienyt jokaiseen kymmenen suomalaista kaunokirjallista teosta. Suuren kiinnostuksen myötä yksi ylimääräinen kirjapaketti toimitettiin myös Irlantiin. Kaiken kaikkiaan siis yli 100 suomalaista teosta on jaettu rikastuttamaan kirjastojen kokoelmia Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Suomalaisia kirjoja löytyy nyt muun muassa Edinburghista, Belfastista, Brightonista, Leedsistä ja Cardiffista. Viimeisin kirjapaketti toimitettiin Norwichin Millennium-kirjastoon, joka on Iso-Britannian suosituimpia kirjastoja.

“Norfolkin ja Norwichin Millennium-kirjastolle oli kunnia saada olla osa 10x10 tarinaa Suomesta -kampanjaa. Lukijamme pitävät erityisesti pohjoismaisista dekkareista, joten on ollut hienoa voida laajentaa tarjontaa suomalaisilla teoksilla. Olemme erittäin kiitollisia saadessamme olla mukana juhlimassa 100-vuotiasta Suomea”, sanoo Millenium -kirjaston edustaja, Charlene Brookes.

Lahjoitettujen dekkareiden joukossa oli muun muassa Kati Hiekkapellon ja Harri Nykäsen teoksia. Lisäksi kirjapaketit sisälsivät suosittuja kirjoja Tove Janssonilta, Sofi Oksaselta, Rosa Liksomilta, Kjell Westöltä ja muilta rakastetuilta suomalaiskirjailijoilta. Jokaiseen kirjapakettiin kuului myös lastenkirjallisuutta ja Kalevala.

“Kiehtovat suomalaiset tarinat ja kirjallisuus on otettu hyvin vastaan, ja kiinnostus myös suomalaista kirjastojärjestelmää kohtaan on ollut suurta”, kertoo Pauliina Ståhlberg, Suomen Lontoon instituutin johtaja.

Juuri päättynyt kampanja alkoi huhtikuussa 2017, ja siinä olivat mukana myös Suomen Lontoon suurlähetystö sekä useita brittiläisiä kustantamoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Ståhlberg
Suomen Lontoon instituutin johtaja
pauliina.stahlberg@fininst.uk
+44 (0)77 1100 8792

Jenni Viitala
Yhteiskunta- ja kulttuuriohjelman assistentti
jenni.viitala@fininst.uk
+44 (0)20 3764 5090

Kuvat

Suomalaiset kirjat pääsivät kauniisti esille Dublinin pääkirjastossa.
Suomalaiset kirjat pääsivät kauniisti esille Dublinin pääkirjastossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Taiteilija Katriina Haikala piirtää 10 päivässä 250 lontoolaisnaista26.7.2018 12:54Tiedote

Taiteilija Katriina Haikala istuu elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa King’s Crossin suositulla Granary Square -aukiolla. Kuka tahansa ohikulkeva nainen tai naiseksi identifioituva voi halutessaan pysähtyä hänen mallikseen. Haikala piirtää naisista kaksi muotokuvaa paperiin katsomatta. Lopuksi malli saa valita, kumman kuvan ottaa itselleen ja kumman antaa osaksi taiteilijan Social Portrait -teosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme