100 miljoonaa lainarahaa ilman osakediluutiota tai henkilötakauksia "Suomalaiset SaaS-yritykset ansaitsevat paremman rahoitusmallin”

Jaa

Uudenlaisia yrityslainoja tarjoava Float aloittaa toimintansa myös Suomessa. Yhtiö tarjoaa tehokkaan vaihtoehdon perinteiselle pankkilainalle ja VC-pääomalle. Float on jo suurin SaaS-yritysten (Software as a Service) lainoihin erikoistunut toimija Pohjoismaissa.

Jannis Kohen ja Cedric Notz.
Jannis Kohen ja Cedric Notz.

Pankkilainan saamiseen kuluu kohtuuttoman paljon aikaa ja prosessikin on usein aivan turhan kömpelö ja vanhanaikainen. Pääomasijoittajat taas haluavat omistusosuuden yrityksestä, jolloin yrityksen perustajien oma osuus hupenee nopeasti. Floatin tarjoama rahoitus on perinteisiin muotoihin verrattuna joustavampaa ja SaaS-yritykset voivat määrittää lainamäärän kulloisenkin tarpeensa mukaan.

100 miljoonaa

SaaS-yritysten luottorahoitus perustuu yksinomaan niiden taloudellisiin indikaattoreihin. Lainaa voidaan myöntää yrityksille, joiden säännöllinen vuositulo on mitä tahansa 100 000 ja 10 miljoonan euron välillä. Kaikkiaan Floatilla on lainata yrityksille jopa 100 miljoonaa euroa.

- Rahoitusalustamme tarjoaa helppoutta ja nopeutta. Kutsumme palveluamme nimellä Capital as a Service. Luottoa voidaan nostaa silloin, kun sitä tarvitaan ja korkoa maksetaan vain käytetystä luotosta, Floatin Suomen neuvonantajana toimiva Suvi Roine hehkuttaa uutta palvelua.

Lisäksi Floatin sovellus linkittyy Pohjoismaissa käytössä oleviin kirjanpito-ohjelmistoihin. Digitalisoidun prosessin ansiosta rahoituksen hakeminenkin on erittäin sujuvaa ja sen avulla yritykset voivat keskittyä tärkeimpään eli ydinliiketoimintansa kasvattamiseen.

- Digitaalisen alustan pohjalta Float saa reaaliaikaisen kuvan yrityksen kassavirrasta. Tämä mahdollistaa huomattavasti nopeammat lainapäätökset, joka on näinä aikoina erittäin tärkeää monille yrityksille, kertoo Floatin CFO sekä toinen perustajista, Jannis Koehn.

Helpotusta haasteisiin

Järjestelmiensä avulla Float kykenee arvioimaan SaaS-yritysten tulevien kuukausien tulovirrat varsin tarkasti. Näin Float voi myöntää lainaa myös sellaisille SaaS-yrityksille, jotka eivät vielä ole saavuttaneet kannattavuutta.

Sveitsiläinen Cedric Notz, Floatin toinen perustaja ja toimitusjohtaja, sanoo uuden rahoituksen hankkimisen olevan alan yrityksille vallitsevassa maailmantilanteessa ja synkissä talousnäkymissä koko ajan hankalampaa. Lisähaasteita aiheuttaa yritysten arvonalentumiset. Paras tapa kasvattaa SaaS-yrityksen arvoa ja samalla ylläpitää kasvua on ottaa lainaa.

- Perinteiset pankit perustavat luottopäätöksensä melko vanhoihin tietoihin, mutta me kaivamme syvemmälle ja reaaliaikaiseen dataan. Näin voimme antaa nopean lainavastauksen, usein jo 48 tunnissa, ja myös lainata rahaa yrityksille jotka eivät välttämättä vielä saisi pankkilainaa, Notz sanoo.

Pääomaa on lainattu toistaiseksi 15 kuukaudeksi, jopa 6 kuukauden lyhennysvapaalla, mutta laina-aikaa ollaan pian pidentämässä 24 kuukauteen.

- Lainat eivät ratkaise kaikkea, mutta suurimmalle osalle yrityksistä rahoitus kunnollisin ehdoin ja oikeaan aikaan voi olla ero selviytymisen ja tuhon välillä. On mahdotonta ennustaa, milloin taloustilanne maailmalla paranee, ja juuri sen vuoksi Float voi olla tässä todellinen SaaS-yritysten pelastaja, Notz tiivistää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Roine
Neuvonantaja, Float Suomi
+358 40 555 3605
suvi@gofloat.io

Kuvat

Suvi Roine.
Suvi Roine.
Lataa

Tietoa julkaisijasta

Float on johtava ei-dilutoivan kasvurahoituksen lähde SaaS- (Software as a Service) ja vastaaville yrityksille. Päätavoitteemme on tarjota perustajille ja rahoitusta työstäville saumaton ja mieluisa kokemus pääomalisästä kirittämään yritystä yhä pidemmälle. Tukholmassa 2019 perustettu Float tarjoaa joutuisan, joustavan ja helpon rahoitusvaihtoehdon perustajille turvata yrityksensä omistus ja määräysvalta. Sujuvan prosessimme myötä yrittäjät voivat saavuttaa rahoituksensa jopa muutamassa päivässä, väistäen iänikuisen pääoman pyydystelyn. Float on varannut 100M€ Pohjolan SaaS-rahoituksiin. Lisätietoa Floatista: gofloat.io

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Float