Helsingin yliopisto

100-vuotiaat naapurit: Suomi ja Venäjä -yleisöluennolla 4.10. teemana talous

Jaa

Helsingin yliopisto ja Aleksanteri-instituutti järjestävät Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yleisöluentosarjan"100-vuotiaat naapurit: Suomi ja Venäjä". Lokakuun luennolla pureudutaan Suomen ja Venäjän taloussuhteisiin autonomian ajalta näihin päiviin.

Euroopan kiristynyt poliittinen ilmapiiri ja kriisit, joiden osapuoli Venäjä on, heijastuvat väistämättä Suomen ja Venäjän välisiin suhteisiin. Mitä tämä tarkoittaa talouden kannalta? Kuinka tiukasti Venäjän talous on nyt ja menneisyydessä ollut sidoksissa politiikkaan, ja miten tämä näkyy Suomessa? Miten suomalaisyritykset pärjäävät naapurissa?

Yleisöluento Helsingin yliopiston Porthaniassa (Yliopistonkatu 3), sali II keskiviikkona 4.10. klo 17.00 - 18.45

Venäjän taloudesta ja sen vaikutuksista Suomeen alustavat pankkihistorioitsija Antti Kuusterä, Suomen pankin vanhempi tutkija Laura Solanko ja Aalto yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälisten markkinoiden tutkimuskeskuksen (CEMAT) johtaja Riitta Kosonen. 

Alustuspuheenvuorojen jälkeen keskustelu avataan yleisölle.

Lisätietoja luentosarjasta ja alustajista

Videoituja puheenvuoroja aiemmilta luennoilta voi katsoa Aleksanteri-instituutin YouTube-kanavalta

Luentosarja on osa valtakunnallista Suomi100 -ohjelmaa sekä Helsingin yliopiston Suomi100-ohjelmakokonaisuutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ira Jänis-Isokangas, ira.janis-isokangas@helsinki.fi, puh. 02941 23646

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Aleksanteri-instituutti on valtakunnallinen, Helsingin yliopiston alainen Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuskeskus. Se palvelee Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen, opetuksen ja tuntemuksen kenttää erityisesti yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden alalla.

Instituutti koordinoi ja edistää yhteistyötä ja vuoropuhelua akateemisen maailman, hallinnon, päättäjien, elinkeinoelämän ja kansalaisyhteiskunnan välillä sekä Suomessa että kansainvälisesti. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme