Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

12–15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokotukset alkavat Helsingissä

Jaa

Helsingissä 12–15-vuotiaat lapset ja nuoret saavat koronarokotteen suomenkielissä kouluissa 12. elokuuta ja ruotsinkielisissä kouluissa 17. elokuuta alkaen. 12–15-vuotiaat voivat hakea rokotuksen myös ajanvarauksella rokotuspisteeltä.

Rokotusta tarjotaan kouluilla kaikille 12–15-vuotiaille heidän asuinkunnastaan riippumatta. Myös tehosterokotukset annetaan 8–12 viikon kuluttua kouluilla. Tarkemmasta koulukohtaisesta rokotusaikataulusta tiedotetaan erikseen Wilma-järjestelmässä, kun aikataulut varmistuvat.

Lapset ja nuoret voivat mennä ajanvarauksella rokotukseen myös rokotuspisteelle

12–15–vuotiaat lapset ja nuoret voivat halutessaan mennä ajanvarauksella rokotukseen myös rokotuspisteelle. Tällöin myös tehosterokotus annetaan rokotuspisteellä.

Jos huoltaja haluaa tulla mukaan rokotukseen, rokotus annetaan rokotuspisteellä.

Myös toisella asteella opiskelevat 15 vuotta täyttäneet saavat koronarokotteen ajanvarauksella rokotuspisteellä.

Ajanvaraus rokotuspisteelle aukeaa 12–15 -vuotiaille maanantaina 9. elokuuta. Alaikäinen voi varata ajan itse. Huoltaja voi myös varata ajan alaikäisen puolesta.

Rokotusajan voi varata helpoiten verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8–18).

Helsingin rokotuspisteet sijaitsevat Jätkäsaaressa, Malmilla, Messukeskuksessa ja Myllypurossa.

Lapset ja nuoret rokotetaan mRNA-rokotteella

Lasten ja nuorten rokotuksissa käytetään Modernan tai Pfizerin rokotteita. Lisätietoa rokotteista on THL:n verkkosivuilla.

12-vuotias ja sitä vanhempi voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan.

Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Suostumus tehdään tällä lomakkeella.

Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Rokotukset lapsille ja nuorille mahdollisimman vaivattomasti

Noin 450 000 helsinkiläistä on käynyt ensimmäisessä rokotuksessa. Toisen rokotteen on saanut tämän mennessä yli 240 000 helsinkiläistä.

”Hienoa, että pääsemme nyt rokottamaan myös kaikkia 12–15-vuotiaita. Rokotamme oppilaita ja opiskelijoita yhdessä kouluterveydenhoitajien kanssa. Pyrimme rokottamaan lapset ja nuoret mahdollisimman nopeassa tahdissa siten, että rokotukset häiritsevät opintojen arkea mahdollisimman vähän. Rokotuksilla turvamme myös sitä, että lapset ja nuoret voivat opiskella normaalisti lähiopetuksessa, lännen terveysasemien johtava ylilääkäri Timo Carpèn kertoo.

”Rokotuskattavuus ensimmäisen rokotuksen osalta on edennyt hienosti, mutta vielä on kirittävää laajemman väestösuojan saavuttamiseksi. Haluammekin, että rokotteen ottaminen on nuorille mahdollisen helppoa ja vaivatonta. Kun saamme nuortenkin rokotekattavuuden nousemaan, heidän on turvallisempaa tavata toisiaan erilaisissa tapahtumissa ja nuorille tärkeissä tilaisuuksissa", Carpén jatkaa.

Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa koronarokotus.hel.fi-sivuilta ja lasten ja nuorten rokotuksista THL:n verkkosivuilta.

Helsingissä suomenkielisten peruskoulujen ja lukioiden lukukausi alkaa 11.8. ja ruotsinkielisten 16.8.

Lisätietoja:
Lännen terveysasemien johtava ylilääkäri Timo Carpén, p. 050 3748387, timo.carpen@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme