Äänekosken Energia

150 000 euron investointi - vesihuolto Hirvaskankaan alueella paranee uuden paineenkorottamon myötä

Jaa

Äänekosken Energia kehittää vesijohtoverkostoaan palvellakseen äänekoskelaisia paremmin. Yritys on investoinut uusiin 75 000 litran vesisäiliöihin, jotka toimivat paineenkorottamon yhteydessä jakaen vettä Hirvaskankaan ja Puntavuoren alueille. Investoinnin suuruus on 150 000 euroa.

Vesihuolto paranee laajenevalla Äänekoskella. Kuvassa elokuussa käyttöönotetut 75 000 litran välisäiliöt.
Vesihuolto paranee laajenevalla Äänekoskella. Kuvassa elokuussa käyttöönotetut 75 000 litran välisäiliöt.

Hirvaskankaalle on kesäkuussa asennettu kaksi uutta 75 kuution vesisäiliötä, jotka toimivat vesiverkossa välisäiliönä uuden paineenkorottamon yhteydessä. Säiliöt otettiin käyttöön elokuun puolessa välissä.

Nopeasti laajentuneet Hirvaskankaan ja Puntavuoren alueet ovat kärsineet veden paineen alhaisuudesta erityisesti kulutuspiikkien aikana. Samoin niitä edeltävillä Hietaman ja Parantalan alueilla vedenpaineet ovat olleet ajoittain matalat.

Nyt alueen infrastruktuuria on päivitetty niin, että se palvelee uusien alueiden nykyasukkaita ja mahdollistaa niiden laajenemisen edelleen.

”Alkuperäinen Hirvaskankaan syöttölinja on aikanaan mitoitettu paikallista huoltoasemaa varten. Kun asuntoalue alkoi laajentua muutama vuosi sitten, linjan kapasiteetti kävi yksinkertaisesti riittämättömäksi”, taustoittaa tuotantoinsinööri Atte Myllylä Äänekosken Energialta.

Kysyntähuippujen aikaan alueen syöttölinjan paine saattoi laskea niin alhaiseksi, että pumppausta piti  suurimmilla virtauksilla rajoittaa.

”Nyt uudella, automaattisesti öisin täyttyvällä välisäiliöillä saadaan tasattua alueen kulutushuippuja ja nostettua painetasoja”, sanoo Myllylä.

Kun vedenkulutus syöttölinjan puolella nousee, täyttöä automaattisesti rajoitetaan, jotta paine tulolinjassa saadaan pidettyä korkealla. Tämä auttaa Hietaman ja Parantalan alueen painetilannetta. Samaan aikaan voidaan välisäiliöstä pumpata vettä Hirvaskankaan ja Puntavuoren tarpeisiin.

Myös alueen vedenjakelun häiriösietoisuus paranee rekka-auton perävaunun kokoisten välisäiliöiden myötä.

”Säiliöissä on yhteensä vettä noin omakotitalon vuosikulutuksen verran. Niistä saadaan syötettyä vettä eteenpäin, vaikka tulolinjassa olisi hetkellinen vesikatko”, Myllylä sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Atte Myllylä, tuotantoinsinööri, Äänekosken Energia
Atte.myllyla@aane-energia.fi, puh.  040 7201401

Kuvat

Vesihuolto paranee laajenevalla Äänekoskella. Kuvassa elokuussa käyttöönotetut 75 000 litran välisäiliöt.
Vesihuolto paranee laajenevalla Äänekoskella. Kuvassa elokuussa käyttöönotetut 75 000 litran välisäiliöt.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Äänekosken Energia
Äänekosken Energia
Kotakennääntie 31
44100 ÄÄNEKOSKI

Asiakaspalveluvaihde: 020 632 3800http://www.aane-energia.fi/fi

Äänekosken Energia on Äänekosken kaupungin omistama energiayhtiö, joka vastaa Äänekosken kaupungin ja lähiseudun energia- ja vesihuollosta. Äänekosken Energia Oy keskittyy vahvasti uusiutuvien energialähteiden hyödyntämiseen ja lähes kaikki kaupungin tarvitsema kaukolämpö tuotetaankin kotimaisilla polttoaineilla. Ympäristöstä huolehtiminen ja vakaahintainen energia on tavoitteemme. Viime vuosien voimakkaan panostuksen myötä uusiutuvan sähköenergian osuus on yli puolet Äänekosken Energian myymästä sähköstä. Sähkön hankinta tapahtuu pääasiassa osakkuusyhtiöiden kautta. www.aanekoskenenergia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Äänekosken Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme