Diakonissalaitos

155-vuotias Diakonissalaitos kutsuu värikkääseen Korttelijuhlaan

Jaa

Vuonna 1867 perustettu Diakonissalaitos juhlistaa 155-vuotista ihmisarvotyötään suuressa ja värikkäässä Korttelijuhlassa Helsingin Alppikadulla elokuun 25. päivänä klo 13–17. Esiintymässä ovat muun muassa SOFA, Kalevauva.fi, Ege Zulu ja talon omista asiakkaista koottu bändi.

Diakonissalaitoksen Korttelijuhla järjestetään Helsingin Kalliossa neljättä kertaa. Kuva: Teemu Ullgren
Diakonissalaitoksen Korttelijuhla järjestetään Helsingin Kalliossa neljättä kertaa. Kuva: Teemu Ullgren

Diakonissalaitoksen historiaa henkivään punatiilikortteliin levittäytyy iloinen kirjo tekemistä, musiikkia, teatteria, uutta ja vanhaa. Bändien lisäksi paikalla on esimerkiksi Kansallisteatterin kiertuenäyttämön klovnitrio, kirpputori, Elävä kirjasto, yhteislaulua, historiakierroksia, gregoriaanisen laulun opetusta, ruokaa ja kakkukahvit. Juhlassa kuullaan myös 155-vuotisjuhlien kynnyksellä valmistunut hoito- ja ohjaustyön arjesta kertova kappale, jonka sävellys ja sanoitus on kokonaan konsernin työntekijöiden käsialaa.

”Neljättä kertaa järjestettävä Korttelijuhla on avoin, äänekäs ja iloinen kansanjuhla. Päivä on täynnä erilaisia ihmisiä ja elämää, kuten Diakonissalaitoskin”, sanoo toimitusjohtaja Olli Holmström.

Pienenä kulkutautisairaalana ja nuorten naisten kouluttajana Helsingissä aloittanut Diakonissalaitos on tänä päivänä valtakunnallinen ja vaikuttava yhteiskunnallinen säätiökonserni, jolla on 2700 työntekijää. Ajan muuttuessa myös toiminta on muuttunut, mutta ydin on pysynyt samana: kaiken työn keskiössä ovat edelleen ihmisarvo ja lähimmäisenrakkaus.

Vuosi 2022 on paitsi Diakonissalaitoksen juhlavuosi, myös suomalaisen diakonian 150-vuotisjuhlavuosi. Diakonian tehtävä on kautta aikain ollut varmistaa tuki haavoittuvassa elämäntilanteessa oleville ihmisille. Tänä päivänä diakonian tehtävä on myös edistää oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta ja rauhaa. Diakonissalaitoksen diakoninen tavoite on rakentaa vieraanvaraisia yhteisöjä, joissa luottamus, osallisuus ja toimijuus vahvistuvat.

”Meillä on vankat juuret historiassa, mutta uudistaminen ja uudistuminen on aina ollut tärkeä osa perimäämme. Kuljemme edelleen vahvasti perustajamme Aurora Karamzinin jalanjäljissä. Meillä tehdään työtä ammattitaidolla ja sydän mukana. Eriarvoisuuden ja eripuran lisääntyessä on yhä tärkeämpää muistaa olennainen: ihmisyys”, Holmström muistuttaa.

Diakonissalaitoksen 155-vuotista taivalta juhlistava Korttelijuhla on ihmisten juhla. Lämpimästi tervetuloa!

Korttelijuhla

Aika: torstaina 25.8. klo 13–17
Paikka: Alppikatu 2, 00530 Helsinki
Ohjelma: https://www.hdl.fi/korttelijuhla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Diakonissalaitoksen Korttelijuhla järjestetään Helsingin Kalliossa neljättä kertaa. Kuva: Teemu Ullgren
Diakonissalaitoksen Korttelijuhla järjestetään Helsingin Kalliossa neljättä kertaa. Kuva: Teemu Ullgren
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme