Messukeskus

16 kokkia ja 7 tarjoilijaa kilpailevat Suomen mestaruuksista Kevätmessuilla

Jaa
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessujen yhteydessä 4.–6.4. Semifinalistit kilpailuihin on valittu, ja Vuoden Kokin 2019 tittelistä kisaa 16 ja Vuoden Tarjoilijan 2019 tittelistä 7 ravintola-alan ammattilaista.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilja 2019 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 4.4 klo 10–16, ja kaikki finalistit julkistetaan päivän päätteeksi klo 17. Vuoden Tarjoilija -kilpailu huipentuu finaaliin perjantaina 5.4 klo 10–16 ja Vuoden Kokki lauantaina 6.4 klo 10–14, jonka jälkeen klo 16 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat.

 Vuoden Kokki 2019 kilpailujohtajana toimii keittiömestari ja Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja Vuoden Tarjoilija 2019 kilpailujohtajana Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen.

Kilpailut ovat toimineet ponnahduslautoina monille alan huippuammattilaisille. Viime vuonna Vuoden Kokki -kilpailussa voiton vei Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija -kilpailussa Noora Sipilä. Vuoden Kokki 2019 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2019 MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

Vuoden Kokki 2019 -semifinalistit:

Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki
Teemu Boman, Ravintola Ultima, Helsinki
Jussi Haavisto, Ravintola Muru, Helsinki
Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki
Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki
Mikko Lahtinen, Hotelli Punkaharju, Punkaharju
Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Miikkael Linnakangas, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Petri Niilola, Viking Line Oy, Helsinki
Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki
Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala
Anssi Riihimäki, Ravintola Ultima, Helsinki
Simon Selin, Ravintola KUU, Helsinki
Jesse Valkama, Ravintola Nude, Helsinki

Vuoden Tarjoilija 2019 -semifinalistit:

Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä
Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki
Henna Kolehmainen, Ravintola C, Tampere
Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki
Matias Pietarinen, HNH Coctail Tmi., Helsinki
Tiia Hänninen, Ravintola Piparkakkutalo, Hämeenlinna

Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Kilpailujen pääyhteistyökumppaneita 2019 ovat Messukeskus, Metos Oy Ab, HKScan Oyj, Valio Oy, Viking Line Oy ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailut järjestetään osana Kevätmessujen ohjelmaa. Kevätmessut koostuu useista toisiaan tukevista tapahtumista, joita ovat Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu. Kevätmessujen yhteydessä järjestetään myös erityisruokavalioita esittelevä Lautasella-tapahtuma.  

Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailuista
ELO-säätiö, kehityspäällikkö Kirsi Yazan, p. 050 439 3883, etunimi.sukunimi@elo-saatio.fi | www.vuodenkokki.fi, #vuodenkokki | www.vuodentarjoilija.fi, #vuodentarjoilija I www.elo-saatio.fi  

Lisätietoja Kevätmessuista: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, p. 050 385 5482, etunimi.sukunimi@messukeskus.com | www.kevatmessut.fi, #kevätmessut2019  

Lisätietoja Lautasella- ja Lähiruoka & luomu -tapahtumista: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com | www.lahiruokaluomu.fi, #lähiruokaluomu2019 | www.lautasella.fi, #lautasella2019    

Kuvat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 semifinalisteista: https://www.flickr.com/photos/elosaatio/sets/72157690288872953 (Kuvat: Santeri Stenvall/ELO-säätiö)

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuimpia niistä ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja Vuoden Kokki -palkinto.

ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tuo yhteen alan tekijät, tukijat ja tulevaisuuden toivot. Vuonna 2009 perustettu säätiö tekee töitä yhdessä laajan verkostonsa kanssa, jotta Suomi nousee kansainvälisesti kiinnostavaksi ruoka-, juoma- ja ravintola-alan edelläkävijäksi. ELO-säätiö vastaa Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija suomenmestaruuskilpailujen järjestämisestä. Lisäksi ELO-säätiö vastaa Suomen osallistumisesta maailman arvostetuimpaan Bocuse d’Or -kokkikilpailuun. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye