Messukeskus

16 kokkia ja 7 tarjoilijaa kilpailevat Suomen mestaruuksista Kevätmessuilla

Jaa

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessujen yhteydessä 4.–6.4. Semifinalistit kilpailuihin on valittu, ja Vuoden Kokin 2019 tittelistä kisaa 16 ja Vuoden Tarjoilijan 2019 tittelistä 7 ravintola-alan ammattilaista.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilja 2019 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 4.4 klo 10–16, ja kaikki finalistit julkistetaan päivän päätteeksi klo 17. Vuoden Tarjoilija -kilpailu huipentuu finaaliin perjantaina 5.4 klo 10–16 ja Vuoden Kokki lauantaina 6.4 klo 10–14, jonka jälkeen klo 16 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat.

 Vuoden Kokki 2019 kilpailujohtajana toimii keittiömestari ja Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja Vuoden Tarjoilija 2019 kilpailujohtajana Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen.

Kilpailut ovat toimineet ponnahduslautoina monille alan huippuammattilaisille. Viime vuonna Vuoden Kokki -kilpailussa voiton vei Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija -kilpailussa Noora Sipilä. Vuoden Kokki 2019 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2019 MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla.

Vuoden Kokki 2019 -semifinalistit:

Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki
Teemu Boman, Ravintola Ultima, Helsinki
Jussi Haavisto, Ravintola Muru, Helsinki
Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki
Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki
Mikko Lahtinen, Hotelli Punkaharju, Punkaharju
Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Miikkael Linnakangas, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Petri Niilola, Viking Line Oy, Helsinki
Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki
Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala
Anssi Riihimäki, Ravintola Ultima, Helsinki
Simon Selin, Ravintola KUU, Helsinki
Jesse Valkama, Ravintola Nude, Helsinki

Vuoden Tarjoilija 2019 -semifinalistit:

Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä
Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki
Henna Kolehmainen, Ravintola C, Tampere
Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki
Matias Pietarinen, HNH Coctail Tmi., Helsinki
Tiia Hänninen, Ravintola Piparkakkutalo, Hämeenlinna

Kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Kilpailujen pääyhteistyökumppaneita 2019 ovat Messukeskus, Metos Oy Ab, HKScan Oyj, Valio Oy, Viking Line Oy ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailut järjestetään osana Kevätmessujen ohjelmaa. Kevätmessut koostuu useista toisiaan tukevista tapahtumista, joita ovat Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta sekä Lähiruoka & Luomu. Kevätmessujen yhteydessä järjestetään myös erityisruokavalioita esittelevä Lautasella-tapahtuma.  

Lisätietoja Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailuista
ELO-säätiö, kehityspäällikkö Kirsi Yazan, p. 050 439 3883, etunimi.sukunimi@elo-saatio.fi | www.vuodenkokki.fi, #vuodenkokki | www.vuodentarjoilija.fi, #vuodentarjoilija I www.elo-saatio.fi  

Lisätietoja Kevätmessuista: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, p. 050 385 5482, etunimi.sukunimi@messukeskus.com | www.kevatmessut.fi, #kevätmessut2019  

Lisätietoja Lautasella- ja Lähiruoka & luomu -tapahtumista: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com | www.lahiruokaluomu.fi, #lähiruokaluomu2019 | www.lautasella.fi, #lautasella2019    

Kuvat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 semifinalisteista: https://www.flickr.com/photos/elosaatio/sets/72157690288872953 (Kuvat: Santeri Stenvall/ELO-säätiö)

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuimpia niistä ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja Vuoden Kokki -palkinto.

ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tuo yhteen alan tekijät, tukijat ja tulevaisuuden toivot. Vuonna 2009 perustettu säätiö tekee töitä yhdessä laajan verkostonsa kanssa, jotta Suomi nousee kansainvälisesti kiinnostavaksi ruoka-, juoma- ja ravintola-alan edelläkävijäksi. ELO-säätiö vastaa Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija suomenmestaruuskilpailujen järjestämisestä. Lisäksi ELO-säätiö vastaa Suomen osallistumisesta maailman arvostetuimpaan Bocuse d’Or -kokkikilpailuun. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuljetus-Logistiikka 2019 -messut /avajaispäivän 9.5. pressiohjelma25.4.2019 10:48:25 EESTKutsu

Tervetuloa Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuille to-la 9. – 11.5. Messukeskukseen Helsinkiin. Pohjoismaiden suurimpaan kuljetus- ja logistiikka-alan tapahtumaan osallistuu noin 250 yritystä. Mukana ovat kaikki merkittävimmät kuorma- ja pakettiautomerkit, keskeisimmät perävaunu- ja päällirakennevalmistajat sekä trukkien maahantuojat. Logistiikkapalveluja messulla esittelevät kotimaiset ja kansainväliset toimijat. Uutena alueena Liikenneareena, jossa tuodaan esille kuljetusalan mahdollisuuksia. Avajaisissa 9.5. klo 10.30 keskustellaan aiheesta Kohti hiilivapaata liikennettä ja logistiikkaa. Päivän avaa klo 8.30 kierros, jossa tutustutaan uusiin kuorma-autoihin ja pakettiautoihin.

Ensimmäiset Cyber Security Nordic -tapahtuman puhujat on julkaistu23.4.2019 10:49:11 EESTTiedote

Cyber Security Nordic 2019 -tapahtumassa pääpuhujista Rik Ferguson, Perttu Pölönen, Tom Van de Wiele ja Kim Zetter avaavat neljää tapahtuman teemaa. Tänä vuonna teemoina ovat kyberturvallisuuden politiikka, talous, todellisuus ja tulevaisuus. Teemoja avataan sekä yritystalouden että julkishallinnon näkökulmista. Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestetään 2. - 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä nyt kolmannen kerran.

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme