17 suomalaista kotiyleisön eteen alamäkiluistelun MM-osakilpailussa Jyväskylässä

Jaa

Jyväskylän Laajavuoressa luistellaan huomenna alamäkiluistelun MM-osakilpailun finaalit. Yhteensä 140 kilpailijaa osallistui perjantain aikalaskuihin. Red Bull Crashed Ice -MM-osakilpailun karsintaan osallistui laskijoita yhteensä 22 eri maasta, joista suomalaisia oli mukana 37. Näistä yli puolet selvittivät tiensä lauantain finaaleihin.

Mirko Lahti eteni jatkoon niin nuorten kuin miestenkin kilpailuissa. Mirko Lahti (vasemmalla), Shayne Renaud (toinen vasemmalta), Michael Iulianello (toinen oikealta) ja Patrik  Merz (oikealla).
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Mirko Lahti eteni jatkoon niin nuorten kuin miestenkin kilpailuissa. Mirko Lahti (vasemmalla), Shayne Renaud (toinen vasemmalta), Michael Iulianello (toinen oikealta) ja Patrik  Merz (oikealla). Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko

Suomalaisista alamäkiluistelijoista suoraan aikalaskujen perusteella jatkoon menivät miehissä Mirko Lahti (2.), Markus Juola (5.), Jere Lehto (7.), Paavo Klintrup (13.), Antti Tolvanen (14.) ja Joonas Kautto (28.). Naisissa jatkoon luistelivat Miisa Klemola (7.) ja Marjut Klemola (14.) ja juniorikilpailussa jatkoon meni hallitseva nuorten maailmanmestari Mirko Lahti (1.), Joni Saarinen (3.), Jesse Saurén (4.), Max Nymark (7.). Mirko Lahti näytti, että hänen vauhtinsa riittää juniorisarjan lisäksi myös miesten sarjassa, sillä hän jäi vain 0,03 sekuntia lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin Cameron Naaszin kyydistä.
 
Aikalaskujen jälkeen 32 parhaan joukon ulkopuolelle jääneet miehet karsivat pääsystään lauantaiseen MM-osakilpailun finaaliin. Karsintakilpailusta jatkoon selvisi yhteensä kahdeksan suomalaista luistelijaa: Juho Oinonen, Janne-Petteri Mynttinen, Niklas Holmlund, Juuso Koikkalainen, Joni Saarinen, Miika Miettinen, Petri Kääriäinen ja Max Nymark.

Lauantain finaaleissa nähdään yhteensä 17 suomalaista, joista 2 naista, 4 junioria ja 11 miestä. Näistä Nymark, Saarinen ja Lahti luistelevat juniorikilpailun lisäksi myös miesten sarjassa. Karsintakilpailun jättiyllätys oli lähellä, kun Saint Paulin kilpailussa upeasti uransa ensimmäisen podiumpaikkansa napannut Michael Iulianello oli lähellä pudota koko kilpailusta ennen finaaleja ja selvisi vasta toisena jatkoon omassa karsintaryhmässään.


Alamäkiluistelu on laji, jossa kilpailijat kiitävät jopa 80 kilometrin tuntinopeudella alas esteiden täyttämää rataa neljä luistelijaa kerrallaan. Kunkin lähdön kaksi parasta etenee aina seuraavalle kierrokselle, kunnes 128 osanottajan joukosta on jäljellä enää neljä finalistia.

Suomen tämän vuotisen MM-osakilpailun kaikki finaalit lasketaan aiemmista poiketen yhden iltapäivänä aikana lauantaina 3. helmikuuta, jolloin yleisöllä on mahdollisuus kokea niin miesten, naisten kuin nuortenkin vauhdikkaat finaalit ensimmäistä kertaa päivänvalossa.

Aikataulu-uudistuksella korostetaan Suomen ja Jyväskylän talvimaisemaa kansainvälisessä televisioinnissa, sillä kyseessä on ensimmäistä kertaa päivänvalossa laskettava Red Bull Crashed Ice -osakilpailu lajin 18-vuotisessa historiassa. Laajiksen hiihtokeskukseen rakentuva yli 600-metrinen rata on MM-sarjan pisin ja vaativin: kiertueen ainoan luonnonjääradan elävä pinta, ennätyspituus ja yli 60 metrin korkeusero laittavat urheilijoiden reidet maitohappotestiin ja takaavat sen, ettei kisassa vältytä yllätyksiltä.

Jyväskylän Red Bull Crashed Ice -MM-osakilpailu televisioidaan yli 50 maahan ja paikalle on akkreditoitunut jo yli 50 median edustajaa Suomesta ja maailmalta. Katsojia odotetaan paikan päälle lähemmäs 10 000 henkeä. Suomessa kisa tulee suorana YLE 2 kanavalta.

Medialle on tarjolla järjestäjän puolesta myös videomateriaalia kisaajien kamerakypäristä, still-kuvia sekä monipuolisia highlight-koosteita. Tiedotteen lopusta löytyvät latauslinkit perjantain kypärakameravideoihin ja koosteeseen.

Jyväskylä Red Bull Crashed Ice –tapahtuman aikataulu lauantaina 3.2.2018
 
11:00 Tapahtuma alkaa
11:30 Nuorten semifinaalit ja finaali
12:10 Miesten ja naisten alkuerät
14:00 Naisten finaali
14:20 Miesten finaali
14:25 Palkintoseremonia
14:30 Lihamyrsky (Ruudolf, Musta Barbaari, Seksikäs-Suklaa, Prinssi Jusuf, Dosdela &VG+) (live)

Aikataulu myös täältä

* oikeudet muutoksiin pidätetään

Jyväskylän Red Bull Crashed Ice -MM-osakilpailuun osallistuvan median tapahtumakohtaiset akkreditointipyynnöt pyydetään sähköpostiosoitteeseen isak.kullman@fi.redbull.com

Finaalipäivänä radan varrella toimivat valokuvaajat varustetaan huomioliiveillä. Median edustajien käytössä wifillä varustettu pressikeskus. Akkreditointia varten tarvitaan:

- Akkreditointia hakevan henkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

- Edustettava media ja työtehtävä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, kuvatoiveet, akkreditoituminen ja haastattelupyynnöt

Isak Kullman, Communications Specialist, Red Bull Finland Oy
+358505256740, isak.kullman@redbull.com

Samuel Sorainen, Wolfcom Oy, +358 400 5798653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Mirko Lahti eteni jatkoon niin nuorten kuin miestenkin kilpailuissa. Mirko Lahti (vasemmalla), Shayne Renaud (toinen vasemmalta), Michael Iulianello (toinen oikealta) ja Patrik  Merz (oikealla).
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Mirko Lahti eteni jatkoon niin nuorten kuin miestenkin kilpailuissa. Mirko Lahti (vasemmalla), Shayne Renaud (toinen vasemmalta), Michael Iulianello (toinen oikealta) ja Patrik  Merz (oikealla). Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Lataa
Joni Saarinen eteni karsinnan kautta jatkoon. Joni Saarinen (edessä).
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Joni Saarinen eteni karsinnan kautta jatkoon. Joni Saarinen (edessä). Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Lataa
Panaman Doug Hughes putosi karsintakisassa. Miika Miettinen (vasemmalla), Joni Saarinen (keskellä) ja Doug Hughes (oikealla)
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Panaman Doug Hughes putosi karsintakisassa. Miika Miettinen (vasemmalla), Joni Saarinen (keskellä) ja Doug Hughes (oikealla) Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Lataa
Jesse Sauren (oikealla), Daniel Bergeson (toinen oikealla), Max Nymark (toinen vasemmalla) ja Samuel Sjöman (vasemmalla) syöksyvät radalle karsintakilpailussa.
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Jesse Sauren (oikealla), Daniel Bergeson (toinen oikealla), Max Nymark (toinen vasemmalla) ja Samuel Sjöman (vasemmalla) syöksyvät radalle karsintakilpailussa. Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Lataa
Markus Juola alamäkiluistelun Jyväskylän osakilpailun aikalaskuissa.
Credit: Red Bull Content Pool / Andreas Schaad
Markus Juola alamäkiluistelun Jyväskylän osakilpailun aikalaskuissa. Credit: Red Bull Content Pool / Andreas Schaad
Lataa
Hallitseva maailmanmestari Cameron Naasz syöksyy alas Jyväskylän luonnonjäärataa.
Credit: Red Bull Content Pool / Victor Enström
Hallitseva maailmanmestari Cameron Naasz syöksyy alas Jyväskylän luonnonjäärataa. Credit: Red Bull Content Pool / Victor Enström
Lataa
Paavo Klintrupin vauhti riitti aikalaskujen 13:een sijaan.
Credit: Red Bull Content Pool / Andreas Schaad
Paavo Klintrupin vauhti riitti aikalaskujen 13:een sijaan. Credit: Red Bull Content Pool / Andreas Schaad
Lataa
Paavo Klintrup vauhdissa perjantain aikalaskuissa.
Credit: Red Bull Content Pool / Victor Enström
Paavo Klintrup vauhdissa perjantain aikalaskuissa. Credit: Red Bull Content Pool / Victor Enström
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Viestintätoimisto Wolfcom Boutique PR- and Communications, Helsinki, Finland

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

IT-talo Nortal palkkaa satoja, henkilöstömäärä kasvaa tänä vuonna puolella22.5.2018 14:12Tiedote

Liiketoiminnan- ja IT-alan konsultti sekä ohjelmistotoimittaja Nortal vahvistaa asemiaansa viidellä kotimarkkina-alueellaan Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Liettuassa ja Omanissa. Virossa vuonna 2000 perustettu yhtiö muutti nimensä Nortaliksi ostettuaan vuonna 2011 suomalaisen ohjelmistotoimittaja CCC Corporationin. Täysin työntekijöidensä omistaman Nortalin tavoitteena on palkata tänä vuonna 300 uutta työntekijää varmistamaan lisääntyneiden asiakasprojektien toimitukset. Myös Suomessa Nortalin toiminta on kääntynyt kannattavaksi ja yhtiön rekrytointitarve on liiketoiminnan ja asiakkuuksien kasvaessa huomattava.

Lahden armoton Red Bull 400 kisattiin helteisessä säässä – Iivo Niskaselle pronssia12.5.2018 20:02Tiedote

Kansainväliset mäkihyppystadionit valloittanut ylämäkijuoksutapahtuma Red Bull 400 järjestettiin tänään Lahden suurmäessä. Lähes 700 kisaajaa testasi äärirajojaan helteisessä auringonpaahteessa, pyrkien nousemaan mäkimontun pohjalta Lahden suurmäen huipulle. Suomen urheilutähdistöä kisassa edustivat hiihtäjistä maailmanmestari ja olympiavoittaja Iivo Niskanen ja olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, yhdistetyn Ilkka Herola ja Leevi Mutru sekä lumilautailulegenda Eero Ettala. Ammattiurheilijoista paras oli Iivo Niskanen, joka sijoittui kolmanneksi. Voittoon ylsi suunnistusta aktiivisesti harrastava Mikko Patana ja toiseksi sijoittui hiihtotaustan omaava Juho Veikkolainen. Naisten sarjan voitti epävirallisen halli-ME:n vuonna 2017 juossut maratoonari Laura Manninen.

Tekoälyhaaste on saanut liikkeelle jo kymmeniä tuhansia suomalaisia9.5.2018 13:12Tiedote

Reaktorin ja Helsingin yliopiston esittämän tekoälyhaasteen tavoitteena on, että yksi prosentti Suomen väestöstä kouluttautuisi kuluvan vuoden aikana tekoälyn perusteisiin. Haasteen ratkaisemiseksi tarjotaan kaikille avoin, tekoälyn perusteisiin käytännöllisten esimerkkien kautta pureutuva ilmainen Elements of AI -verkkokurssi. 14. toukokuuta avautuvalle kurssille on ilmoittautunut jo yli 20 000 ihmistä ja työntekijöilleen tekoälykoulutusta ovat lupautunut antamaan jo yli 100 organisaatiota, kuten OP, Nordea, Fazer, Elisa, Finnair, Stora Enso ja Kesko. Kahden opintopisteen arvoisen tekoälyn peruskurssin suorittaminen soveltuu kaikille työtilanteesta, toimialasta ja iästä riippumatta.

Kotimainen Fredman muuttaa keittiödatan tyytyväisiksi asiakkaiksi ja kannattavaksi liiketoiminnaksi4.5.2018 09:00Tiedote

Kotimaisen ammattikeittiöalan toimijan Fredman Groupin kehittämä uusi Chefstein-palvelu tekee tiedolla johtamisen mahdolliseksi myös ravintola-alalla. Tuottamalla ja analysoimalla keittiön eri prosesseista tietoa, tehostaa uusi palvelu ravintolan liiketoiminnan johtamista ja tarjoaa samalla keittiömestarille mahdollisuuden keskittyä luovuuteen ja asiakaskokemukseen.

Ilmainen AI-verkkokurssi kouluttamaan suomalaisia tekoälyn perusteisiin3.5.2018 12:12Tiedote

Helsingin yliopisto ja Reaktor esittävät avoimen tekoälyhaasteen, jonka ensimmäisenä tavoitteena on kouluttaa yksi prosentti suomalaisista (n. 54 000 ihmistä) paitsi ymmärtämään mitä tekoäly on, myös tunnistamaan sen tuomia mahdollisuuksia. Haasteen ratkaisemiseksi tarjotaan kaikille avoin Elements of AI -verkkokurssi, joka pureutuu tekoälyn perusteisiin käytännöllisten esimerkkien kautta. Kurssin ensimmäinen versio avataan yleisölle 14.5. Kahden opintopisteen arvoisen tekoälyn peruskurssin suorittaminen soveltuu kaikille työtilanteesta, toimialasta ja iästä riippumatta.

Kutsu medialle: Kansallinen tekoälyhaaste ja kaikille avoin sekä ilmainen Elements of AI -kurssi. Esittely 3.5. kl 1026.4.2018 10:45Tiedote

Tekoälyn, koneoppimisen ja robottien roolit työelämässä ja arjessamme ovat nykyhetken kuumimpia, mutta samalla myös hämmentävimpiä puheenaiheita. Useimmille meistä on edelleen epäselvää, mitä ne käytännössä tuovat, vievät, tekevät ja tarkoittavat. Uhkaako robotti työpaikkaani vai voisinko hyödyntää tekoälyä omassa elämässäni? Mitä tekoäly ylipäätään on? Helsingin Yliopisto ja Reaktor esittävät kaikille avoimen tekoälyhaasteen. Sen ratkaisemiseksi esitellään kansallinen Elements of AI, eli tekoälyn perusteet -kurssi suomalaisten tekoäly-osaamisen laajentamiseksi. Kurssin esittely medialle torstaina 3.5. kl 10-11.30 (Reaktor, Yliopistonkatu 4, 6. krs.)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme