17 suomalaista kotiyleisön eteen alamäkiluistelun MM-osakilpailussa Jyväskylässä

Jaa

Jyväskylän Laajavuoressa luistellaan huomenna alamäkiluistelun MM-osakilpailun finaalit. Yhteensä 140 kilpailijaa osallistui perjantain aikalaskuihin. Red Bull Crashed Ice -MM-osakilpailun karsintaan osallistui laskijoita yhteensä 22 eri maasta, joista suomalaisia oli mukana 37. Näistä yli puolet selvittivät tiensä lauantain finaaleihin.

Mirko Lahti eteni jatkoon niin nuorten kuin miestenkin kilpailuissa. Mirko Lahti (vasemmalla), Shayne Renaud (toinen vasemmalta), Michael Iulianello (toinen oikealta) ja Patrik  Merz (oikealla).
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Mirko Lahti eteni jatkoon niin nuorten kuin miestenkin kilpailuissa. Mirko Lahti (vasemmalla), Shayne Renaud (toinen vasemmalta), Michael Iulianello (toinen oikealta) ja Patrik  Merz (oikealla). Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko

Suomalaisista alamäkiluistelijoista suoraan aikalaskujen perusteella jatkoon menivät miehissä Mirko Lahti (2.), Markus Juola (5.), Jere Lehto (7.), Paavo Klintrup (13.), Antti Tolvanen (14.) ja Joonas Kautto (28.). Naisissa jatkoon luistelivat Miisa Klemola (7.) ja Marjut Klemola (14.) ja juniorikilpailussa jatkoon meni hallitseva nuorten maailmanmestari Mirko Lahti (1.), Joni Saarinen (3.), Jesse Saurén (4.), Max Nymark (7.). Mirko Lahti näytti, että hänen vauhtinsa riittää juniorisarjan lisäksi myös miesten sarjassa, sillä hän jäi vain 0,03 sekuntia lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin Cameron Naaszin kyydistä.
 
Aikalaskujen jälkeen 32 parhaan joukon ulkopuolelle jääneet miehet karsivat pääsystään lauantaiseen MM-osakilpailun finaaliin. Karsintakilpailusta jatkoon selvisi yhteensä kahdeksan suomalaista luistelijaa: Juho Oinonen, Janne-Petteri Mynttinen, Niklas Holmlund, Juuso Koikkalainen, Joni Saarinen, Miika Miettinen, Petri Kääriäinen ja Max Nymark.

Lauantain finaaleissa nähdään yhteensä 17 suomalaista, joista 2 naista, 4 junioria ja 11 miestä. Näistä Nymark, Saarinen ja Lahti luistelevat juniorikilpailun lisäksi myös miesten sarjassa. Karsintakilpailun jättiyllätys oli lähellä, kun Saint Paulin kilpailussa upeasti uransa ensimmäisen podiumpaikkansa napannut Michael Iulianello oli lähellä pudota koko kilpailusta ennen finaaleja ja selvisi vasta toisena jatkoon omassa karsintaryhmässään.


Alamäkiluistelu on laji, jossa kilpailijat kiitävät jopa 80 kilometrin tuntinopeudella alas esteiden täyttämää rataa neljä luistelijaa kerrallaan. Kunkin lähdön kaksi parasta etenee aina seuraavalle kierrokselle, kunnes 128 osanottajan joukosta on jäljellä enää neljä finalistia.

Suomen tämän vuotisen MM-osakilpailun kaikki finaalit lasketaan aiemmista poiketen yhden iltapäivänä aikana lauantaina 3. helmikuuta, jolloin yleisöllä on mahdollisuus kokea niin miesten, naisten kuin nuortenkin vauhdikkaat finaalit ensimmäistä kertaa päivänvalossa.

Aikataulu-uudistuksella korostetaan Suomen ja Jyväskylän talvimaisemaa kansainvälisessä televisioinnissa, sillä kyseessä on ensimmäistä kertaa päivänvalossa laskettava Red Bull Crashed Ice -osakilpailu lajin 18-vuotisessa historiassa. Laajiksen hiihtokeskukseen rakentuva yli 600-metrinen rata on MM-sarjan pisin ja vaativin: kiertueen ainoan luonnonjääradan elävä pinta, ennätyspituus ja yli 60 metrin korkeusero laittavat urheilijoiden reidet maitohappotestiin ja takaavat sen, ettei kisassa vältytä yllätyksiltä.

Jyväskylän Red Bull Crashed Ice -MM-osakilpailu televisioidaan yli 50 maahan ja paikalle on akkreditoitunut jo yli 50 median edustajaa Suomesta ja maailmalta. Katsojia odotetaan paikan päälle lähemmäs 10 000 henkeä. Suomessa kisa tulee suorana YLE 2 kanavalta.

Medialle on tarjolla järjestäjän puolesta myös videomateriaalia kisaajien kamerakypäristä, still-kuvia sekä monipuolisia highlight-koosteita. Tiedotteen lopusta löytyvät latauslinkit perjantain kypärakameravideoihin ja koosteeseen.

Jyväskylä Red Bull Crashed Ice –tapahtuman aikataulu lauantaina 3.2.2018
 
11:00 Tapahtuma alkaa
11:30 Nuorten semifinaalit ja finaali
12:10 Miesten ja naisten alkuerät
14:00 Naisten finaali
14:20 Miesten finaali
14:25 Palkintoseremonia
14:30 Lihamyrsky (Ruudolf, Musta Barbaari, Seksikäs-Suklaa, Prinssi Jusuf, Dosdela &VG+) (live)

Aikataulu myös täältä

* oikeudet muutoksiin pidätetään

Jyväskylän Red Bull Crashed Ice -MM-osakilpailuun osallistuvan median tapahtumakohtaiset akkreditointipyynnöt pyydetään sähköpostiosoitteeseen isak.kullman@fi.redbull.com

Finaalipäivänä radan varrella toimivat valokuvaajat varustetaan huomioliiveillä. Median edustajien käytössä wifillä varustettu pressikeskus. Akkreditointia varten tarvitaan:

- Akkreditointia hakevan henkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

- Edustettava media ja työtehtävä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, kuvatoiveet, akkreditoituminen ja haastattelupyynnöt

Isak Kullman, Communications Specialist, Red Bull Finland Oy
+358505256740, isak.kullman@redbull.com

Samuel Sorainen, Wolfcom Oy, +358 400 5798653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Mirko Lahti eteni jatkoon niin nuorten kuin miestenkin kilpailuissa. Mirko Lahti (vasemmalla), Shayne Renaud (toinen vasemmalta), Michael Iulianello (toinen oikealta) ja Patrik  Merz (oikealla).
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Mirko Lahti eteni jatkoon niin nuorten kuin miestenkin kilpailuissa. Mirko Lahti (vasemmalla), Shayne Renaud (toinen vasemmalta), Michael Iulianello (toinen oikealta) ja Patrik  Merz (oikealla). Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Lataa
Joni Saarinen eteni karsinnan kautta jatkoon. Joni Saarinen (edessä).
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Joni Saarinen eteni karsinnan kautta jatkoon. Joni Saarinen (edessä). Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Lataa
Panaman Doug Hughes putosi karsintakisassa. Miika Miettinen (vasemmalla), Joni Saarinen (keskellä) ja Doug Hughes (oikealla)
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Panaman Doug Hughes putosi karsintakisassa. Miika Miettinen (vasemmalla), Joni Saarinen (keskellä) ja Doug Hughes (oikealla) Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Lataa
Jesse Sauren (oikealla), Daniel Bergeson (toinen oikealla), Max Nymark (toinen vasemmalla) ja Samuel Sjöman (vasemmalla) syöksyvät radalle karsintakilpailussa.
Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Jesse Sauren (oikealla), Daniel Bergeson (toinen oikealla), Max Nymark (toinen vasemmalla) ja Samuel Sjöman (vasemmalla) syöksyvät radalle karsintakilpailussa. Credit: Red Bull Content Pool / Sebastian Marko
Lataa
Markus Juola alamäkiluistelun Jyväskylän osakilpailun aikalaskuissa.
Credit: Red Bull Content Pool / Andreas Schaad
Markus Juola alamäkiluistelun Jyväskylän osakilpailun aikalaskuissa. Credit: Red Bull Content Pool / Andreas Schaad
Lataa
Hallitseva maailmanmestari Cameron Naasz syöksyy alas Jyväskylän luonnonjäärataa.
Credit: Red Bull Content Pool / Victor Enström
Hallitseva maailmanmestari Cameron Naasz syöksyy alas Jyväskylän luonnonjäärataa. Credit: Red Bull Content Pool / Victor Enström
Lataa
Paavo Klintrupin vauhti riitti aikalaskujen 13:een sijaan.
Credit: Red Bull Content Pool / Andreas Schaad
Paavo Klintrupin vauhti riitti aikalaskujen 13:een sijaan. Credit: Red Bull Content Pool / Andreas Schaad
Lataa
Paavo Klintrup vauhdissa perjantain aikalaskuissa.
Credit: Red Bull Content Pool / Victor Enström
Paavo Klintrup vauhdissa perjantain aikalaskuissa. Credit: Red Bull Content Pool / Victor Enström
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Viestintätoimisto Wolfcom Boutique PR- and Communications, Helsinki, Finland

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Kutsu: Medialounaalta parempaan tulevaisuuteen keskiviikkona 29.11. kello 11.00 @ Perho22.11.2017 10:14Tiedote

Ruokahävikin vähentäminen on yksi Suomen ja koko globaalin ruokapolitiikan keskeisimpiä haasteita. Sen puolittamiseksi on asetettu niin YK:n, kuin EU-komissionkin tasolla kunnianhimoiset tavoitteet, mutta voiko yksittäinen kuluttaja Suomessa vaikuttaa suureen kuvaan? Haluamme käsitellä tähdellistä asiaa hyvällä maulla ja kutsumme median edustajat Perho Liiketalousopiston ja leipomoyhtiö Vaasanin yhdessä isännöimälle medialounaalle Ravintola Perhoon keskiviikkona 29. marraskuuta kello 11.00 (sisäänkäynti Ravintola Perhon pääovesta Mechelininkatu 7, Helsinki).

Uusi opaskirja esittelee Tallinnaa suomalaisten silmin9.11.2017 11:30Tiedote

Tallinnan legendaarinen Viru-hotelli julkaisi 45. juhlavuotensa kunniaksi opaskirjan, joka esittelee Tallinnan mielenkiintoisimmat ja yllättävimmätkin nähtävyydet ja tekemiset suomalaisten Tallinnan-ystävien omien kokemusten kautta. Kirjassa jakavat suosituksensa muiden muassa presidentti Tarja Halonen, kirjailija Sofi Oksanen, F1-kuski Mika Salo, muusikko Ilkka Alanko, elokuvatuottaja Markus Selin, jääkiekkoilija Siim Liivik ja monet muut tutut suomalaiset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme