Suomen Palopäällystöliitto ry

17. valtakunnallinen Opetusalan turvallisuusfoorumi huolissaan oppilaitosten henkilöresurssien riittävyydestä

Jaa

Jokaiselle lapselle ja nuorelle tulisi taata turvallinen ympäristö ja aikuinen – niin koulussa kuin kotona.

Kuva Tomi Timonen
Kuva Tomi Timonen

Pandemia aika on lisännyt lasten ja nuorten eriytymistä yhteisöistä. Oppilaitosten turvallisuuskulttuuri rakentuu vahvan yhteisöllisyyden varaan. Pienemmät luokka- ja ryhmäkoot tukevat yhteisöllisyyden syntyä, mikä osaltaan haastaa nykyiset oppimiskäsitykset.

Kasvatus ja opetusalan henkilöstön heikko työhyvinvointi näkyy työntekijöiden työuupumuksena ja alanvaihtoina sekä rekrytointivaikeuksina. Panostukset työhyvinvointiin, kuten opettajille suunnattuun työohjaukseen, näkyvät varmasti myös turvallisuuden parantumisena.

Julkishallinnon resurssipula näkyy myös vähentyneenä viranomaisyhteistyönä. Koulupoliisilla ja pelastusalan ammattilaisella on edelleen tärkeä rooli oppilaitosten turvallisuuden kehittämisessä.

Onni on turvallinen ja yhteisöllinen oppilaitos!

Opetusalan turvallisuusfoorumin osallistujien puolesta

Matti Waitinen, Helsingin Pelastuskoulun rehtori, 050 364 5374
Tomi Timonen, Suomen Palopäällystöliiton koulutusjohtaja, 044 733 4112

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva Tomi Timonen
Kuva Tomi Timonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palopäällystöliitto ry
Suomen Palopäällystöliitto ry
Iso Roobertinkatu 7 A 5
00120 Helsinki

0440 345 112http://www.sppl.fi

Suomen Palopäällystöliitto on aatteellinen yhdistys, jonka keskeisimpiä tavoitteita on yhteiskunnan turvallisuuden edistäminen ja jäsenistönsä ammattiosaamisen kehittäminen.

Palopäällystöliiton jäsenistö koostuu pelastusalan henkilöstöstä, sopimuspalopäällystöstä, turvallisuusalan asiantuntijoista ja johtavissa asemissa olevista henkilöistä. Liitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä.

Palopäällystöliitto on arvostettu turvallisuuspoliittinen keskustelija sekä avoimeen kumppanuuteen ja jatkuvaan kehittymiseen luottava yhteistyöjärjestö, joka tuottaa asiantuntija-, koulutus- ja materiaalipalveluja. Liiton vaikuttavuus perustuu pitkäjänteiseen työhön sekä välittömään yhteydenpitoon eri viranomaisten ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palopäällystöliitto ry

Pelastusalan henkisen huollon edistäminen laajenee sopimuspalokuntiin – tavoitteena on sekä vakituisille työntekijöille että sopimushenkilöstölle psykologisesti turvallisempi pelastusala8.10.2021 10:08:28 EEST | Tiedote

Suomen Palopäällystöliiton tuleva MentalFireFit 2 -hanke jalkauttaa mielenterveyden puolesta tehtyä työtä myös sopimuspalokuntiin. Osana vuoden 2022 aikana toteutettavaa kokonaisuutta järjestetään esimerkiksi tiettävästi maailman ensimmäinen sopimuspalokuntalaisille suunnattu posttraumatyöpaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme