Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt

20. Maailma kylässä -festivaali pureutuu ilmastonmuutokseen – mukana Emma-voittaja Timo Lassy

Jaa

Suomen suurin poikkitaiteellinen järjestötapahtuma Maailma kylässä -festivaali juhlii 20. tapahtumavuottaan 25.–26.5.2019 Kaisaniemen puistossa ja Helsingin Rautatientorilla. Vuosittain lähes 80 000 kävijää keräävän tapahtuman ohjelmisto koostuu useiden kansainvälisten ja kotimaisten huippumuusikkojen ilmaiskonserteista, yhteiskunnallisesta keskustelusta ja elokuvista.

Timo Lassy, kuva Tero Ahonen
Timo Lassy, kuva Tero Ahonen

“Ilmastokriisin ratkaisuun tarvitaan meitä kaikkia. Siksi haluamme festivaalin 20. juhlavuotena tuoda ilmastonmuutoksen ihmisten iholle, nostaa esiin ratkaisuja ja kannustaa kaikkia festivaalikävijöitä toimintaan kestävän tulevaisuuden varmistamiseksi”, sanoo Juha-Erkki Mäntyniemi, festivaalin pääjärjestäjä Fingon toiminnanjohtaja

Festivaalin päälavalla nähdään sunnuntaina jazz-Emmalla palkittu Timo Lassy bändeineen yhdessä maineikkaan Ricky-Tick Big Band Brassin kanssa. Kahden huippuorkesterin yhteiskonsertin on sovittanut Ricky-Tick Big Band Brassin kapellimestari Valtteri Laurell Pöyhönen. Lassy pitää festivaalin nostamaa ilmastomuutosteemaa tärkeänä.

”Käsillä ovat viimeiset mahdollisuudet niin globaalien johtajien kuin meidän yksittäisten ihmistenkin tehdä tärkeitä päätöksiä koko ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta”, Lassy sanoo.

Festivaalin Kyläkinossa maailmanensi-iltansa saa korealais-brasilialaisen Iara Leen ohjaama tuore lyhytdokumentti Wantoks: Dance of Resilience in Melanesia. Cultures of Resistance -verkoston tuottama dokumentti vie katsojan Melanesiaan, jossa maapallon lämpenemisestä johtuva merenpinnan nousu uhkaa sekä alueen saarten että kulttuurien olemassaoloa. Elokuvaa seuraa ohjaaja Iara Leen haastattelu.

Palkittu ihmisoikeusaktivisti yhtyeineen huipentaa festivaalin

Festivaali huipentuu brasilialaisen Liniker e os Caramelows’n konserttiin. Kotimaansa kiinnostavimpiin musiikkitapauksiin lukeutuva yhtye sekoittaa funkia ja tummaa soulia perinteiseen brasilialaiseen popmusiikkiin. Yhtyeen solisti Liniker on ensimmäisiä avoimesti transsukupuolisia laulajia kotimaassaan ja palkittu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen eteen tekemästään tasa-arvotyöstä YK:n  tunnustuksella.

Perheen pienimpiä festivaalilla viihdyttävät puolestaan Loiskis-orkesteri ja Eija Ahvo, jotka tuovat Kaisaniemeen Elina Karjalaisen rakastetun hahmon Uppo-Nallen syntymäpäiväjuhlien merkeissä.

Festivaalin koko kulttuuri- ja dokumenttiohjelma julkaistaan 2. huhtikuuta ja asiaohjelma 18. huhtikuuta. Tapahtuma tarjoaa ilmaiskonsertteja, lastenohjelmaa, elokuvia, keskusteluja ja performansseja yli sadan ohjelmanumeron verran. Omaa työtään esittelevät lisäksi lähes 400 näytteilleasettajaa ja kansalaisjärjestöä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Fingo ry, joka on 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö. Festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat ulkoministeriö, ympäristöministeriö, Euroopan unioni sekä Maailman Kuvalehti. Festivaalia voi seurata hahstagilla #maailmakylässä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Maailma kylässä 2018
Maailma kylässä -festivaalin video 2018
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taija Lähdetie
Viestintä- ja varainhankintapäällikkö
Maailma kylässä -festivaali
taija.lahdetie@fingo.fi
+358 50 317 6698
maailmakylassa.fi

Kuvat

Timo Lassy, kuva Tero Ahonen
Timo Lassy, kuva Tero Ahonen
Lataa
Liniker e os Caramelows, kuva Leila Penteado
Liniker e os Caramelows, kuva Leila Penteado
Lataa
Iara Lee, kuva Cultures of Resistance
Iara Lee, kuva Cultures of Resistance
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt
Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt
Elimäenkatu 25-27, 5krs.
00510 HELSINKI

358 50 317 6690http://www.fingo.fi

Suomalaisten kehitysjärjestöjen yhteistyöjärjestöön Fingoon kuuluu 300 suomalaista järjestöä, jotka toimivat kehitysyhteistyön, kestävän kehityksen tai globaalikasvatuksen parissa. Me viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta maapallon kaikkien asukkaiden ääni kuuluisi päätöksenteossa – Suomessa ja maailmalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingo ry – Suomalaiset kehitysjärjestöt

Ilmasto-oikeudenkäynti: EU-tuomioistuin tunnusti ilmastonmuutoksen vaikutuksen ihmisiin, mutta hylkäsi perheiden oikeusjutun22.5.2019 10:29:09 EESTTiedote

Euroopan unionin yleinen tuomioistuin on hylännyt perheiden ilmastokanteen EU:n riittämättömästä ilmastopolitiikasta menettelytapaan vedoten. Oikeus katsoi, että perheillä ja nuorilla, joihin ilmastonmuutos vaikuttaa, ei ole oikeutta haastaa oikeudessa EU:n vuoden 2030 ilmastotavoitetta. Oikeus kuitenkin tunnusti, että ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkiin eurooppalaisiin monin tavoin. Kanteen nostaneet perheet ja saamelaisnuoret aikovat valittaa päätöksestä.

Maailma kylässä -festivaali viettää 20. juhlavuotta teemanaan ilmastonmuutos17.5.2019 10:45:24 EESTTiedote

Maailma kylässä -festivaali juhlii 20. tapahtumavuottaan 25.–26.5. Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Suomen suurin poikkitaiteellinen järjestötapahtuma kerää vuosittain lähes 80 000 kävijää nauttimaan ilmaisohjelmasta, joka koostuu kansainvälisten ja kotimaisten huippuartistien konserteista, elokuvista, lastenohjelmasta, aluetaiteesta, kirjallisuudesta sekä sadoista näytteilleasettajista. Festivaalin pääteema ilmastonmuutos näkyy vahvasti kymmenissä yhteiskunnallisissa keskusteluissa.

Maailma kylässä -festivaalilla haetaan ratkaisua ilmastonmuutokseen – tulevaisuus puhututtaa aktivistinuoria ja poliitikkoja18.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Maailma kylässä -festivaali juhlii 20. tapahtumavuottaan 25.–26.5. Tapahtuman asiaohjelma on nyt julkaistu. Festivaalin pääteema ilmastonmuutos näkyy vahvasti kymmenistä yhteiskunnallisista keskusteluista koostuvassa ohjelmistossa. Tapahtuma kerää vuosittain lähes 80 000 kävijää Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme