Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

25 vuotta täyttävä Kanneltalo on urbaani kaupunkikeskus

Jaa

Elokuussa 1992 avattu Kanneltalo täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi läntisen Helsingin kulttuurikeskus kutsuu kaikki ystävänsä juhlakonserttiin to 31.8. klo 18. Tässä Kamari 21 -konsertissa soittavat pohjoismaiset virtuoosit Cecilia Zilliacus (viulu), Jonathan Roozeman (sello) ja Johannes Piirto (piano).

Teatteria, tanssia, musiikkia. Kuvataidetta, lastenkulttuuria, uutta kaupunkikulttuuria, viljelyä, yhteisöllisiä projekteja ja katutaidetta. Kirjasto moninaisine palveluineen, työväenopiston kurssitarjotin, nuorisotalon kerhot, kuukausittaiset megapartyt ja Operaatio Pulssin moninaiset harrastemahdollisuudet. Asukkaiden, taiteen sekä kulttuurin olohuone ja kohtaamispaikka – kaikkea tätä – ja paljon muuta – on Kanneltalo vuonna 2017. Nuoren aikuisen ikään ehtinyt kulttuurikeskus palvelee paitsi kannelmäkeläisiä, säännöllisesti myös lähikaupunginosien asukkaita yli kuntarajojen. Uuden, vuonna 2016 lanseeratun ohjelmistoprofiilin myötä talon ovat löytäneet myös teatterientusiastit ympäri kaupunkia.

– Kanneltalon toiminta on monipuolistunut valtavasti. Se on avoimempi, helpommin lähestyttävä ja aikaamme ja yhteiskunnan muutoksia seuraava kulttuurikeskus. Jos lyhyesti asia pitäisi ilmaista, sanon, että se on moninkertaisesti asiantuntevampi, osaavampi ja samalla erinomaisempi kuin toimintansa alkuvuosina. Toki 25 vuodessa pitää kehitystä tapahtuakin, summaa Kanneltalon johtaja Antti Manninen.

Kanneltalon, kuten myös muiden alueellisten kulttuurikeskusten – Malmitalon, Stoan ja Vuotalon – juuret juontavat 1960–70-lukujen taitteeseen, jolloin kaupunkisuunnittelussa herättiin ajatuksiin kulttuurin demokratisoimisesta ja saavutettavuudesta. Kulttuuripalveluita haluttiin tuoda lähemmäksi ihmisten asuinpaikkaa, ja samalla tukea asukkaiden osallistumista edullisin lipunhinnoin ja mm. koululuokille suunnatuin taidekasvatushankkein. Nämä ajatukset ja niiden myötä tehdyt päätökset kantavat nyt hedelmää:

– Yleisö ja kävijät ovat nykyisin kiinnostuneita olemaan mukana ja osallistumaan. Samalla väki on myös oppinut käyttämään talon palveluja. Yhä useammalle taiteenlajille löytyy uusia ja innokkaita yleisöjä. Tuntuu siltä, että kulttuurinnälkä on kasvanut. Jos olemme pystyneet vastaamaan siihen tai jopa nostattamaan sitä, on se tietysti suuri ylpeyden aihe, Manninen toteaa.

Varsinaista syntymäpäivää juhlitaan 31.8. klo 18. Kanneltalo kutsuukin kaikki ystävät läheltä ja kaukaa Kamari 21: Virtuoosien kohtaaminen -konserttiin, johon on vapaa pääsy. Konsertissa soittavat pohjoismaiset virtuoosit Cecilia Zilliacus (viulu), Jonathan Roozeman (sello) ja Johannes Piirto (piano). Illan ohjelmaan kuuluvat mm. Beethovenin Kreuzer-sonaatti ja Šostakovitšin Pianotrio sekä Johannes Piirron Virta-teos.

Pitkää taivalta juhlistaa myös Aidatut unelmat -tanssi- ja kävelyteos, joka on Kanneltalon 25-vuotisjuhlaesitys. Aidatut unelmat on samalla osa Zodiak — Uuden tanssin keskuksen yhteisöllistä Minun nimeni on -taideprojektia (MNO), joka on toiminut Kaarelan alueella jo useita vuosia. Teoksen esityskausi jatkuu 31.8. saakka.

Syntymäpäivien kunniaksi Kanneltalon aulatiloja on ehostettu. Seinät ovat saaneet uutta maalipintaa ja kalustehankintoja on tehty; uusilla sohvilla kelpaa istuskella ja suurten pöytien ääressä kävijät voi vaikkapa ladata tarvittaessa älylaitteensa. Helsingin taidemuseo HAMin kokoelmista on saatu esille uudet värikkäät maalaukset Karoliina Hellbergiltä ja Ilari Hautamäeltä, ja myös teosten vahva värimaailma uudistaa osaltaan tilan tunnelmaa.

Lisätietoja Kanneltalon juhlaohjelmista sekä syksyn ohjelmistosta löytyy Kanneltalon nettisivuilta osoitteesta kanneltalo.fi

Kanneltalo, Klaneettitie 5, 00420 Helsinki, kanneltalo.fi

Liikenneyhteydet: Kehäradan P-juna (Helsingistä) ja I-juna (Helsinki-Vantaan suunnasta) sekä bussit 36, 41, 42, 43 ja 56.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon viestintä
Tiedottaja Anne Euramaa / 09 3103 2411 / anne.euramaa@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuoret päättävät 200 000 euron käytöstä Helsingissä24.11.2017 14:43Tiedote

RuutiBudjetti on osallistuvan budjetoinnin malli, jossa 13–17-vuotiaiden nuorten vapaa-ajan toiminnasta, palveluista ja budjetin kohdentamisesta päätetään yhdessä nuorten kanssa. Nuoret ovat kehittäneet vuoden aikana 42 erilaista projektia, joihin jaetaan 200 000 euroa Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen ensi vuoden budjetista. Rahanjaon tulos julkaistaan 7.12. Valkoisessa Salissa pidettävässä RuutiGaalassa.

KUTSU MEDIALLE: RuutiGaala Valkoisessa Salissa to 7.12. klo 18-2124.11.2017 12:39Kutsu

Helsinki juhlii nuorten vaikuttamista RuutiGaalassa! Illan aikana palkitaan nuorten vaikuttamista edistäneitä henkilöitä, ​julkistetaan nuorten valitsemiin kohteisiin jaetut rahasummat sekä nautitaan nuorten toteuttamasta ohjelmasta. Gaala huipentuu Ruudin ydinryhmävaalien tuloksen julkistamiseen.  Illan juontavat Ina Mikkola ja Cristal Flores Töölön Ketterä ja Lyömättömät esiintyvät Tilaisuudessa puhuvat mm. apulaispormestarit Nasima Razmyar (kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala) ja Pia Pakarinen (kasvatuksen ja koulutuksen toimiala). RuutiGaalassa jaetaan rahaa nuorten ideoimille RuutiBudjetti-ehdotuksille. Nuoret ovat kehittäneet vuoden aikana 42 erilaista projektia, joihin jaetaan 200 000 euroa Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen ensi vuoden budjetista. Tänä vuonna rahojen jakamisessa kokeillaan uudenlaista toimintamallia: nuorten ideat tulevat nähtäville Helsingin uudelle osallistuvan budjetoinnin alustalle osoitteeseen www.nuortenbudjetti.fi. Sivustolla nuoret pääsevät katsomaan

Amparo Sánchezin yhtye Amparanoia Savoy-teatteriin tammikuussa22.11.2017 17:40Tiedote

Espanjalainen laulaja-kitaristi Amparo Sánchez tuo yhtyeensä Amparanoian Savoy-teatteriin tammikuun 27. päivä. Sánchez on espanjankielisissä maissa supertähti, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Manu Chaon kanssa. Vuonna 1996 perustettu Amparanoia tunnetaan kantaaottavista lauluistaan, joissa espanjalaiset ja kuubalaiset rytmit yhdistyvät rockiin, reggaeeseen ja punk-asenteeseen. Sánchezin laulussa puolestaan kuuluu vahva bluestausta. Seitsenhenkinen yhtye on julkaissut yhteensä kahdeksan levyä. Sánchez nostaa sanoituksissaan sosiaaliseen epätasa-arvoon, kulutukseen ja naisen asemaan liittyviä teemoja. Meksikolaiseen Zapatista-liikkeeseen perehtynyt Sánchez näkee, että muusikolla on sekä etuoikeus että velvollisuus vaikuttaa taiteensa kautta. ”Voima on meissä. Tärkeintä on olla pelkäämättä." Amparanoia 27.1.2018 klo 19.00   Amparo Sánchez: laulu, kitara Willy Fuego: kitara, taustalaulu Carmen Niño: basso, taustalaulu Angie Lopez: koskettimet, taustalaulu Flor Inza: perkussiot Miki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme