Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

25 vuotta täyttävä Kanneltalo on urbaani kaupunkikeskus

Jaa

Elokuussa 1992 avattu Kanneltalo täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi läntisen Helsingin kulttuurikeskus kutsuu kaikki ystävänsä juhlakonserttiin to 31.8. klo 18. Tässä Kamari 21 -konsertissa soittavat pohjoismaiset virtuoosit Cecilia Zilliacus (viulu), Jonathan Roozeman (sello) ja Johannes Piirto (piano).

Teatteria, tanssia, musiikkia. Kuvataidetta, lastenkulttuuria, uutta kaupunkikulttuuria, viljelyä, yhteisöllisiä projekteja ja katutaidetta. Kirjasto moninaisine palveluineen, työväenopiston kurssitarjotin, nuorisotalon kerhot, kuukausittaiset megapartyt ja Operaatio Pulssin moninaiset harrastemahdollisuudet. Asukkaiden, taiteen sekä kulttuurin olohuone ja kohtaamispaikka – kaikkea tätä – ja paljon muuta – on Kanneltalo vuonna 2017. Nuoren aikuisen ikään ehtinyt kulttuurikeskus palvelee paitsi kannelmäkeläisiä, säännöllisesti myös lähikaupunginosien asukkaita yli kuntarajojen. Uuden, vuonna 2016 lanseeratun ohjelmistoprofiilin myötä talon ovat löytäneet myös teatterientusiastit ympäri kaupunkia.

– Kanneltalon toiminta on monipuolistunut valtavasti. Se on avoimempi, helpommin lähestyttävä ja aikaamme ja yhteiskunnan muutoksia seuraava kulttuurikeskus. Jos lyhyesti asia pitäisi ilmaista, sanon, että se on moninkertaisesti asiantuntevampi, osaavampi ja samalla erinomaisempi kuin toimintansa alkuvuosina. Toki 25 vuodessa pitää kehitystä tapahtuakin, summaa Kanneltalon johtaja Antti Manninen.

Kanneltalon, kuten myös muiden alueellisten kulttuurikeskusten – Malmitalon, Stoan ja Vuotalon – juuret juontavat 1960–70-lukujen taitteeseen, jolloin kaupunkisuunnittelussa herättiin ajatuksiin kulttuurin demokratisoimisesta ja saavutettavuudesta. Kulttuuripalveluita haluttiin tuoda lähemmäksi ihmisten asuinpaikkaa, ja samalla tukea asukkaiden osallistumista edullisin lipunhinnoin ja mm. koululuokille suunnatuin taidekasvatushankkein. Nämä ajatukset ja niiden myötä tehdyt päätökset kantavat nyt hedelmää:

– Yleisö ja kävijät ovat nykyisin kiinnostuneita olemaan mukana ja osallistumaan. Samalla väki on myös oppinut käyttämään talon palveluja. Yhä useammalle taiteenlajille löytyy uusia ja innokkaita yleisöjä. Tuntuu siltä, että kulttuurinnälkä on kasvanut. Jos olemme pystyneet vastaamaan siihen tai jopa nostattamaan sitä, on se tietysti suuri ylpeyden aihe, Manninen toteaa.

Varsinaista syntymäpäivää juhlitaan 31.8. klo 18. Kanneltalo kutsuukin kaikki ystävät läheltä ja kaukaa Kamari 21: Virtuoosien kohtaaminen -konserttiin, johon on vapaa pääsy. Konsertissa soittavat pohjoismaiset virtuoosit Cecilia Zilliacus (viulu), Jonathan Roozeman (sello) ja Johannes Piirto (piano). Illan ohjelmaan kuuluvat mm. Beethovenin Kreuzer-sonaatti ja Šostakovitšin Pianotrio sekä Johannes Piirron Virta-teos.

Pitkää taivalta juhlistaa myös Aidatut unelmat -tanssi- ja kävelyteos, joka on Kanneltalon 25-vuotisjuhlaesitys. Aidatut unelmat on samalla osa Zodiak — Uuden tanssin keskuksen yhteisöllistä Minun nimeni on -taideprojektia (MNO), joka on toiminut Kaarelan alueella jo useita vuosia. Teoksen esityskausi jatkuu 31.8. saakka.

Syntymäpäivien kunniaksi Kanneltalon aulatiloja on ehostettu. Seinät ovat saaneet uutta maalipintaa ja kalustehankintoja on tehty; uusilla sohvilla kelpaa istuskella ja suurten pöytien ääressä kävijät voi vaikkapa ladata tarvittaessa älylaitteensa. Helsingin taidemuseo HAMin kokoelmista on saatu esille uudet värikkäät maalaukset Karoliina Hellbergiltä ja Ilari Hautamäeltä, ja myös teosten vahva värimaailma uudistaa osaltaan tilan tunnelmaa.

Lisätietoja Kanneltalon juhlaohjelmista sekä syksyn ohjelmistosta löytyy Kanneltalon nettisivuilta osoitteesta kanneltalo.fi

Kanneltalo, Klaneettitie 5, 00420 Helsinki, kanneltalo.fi

Liikenneyhteydet: Kehäradan P-juna (Helsingistä) ja I-juna (Helsinki-Vantaan suunnasta) sekä bussit 36, 41, 42, 43 ja 56.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kanneltalon viestintä
Tiedottaja Anne Euramaa / 09 3103 2411 / anne.euramaa@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme