Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

25–29-vuotiaiden helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

Jaa

Koronarokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 25-29 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1992-1996 syntyneet. Rokotusajanvaraus aukeaa maanantaina 14. kesäkuuta. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8–18. Rokotusten alkamisesta ilmoitetaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa koronarokotus.hel.fi-sivuilta.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Jo reilut 315 000 helsinkiläistä on käynyt ensimmäisessä rokotuksessa.

70-vuotiaista ja tätä vanhemmista ensimmäisen rokotuksen on saanut jo yli 90 prosenttia. 55–69-vuotiailla rokotuskattavuus on yli 80 prosenttia. 45–54-vuotiaista rokotuksen on hakenut noin 78 prosenttia. 40-44-vuotiaiden rokotuskattavuus on 72 prosenttia. 35-39-vuotiaiden rokotuskattavuus on 55 prosenttia. 30-34-vuotiaiden rokotukset alkoivat tämän viikon alussa.

Rokotukset jatkuvat myös kesällä. Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen painottaa sitä, että myös kesän aikana on tärkeä tulla paikalle varatulle rokotusajalle.

- Kiitos helsinkiläisille siitä, että rokotuksia on otettu runsaasti, jatketaan samalla tavalla kesällä. Myös kesällä on tärkeä perua rokotusaikansa hyvissä ajoin, jos ei pääse paikalle, jotta joku muu voi silloin saada rokotuksen, Turpeinen sanoo.

Vaikka koronatartuntojen määrät ovat nyt alhaisella tasolla, Turpeisen mukaan myös jatkossa on tärkeä  rokotuksen ottamisen lisäksi  huolehtia muista koronan suojautumistoimenpiteistä.

- Myös kesällä pitää jaksaa noudattaa koronan suojatumistoimenpiteitä, jotta epidemia pysyy aisoissa. On tärkeä noudattaa suojautumistoimenpiteitä vaikka olisi saanut toisenkin rokotuksen. Käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskin käytöstä pitää huolehtia sekä jäädä oireisena kotiin ja hakeutua testiin, Turpeinen lisää.

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella tai halutessaan Pfizerin rokotteella. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Pfizerilla rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. AstraZenecan annosvälin voi lyhentää 8 viikkoon. Annosvälin lyhentäminen ei koske Pfizerin rokotetta. Koronarokote on maksuton ja vapaaehtoinen.

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lisätietoja:
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme