Helsingin yliopisto

32 000 haki Helsingin yliopistoon – maisteriohjelmiin ensimmäistä kertaa yli 2 000 hakijaa

Jaa

Avoimen väylän kautta hakeminen kasvatti suosiotaan selvästi.

Helsingin yliopistoon haki yhteensä 31 929 (2020: 32 541) henkilöä tänään päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa. Hakijoista kandiohjelmiin haki 29 919 henkilöä (2020: 31 192), ja maisteriohjelmiin 2 083 (2020: 1 825). Ensimmäistä kertaa haussa olleeseen varhaiskasvatuksen monimuotokoulutukseen haki 447 henkilöä.

Kandiohjelmien hakijamäärä kasvoi eniten eläinlääketieteen koulutuksessa, jonka hakijamäärä lähes kaksinkertaistui (2021: 1 613 hakijaa, 2020: 822). Kasvua selittää se, että ensimmäistä kertaa hakija voi hakea samaan aikaan eläinlääketieteeseen ja lääketieteeseen tai eläinlääketieteeseen ja hammaslääketieteeseen. Myös kasvatusalan koulutukset kiinnostivat: käsityönopettajan koulutuksen hakijamäärä kasvoi 40 prosenttia (2021: 195 hakijaa, 2020: 139). Varhaiskasvatuksen opettajan koulutuksen hakijamäärä kasvoi reilulla viidenneksellä (2021: 810 hakijaa, 2020: 664). Pienissä hakukohteissa iloisesti yllätti muun muassa italia, joka tuplasi hakijamääränsä.

Maisteriohjelmiin ennätysmäärä hakijoita

Helsingin yliopiston maisteriohjelmat kiinnostivat edellisvuosia enemmän. Eniten hakijoita, 293, oli psykologian maisteriohjelmaan. Muista isoista - yli sadan hakijan hakukohteista - suosiotaan kasvatti eniten oikeustieteen maisterin koulutusohjelma. Koulutusohjelmaan haki 155 opiskelijaa, kasvua edellisvuoteen verrattuna yli 37 prosenttia. Pienemmissä maisteriohjelmissa suosionsa kaksinkertaistivat kääntämisen ja tulkkauksen maisteriohjelma, kielten maisteriohjelma ja suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien maisteriohjelma. Näistä jokaiseen haki noin 40-50 opiskelijaa.

Yhteishakuun kuulumattoman avoimen väylän hakijamäärä kasvoi 33 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Suurin osa kasvusta tuli tietojenkäsittelytieteen kandiohjelmasta, mihin tuli yhteensä 161 hakemusta (2020: 98 hakemusta). Kaikkiaan hakemuksia avoimen väylän kautta tuli 414.

Uutena koulutuksena käynnistyy syksyllä 2021 varhaiskasvatuksen monimuotokoulutus, jonka tavoitteena on tuottaa varhaiskasvatuksessa työskenteleville kelpoisuus varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin. Suomenkieliseen hakukohteeseen tuli 411 hakemusta ja ruotsinkieliseen 46.

Hakijamäärät ja aloituspaikat hakukohteittain julkaistaan yliopiston verkkosivuilla huomenna torstaina 1.4.2021. Tarkempia tilastoja muun muassa sukupuolijakaumasta, kielijakaumasta, ensikertalaisten ja ensisijaisten hakijoiden määrästä koostetaan hakukohdekohtaisesti ensi viikolla ja tiedot julkaistaan samalla verkkosivulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna-Liisa Kuusela, projektipäällikkö, anna-liisa.kuusela@helsinki.fi, p. 050 448 6084

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Luomuksen vuosikertomus julkaistu – toiminta monipuolista, valtakunnalliset tehtävät vaarassa21.4.2021 11:33:52 EEST | Tiedote

Luomuksen vuosikertomus viimeisiltä kahdelta vuodelta on julkaistu. Katsaus on läpileikkaus Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon viimeaikaiseen tutkimukseen, toimintaan ja kehitykseen. Vaikka Luomuksen työ biodiversiteettitiedon kivijalkana palvelee koko Suomen luontoa ja useita hallinnonaloja, on sen talous heikentynyt viime vuosina. Valtakunnallisten tehtävien rahoitukseen tarvitaankin uusia ratkaisumalleja.

Helsingin yliopiston spinout-yhtiö GlucoModicumin verensokerin mittaamiseen suunniteltu non-invasive-ratkaisu on 13 kertaa tehokkaampi verrattuna aiemmin kehitettyyn neulattomaan state-of-art-teknologiaan20.4.2021 16:33:12 EEST | Tiedote

Nature Portfolio -julkaisuperheeseen kuuluvassa Scientific Reports -tiedelehdessä julkaistut tiedot mahdollistavat diabeteksen seurantaan tarkoitettujen mullistavien puettavien ratkaisujen kehittämisen. Keksintö perustuu Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Yliopisto on ollut yksi GlucoModicumin omistajista vuodesta 2018.

Tutkimus vahvistaa: kehitysvammaisuus on harvoin perinnöllistä - riski tulevien sisarusten sairastumiselle on pieni18.4.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Kehitysvammaisuus johtuu useimmiten perimän muutoksista, jotka ovat syntyneet varhaisen sikiökehityksen aikana ja joita ei löydy vanhempien perimästä. Siksi niiden uusiutumisriski perheen seuraavalle lapselle on hyvin pieni, selvisi Helsingin yliopiston tutkimuksessa. Suomalaisilla ei myöskään ole suurempi perinnöllisten kehityshäiriöiden riski kuin muilla eurooppalaisilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme