Vaasan kaupunki - Vasa stad

40 pyörää 4 auton paikalle

Jaa

Neljä autojen pysäköintiruutua on muutettu pyöräparkeiksi Hovioikeudenpuistikolla ja Vaasanpuistikolla. Kaupunki sai kuntalaisilta yli 750 ehdotusta pyöräparkkien paikoista.

Kuva: Manda Gullberg
Kuva: Manda Gullberg

Oranssit autonmuotoiset pyöräparkit asennettiin kuntalaisten ehdottamille paikoille, suosittujen liikkeiden, ravintoloiden ja kahviloiden eteen. Telineessä on pyörille runkolukittavat paikat, ja yhteen telineeseen mahtuu 10 pyörää.   

 Tarvetta oli, sillä kohdissa ei aiemmin ollut pyörille paikkaa, kertoo liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki.   

 Haluamme tehdä pyöräilyn näkyväksi katukuvassa ja kannustaa pyöräilemään. Se on terveyden, liikunnan ja ympäristön kannalta erinomainen liikkumismuoto. Lisäksi Vaasassa on todella kattava 200 kilometrin pyörätieverkosto ja lyhyet etäisyydet. Kaikki tekijät pyöräilykaupungiksi, Kaunismäki jatkaa.     

Hankinta edistää fiksua liikkumista sekä liittyy kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelmaan ja tavoitteeseen hiilineutraalista kaupungista vuoteen 2035 mennessä.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

liikennesuunnittelija Tomi Kaunismäki
puh. 040 539 0949

Kuvat

Kuva: Manda Gullberg
Kuva: Manda Gullberg
Lataa
Kuva: Manda Gullberg
Kuva: Manda Gullberg
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme