Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

4H-kerholaisten uudistettu TOP-tehtäväsivusto tarjoaa mielekästä tekemistä

Jaa
Kerholaisille ja kerhonohjaajille suunnattu uudistettu TOP-tehtäväpankki on julkaistu. Uudistuksessa on muun muassa parannettu sivuston käytettävyyttä. Tehtävät ja reseptit on helpompi etsiä sivustolla uuden, kätevän hakutoiminnon kautta. Lisäksi sivustolla on raikas kuvamaailma.
Kuva: Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka

TOP-tehtäväsivusto tukee laadukasta kerhotoimintaa ja kaikille avoin sivusto on täynnä herkullisia ja hauskoja teemoja. Mielekkäät ja inspiroivat TOP-tehtävät perustuvat tekemällä oppimiselle. Sivustolla on hakutoiminto, jonka avulla 4H-kerhotoiminnasta kiinnostunut henkilö voi etsiä yhdistysten järjestämiä kerhoja paikkakunnan mukaan.

TOP-tehtäväpankki antaa tukea ja ideoita nuorille kerhonohjaajille, ja sivuston uudet toiminnot helpottavat tehtävien hyödyntämistä kerhoissa.

-        Hakutoiminnon avulla voi etsiä reseptejä ja tehtäviä ajan ja vaikeustason mukaan, jolloin kerhonohjaajan on helpompi suunnitella, mikä tehtävä sopii millekin ryhmälle. Sivustolta voi esimerkiksi linkata suoraan reseptin tai tehtävän WhatsApp-ryhmään, kertoo 4H-liiton kasvatuspäällikkö Marika Taskinen.

Uusi sivu löytyy samasta osoitteesta https://www.toptehtavat.fi/. Sivuston kehittäminen jatkuu julkaisun jälkeen käyttäjäpalautteen perusteella.

Safkasankarit ja hyvää läheltä -teemassa lapset opetetaan arvostamaan lähellä tuotettua ruokaa

Ruoan valmistaminen 4H-kerhoissa vahvistaa lasten uskoa omiin taitoihinsa sekä kiinnostusta ja arvostusta, kotimaista, terveellistä ruokaa kohtaan. Parhaimmillaan ruoka-aiheinen kerhotoiminta voi tukea kotien ruokakasvatusta tavalla, jolla on kauaskantoiset vaikutukset. Lapsuudessa opitut ruokatottumukset säilyvät aika samanlaisina pitkälle aikuisuuteen.

4H ja MTK (Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto) haluavat yhdessä tukea kerhojen ja kotien ruokakasvatusta. Järjestöt ovat tuottaneet yhteistyössä lähiruokateemaan liittyvän kokonaisuuden, jota toteutetaan osana 4H:n Safkasankarit-kerhoa. Safkasankarit ja hyvää läheltä – kerhoissa lapset tutustuvat lähellä tuotettuun ruokaan.

Ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivosen mielestä hyvä ruoka, ruuanlaitto ja itsetekeminen ovat aina kiinnostavia teemoja! Lähellä tuotettu, oman maan ruoka ja huoltovarmuus ovat juuri nyt ajankohtaisempia kuin koskaan.

-        4H-järjestö on valtakunnallinen, tuttu ja tunnettu toimija, jonka kanssa meillä on ilo tehdä yhteistyötä lasten ruokakasvatuksen parissa kerhojen muodossa. Kerhomateriaalin resepteissä ja oivaltavissa tehtävissä on paljon ruokailoa ja tekemisen meininkiä. Toivottavasti ne innostavat kokkailemaan ja maistelemaan hyvää suomalaista ruokaa kerhoissa ja kotona, sanoo Siivonen.

Osana yhteistyötä TOP-tehtäväpankkiin on tuotettu lähiruokateemaan liittyviä tehtäviä ja reseptejä, joita toteutetaan kerhokerroilla. Safkasankarit ja hyvää läheltä -kerhoa toteutetaan lähes sadassa 4H-yhdistyksessä kevään aikana.

Lisätiedot:
Marika Taskinen, kasvatuspäällikkö, 4H-liitto, 044 7830 302, marika.taskinen@4h.fi
Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, MTK, 040 5688 802, heidi.siivonen@mtk.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka
Lataa
Kuva: Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka
Lataa
Kuva: Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka
Lataa
Kuva: Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka
Lataa
Kuva: Kati Laszka
Kuva: Kati Laszka
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:lta vahva tuki parlamentaarisen maataloustyöryhmän suosituksille29.3.2023 10:28:47 EEST | Tiedote

MTK kiittää eduskunnan parlamentaarista maatalouden tulos- ja kehitysnäkymien arviointiryhmää alan keskeisten ongelmien tunnistamisesta sekä esityksistä niiden korjaamiseksi. Arviointiryhmä julkisti loppuraporttinsa keskiviikkona. ”On arvokasta, että kaikissa eduskuntapuolueissa nähdään politiikan ja ruokamarkkinoiden muutostarpeet. Raportti antaa vahvan perustan tulevan hallituksen maatalouspolitiikalle”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo.

Metsänomistajien luottamus talouteen kääntyi positiiviseksi27.3.2023 11:55:38 EEST | Tiedote

Metsänomistajien luottamus talouteen on uudistetun Metsätutka-kyselyn mukaan parantunut, mutta toisaalta metsää omistavien maanviljelijöiden oma taloudellinen tilanne nähdään edelleen alhaisena. Alle kolmasosalla metsänomistajista oli puunmyyntiaikeita tälle vuodelle, kun taas aktiiviviljelijöistä jopa yli puolella oli puunmyyntiaikomuksia. Metsänomistajat odottavat puun hinnan nousun jatkuvan edelleen.

MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot tarjoavat konkretiaa hiilinielukeskusteluun – Monipuoliset panostukset metsiin kannattavat24.3.2023 13:53:43 EET | Tiedote

MTK julkaisi tammikuussa metsäpoliittiset ilmastokeinonsa. Värikäs hiilinielukeskustelu on noussut vaalikevään alla valtakunnalliseksi pääpuheenaiheeksi ja keskustelu jatkuu pitkään vaalien jälkeen. ”Metsän hakkuiden rajoittamiselle varsinkaan yksityismetsissä ei ole perusteita. Kaikkien vastuulla on kuitenkin metsänhoidon laatuloikka”, valtakunnallisilla yhteismetsäpäivillä puhunut MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola korosti.

Kievari Rantapirtti Jämsästä valittiin Maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaaksi - Vuoden Kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustuksen sai Leppävirran Niemilomat22.3.2023 20:30:00 EET | Tiedote

Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry valitsi Kievari Rantapirtin Vuoden 2023 Kellokkaaksi. Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa keskisuomalaisessa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla Jämsässä. Rantapirtin matkailupalveluja ovat majoitus, ruoka ja pitopalvelu sekä laaja valikoima aktiviteetteja ja ohjelmapalveluja. - * - * - Vuoden 2023 kehittyvä maaseutumatkailuyritys -tunnustus annettiin Leppävirran Niemilomille. Tunnustus annettiin huomionosoituksena aktiivisesta ja eteenpäin katsovasta perheyrityksen kehittämisestä ja uusista palveluideoista, joiden myötä yrityksen toiminta on kasvanut ja kehittynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme