
Kuka on kotisi palopäällikkö? Päivä Paloasemalla -tapahtumassa lapsetkin oppivat toimimaan tulipalossa
Päivä Paloasemalla 2011 on koko perheen elämystapahtuma. Tehtävärasteilla opitaan, kuinka tulipalotilanteessa toimitaan. Tulipaloja voi ehkäistä jokaisessa kodissa tehokkaasti, mutta on mahdollista, että palo kuitenkin syttyy. Silloin ei ole aikaa ihmetellä, kuinka toimitaan. Tärkeintä on pelastaa itsensä ja muut paikalla olevat. Mitä eri reittejä kodista pääsee poistumaan turvallisesti? Entä missä ovat alkusammutusvälineet? Niidenkin käyttöä on hyvä harjoitella, jotta niiden kanssa pääsee tehokkaasti ja itseään vaarantamatta tulen kimppuun.
Päivä Paloasemalla -tapahtumissa turvallisuusasioita oppivat kaikenikäiset: lapset, vanhemmat ja isovanhemmat. Palkinnoksi päivästä lapset saavat diplomin ja upean joulukalenterin, joka muistuttaa ainakin 24 kertaa kodin turvallisuuteen liittyvistä asioista. Lisäksi paloasemilla esitellään sammutuskalustoa.
Päivä Paloasemalla -tapahtuma järjestetään yli 300 paloasemalla eri puolilla Suomea.
Lähin paloasema, jolla päivää vietetään, kannattaa tarkistaa osoitteesta www.paivapaloasemalla.fi
.
Lisätietoja
www.paivapaloasemalla.fi
Juha Hassila, tiedotuspäällikkö, SPEK, puh. 040 758 7846
Mari Hätinen, tiedottaja, If Vahinkovakuutus, puh. 050 424 0067
Tietoja julkaisijasta

Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI
09 476 112, spekinfo@spek.fihttp://www.spek.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK
Paloturvallisuusviikko 24.11. – 1.12. muistuttaa: Joka päivä syttyy 4 asuntopaloa sähkölaitteen takia5.11.2018 10:00:00 EET | Tiedote
Jokasyksyinen Paloturvallisuusviikko järjestetään 24.11.–1.12. Kerromme kampanjaviikon aikana kodin vaaran paikoista, joista yleisimpiä ovat: • sähkölaitteet, joista syttyy päivittäin 4 tulipaloa • liesipalot, noin puolet edellisistä • kiukaat, joihin liittyviä paloja on useammin kuin viikottain.
FBK-verksamheten tilldelades Finnish Security Awards-priset11.10.2018 09:00:06 EEST | Pressmeddelande
Den finska FBK-verksamheten tilldelades priset Finnish Security Awards Årets frivilliga inom säkerhetsbranschen 2018. Detta pris berör varje frivillig brandkårsförening i Finland och varje brandman, brandkårsungdom, brandkårskvinna och brandkårsveteran som är aktiv i dem. Priset tilldelades på tidningens Turvallisuus ja riskienhallinta årliga Finnish Security Awards-festgala.
VPK-toiminta sai Finnish Security Awards -palkinnon11.10.2018 09:00:05 EEST | Tiedote
Suomalainen VPK-toiminta palkittiin Finnish Security Awards Turvallisuusalan Vapaaehtoinen 2018 -palkinnolla. Tämä palkitseminen koskettaa jokaista Suomen vapaaehtoista palokuntayhdistystä ja jokaista niissä toimivaa palokuntalaista, palokuntanuorta, palokuntanaista ja palokuntaveteraania. Palkinto jaettiin Turvallisuus ja riskienhallinta -lehden vuosittaisessa Finnish Security Awards -juhlagaalassa.
Tulitöiden aiheuttamat suurpalot ovat romahtaneet 30 vuodessa – Tulityökoulutusta pidetään tärkeänä12.9.2018 13:33:17 EEST | Tiedote
Ennen kuin tulitöiden turvallisuuskoulutus aloitettiin vuonna 1988, tulitöiden tekeminen aiheutti noin 40 prosenttia suurpaloista. Nykyisin hitsaus, laikkaleikkaus ja muut tulityöt aiheuttavat suurpaloista alle viisi prosenttia. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön teettämän kyselyn mukaan tulitöiden turvallisuuskoulutusta pidetään tärkeänä, joskin koulutuksen suhde työelämän realiteetteihin vaatii jatkuvaa kehittämistä.
”Jos kriisi puhkeaa tai sota syttyy” - Riskiviestintä informoi ja herättää epäilyksiä28.8.2018 14:35:24 EEST | Tiedote
Om krisen eller kriget kommer -esite herätti keväällä paljon keskustelua niin julkaisumaassa Ruotsissa kuin Suomessakin. Onko kyseessä vain informaation jakaminen, vai yritetäänkö ihmisten asenteisiin piilovaikuttaa tai suorastaan rivien välistä kertoa jotain, mitä ei ääneen voi sanoa? Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö järjesti maanantaina 27.8. keskustelutilaisuuden, jossa tutkija Minna Lundgren Keski-Ruotsin yliopiston Risk and Crisis Research Center -yksiköstä kertoi ruotsalaisten kotitalouksien varautumisesta ja kotitalouksille suunnatusta riskiviestinnästä.