Oulun yliopisto

5G-testiverkko avaa uudet palvelunsa 11.12. Oulussa

Jaa
Uusi 5G-testiverkon (5GTN) yhteisö-palveluympäristö avataan palveluiden julkistus- ja yhteiskehittämistapahtumassa Oulussa 11.12. Oulun yliopiston ja VTT:n rakentama testiverkko on tällä hetkellä ainoa avoin 5G-testiverkko, johon yritykset ja yhteisöt ovat tervetulleita 5G-yhteiskehittelyn (co-creation) ytimeen kehittämään langatonta teknologiaa tieteellisen tutkimuksen ja testauksen tukemana.

Avajaisten ohjelma päivittyy 5G-testiverkon sivustolle http://5gtn.fi/ missä on myös mahdollista osallistua tilaisuuteen etäyhteydellä. Julkistustilaisuus alkaa kello 12.30 Oulun yliopiston Saalastinsalissa.

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan tapahtumaa.

”Nyt kun järjestelmän raamit on luotu, on aika kehittää 5G:n mahdollistamia sovelluksia. 5GTN kampusverkkoympäristö mahdollistaa uusien 5G tuotteiden ja liiketoimintamallien pilotoinnin todellisessa 5G verkossa. Testiverkko tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia koko yliopistoyhteisölle monitieteisen tutkimusdatan keruu- ja laskenta-alustana. Esimerkiksi digitaalinen kampus -konsepti saa uutta pontta 5G verkon mahdollistamien yhteyksien kautta”, sanoo akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

”Osana testiverkkomme palvelutarjontaa avaamme kauan odotetun mobiilipohjaisen NB-IoT-verkon, joka mahdollista esineiden internetin testaamisen mobiililaitteilla, mikä antaa monelle kovan etumatkan. Jatkossa 5GTN-ympäristön testaustukea järjestelmä- ja laitetasolta sovelluksiin voi tilata räätälöitynä palvelutuotteina liittymällä 5GTN-yhteisöön”, kertoo 5GTN-koordinaattori Atso Hekkala Teknologian Tutkimuskeskus VTT:ltä.  

Avajaisissa valtakunnallinen näkökulma ja käytännön hyötyjä

Avajaisissa yrityksille esitellään 5GTN-yhteisön käytännön hyötyjä, julkistetaan palvelut ja yhteiskehittely-workshopin ohella tarjotaan mahdollisuus luottamuksellisiin keskusteluihin 5G-testiverkon asiantuntijoiden kanssa. Valtakunnallisen näkökulman videotervehdyksenä esittää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

5GTN-yhteisön tarkoituksena on tukea 5G:n mahdollistamaa uudenlaista liiketoimintaa. Tulevaisuuden langattoman teknologian päälle on rakennettava täysin uudenlaisia palveluja. Kilpailu teknologiamurrosten hyödyntämisestä on kovaa eri toimialoilla, ja Suomella on 5G:n kehittäjänä etulyöntiasema suurten kansainvälisten toimijoiden rinnalla.

5GTN-yhteisön jäsenet pääsevät palveluympäristön tapahtumien mukana kansainvälisten trendien kärkeen. 5GTN-asiantuntijat tukevat yritysten kokeiluja monialaisena co-creationina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: akatemiaprofessori Matti Latva-aho, Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskus, matti.latva-aho@oulu.fi, p. 0294482847
Olli Liinamaa, 5GTN ohjelmajohtaja, Oulun yliopisto Olli.Liinamaa@oulu.fi, p. 040 5461418
Atso Hekkala, 5GTN koordinaattori, VTT, atso.hekkala@vtt.fi, p. 040 7515708

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa tehtiin viime vuonna 51 keksintöä – maailman henkisen omaisuuden päivää vietetään perjantaina 26.4.24.4.2024 06:52:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopistossa tehdään vuosittain kymmeniä uusia keksintöjä, jotka voivat olla alkuja tulevaisuuden innovaatioille. Vuonna 2023 niitä raportoitiin 51. Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä.

Alaselkäkipuun liittyvää terveyspalvelujen käyttöä ja sairauspoissaoloja voidaan vähentää luokitteluun perustuvalla hoidolla24.4.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Alaselkäkipupotilaiden toipumista voidaan nopeuttaa, lääkärikäyntejä ja kuvantamistutkimuksia vähentää sekä selkäkivusta johtuvia sairauspoissaolopäiviä minimoida luokitteluun perustuvalla hoitomallilla, uusi tutkimus osoittaa. Luokitteluun perustuvassa hoidossa potilaat huomioidaan yksilöllisesti ja terveydenhuollon resursseja kohdennetaan eniten hoitoa tarvitseville.

Kansainvälisen tähtitieteellisen unionin johtoryhmä Suomeen ensi kertaa 22.–24.4. – tiedotusvälineet tervetulleita tapaamaan johtoryhmän jäseniä17.4.2024 08:45:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen tähtitieteellinen unioni (eng. International Astronomical Union, IAU) on yksi vanhimmista ja suurimmista ammattitieteilijöiden unioneista. Sen johtoryhmä kokoontuu ensi kertaa historiassaan Suomessa; Helsingissä ja Rovaniemellä. Oulun yliopiston isännöimä kokous on merkittävä hetki suomalaiselle tähtitieteelle ja maailmanlaajuiselle yhteistyölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye