Effortia Oy

6% Suomen kiinteistönvälitysliikkeistä uhkaa rekisteristä poisto

Jaa

Laillistettujen kiinteistönvälittäjien osuus koko välittäjäkunnasta on nyt 10,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten. Tästä huolimatta noin 70 välitystoimipistettä ympäri Suomen on tilanteessa, jossa ilman parannuksia niitä uhkaa poisto välitysliikerekisteristä.

Lähde: Kiinteistönvälitysvertailu – Asuntojenmyynti.fi

Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/laatuvertailu.php

Vuosikatsaus

Asuntojenmyynti.fi -palvelun mukaan suomalainen kiinteistönvälitysala on onnistunut viimeisen vuoden aikana parantamaan ammattipätevyyttään merkittävästi. Syyskuun alussa 2016 laillistettujen kiinteistönvälittäjien osuus koko välittäjäkunnasta oli 71%. Vuosi sitten vastaava LKV-pätevien osuus oli 60,5%.

Eniten kiinteistönvälittäjiä suhteessa koko kaupungin välittäjäkuntaan on tällä hetkellä suurista kaupungeista Porissa, jossa LKV-taso on 81%. Heikointa tasoa suurista kaupungeista edustaa vastaavasti Helsinki, jossa 65,6% kaikista kaupungin asuntokaupan myyntitöissä toimivista henkilöistä on LKV-kokeen hyväksytysti suorittaneita.

Taustaa

  • Ennen vuotta 2016 riitti, että ainoastaan kiinteistönvälitysyrityksen vastaavalla hoitajalla oli välittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys. Lisäksi vastaavan hoitajan oli tullut varmistaa, että jokaisessa yrityksen myyntiä tekevässä välitystoimipisteessä oli vastaavan hoitajan pätevyyden omaava toimihenkilö, joka niin ikään osallistui aktiivisesti välitystoimintaan.
  • Vuonna 2001 voimaan tullut laki kiinteistöjen ja vuokrahuoneistojen välityksestä (1074/2000; välityslaki, VälitysL) muuttui huhtikuussa 2013 siten, että 50%:lla välitystoimipisteiden myyntiä tekevistä toimihenkilöistä oli oltava LKV- tutkinto suoritettuna. Lakiin kirjattiin kuitenkin siirtymäsäännös, jonka mukaan se astui pätevyysvaatimusten osalta voimaan vasta 1.1.2016.
  • Aluehallintovirasto katsoi välitysliikkeiden puutteita läpi sormien koko kevään 2016, mutta aloitti tehovalvonnan huhtikuussa järjestetyn kokeen jälkeen.
  • Lain noudattamatta jättäminen on tämän jälkeen johtanut ainakin yhteen väliaikaisena langetettuun toimintakieltoon*

Ohjeita julkistuksen tulkitsemiseen:

Tiedotteessa ja palvelun julkistussivuilla esitetyt kiinteistönvälitysyritysten hinta- ja pätevyystiedot perustuvat Effortia Oy:n suomalaisille tarjoamaan maksuttomaan kiinteistönvälityksen hinta- ja laatuvertailuun Asuntojenmyynti.fi:hin.

  • Julkistuksessa huomioitiin yhteensä 4975 suomalaisen kiinteistönvälitysalalla toimivan  myyntineuvottelijan pätevyystasot kaikkiaan 170 suomalaisella paikkakunnalla.
  • Julkistuksessa huomioitiin sellaiset laillistetut kiinteistönvälitysyritykset, jotka ilmoittavat hintamerkintäasetuksen mukaiset välitysprosenttinsa sekä työntekijöidensä tiedot internetsivuillaan.
  • Julkistuksessa ei huomioida muita kiinteistönvälitysalan tutkintoja kuin lain edellyttämän kiinteistönvälittäjäkokeen suorittaneiden määrät.
  • Asuntojenmyynti.fi seuraa aluehallintovirastojen valvomien laillistettujen kiinteistönvälitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan julkaisemia kiinteistönvälityksen listahintoja sekä Välitysliikelain välitystoimipisteiltä edellyttämiä ammattipätevyysvaatimuksia.
  • Asuntojenmyynti.fi ei vertaile vapaa-ajan asuntojen välityspalkkioita eikä kiinteiden välityspalkkioiden tarjoajia tai tarjontaa.

Asuntojenmyynti.fi- palvelusta on löydettävissä ajantasaisesti asunto-osakkeiden ja kiinteistönvälityksen arvonlisäverolliset välityspalkkioprosentit, minipalkkiot, perus- ja mahdolliset asiakirjakulut sekä kiinteistönvälitystoimipisteiden myyntihenkilöstön määrät sekä niiden LKV- pätevyyden omaavien välittäjien prosentuaaliset osuudet.

* https://www.avi.fi/web/avi/-/aluehallintovirasto-kielsi-oy-asuntoclub-ab-n-toiminnan-kahdeksi-viikoksi-etela-suomi-#.V97BNDueqS0

Effortia Oy 2261132-0 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ville Lehtinen 0400 811 839

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ville Lehtinen 0400 811 839

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Effortia Oy
Effortia Oy
Vattuniemenkatu 22 A
00210 HELSINKI

044 768 7322https://www.asuntojenmyynti.fi

Asuntojenmyynti.fi on Effortia Oy:n ylläpitämä puhtaasti suomalainen kiinteistönvälityksen maksuton tietopalvelu. Palvelu seuraa välitysyritysten lain hintamerkintäasetuksen mukaan ilmoittamia välityshintoja sekä välitysliikelain välitystoimipisteiltä edellyttämiä ammattipätevyystasoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Effortia Oy

Asunnonvälitys osoittautui liian haastavaksi – lähes sata löi leikin kesken17.1.2018 08:00:00 EETTiedote

LKV-pätevyystasot – Suomi Julkistus: 2016-2017 Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/lkv-pätevyystasot-2017-2.php Tuore kiinteistönvälitysvertailu kertoo, että Suomessa oli vuoden 2017 lopussa lähes sata asunnonvälittäjää vähemmän kuin vielä puolta vuotta aiemmin. Samalla alan suhteellinen pätevyystaso parani. Myyntineuvottelijoiden pätevyydet vuoden 2017 lopussa Suomessa kiinteistönvälityksen myyntitehtävien parissa työskentelevien toimihenkilöiden määrästä noin 71% oli joulukuun 2017 lopussa LKV- pätevyys. Pätevien määrä nousi viime vuoden kesäkuun lopun tasosta, jolloin vastaava suhde oli 70% Suurista kaupungeista eniten LKV-päteviä välittäjiä suhteessa välittäjien kokonaismäärään oli joulukuun lopussa Lappeenrannassa, jossa 80% kaupungin välittäjistä oli laillistettuja kiinteistönvälittäjiä. Heikoin yleinen pätevyystaso oli Vantaalla, jossa vastaava suhde oli 64% kaupungin myyntineuvottelijoiden kokonaismäärästä. To

Välityspalkkiot laskivat viime vuonna Suomessa15.1.2018 08:00:00 EETTiedote

Kiinteistönvälityshinnat – Suomi Julkistus: 2016-2017 Lähde: Välityspalkkiovertailu – Asuntojenmyynti.fi Linkitä julkistukseen: https://www.asuntojenmyynti.fi/välityspalkkiot-2017.php Välityspalkkiovertailun mukaan kiinteistönvälittäjien kuluttajilta pyytämät asunto-osakkeiden ja kiinteistöjen palkkioprosentit laskivat vuoden tarkastelujaksolla 0,05 prosenttiyksikköä. Asunto-osakkeiden ammattivälityksen kuluttajilta pyydettävä keskiarvopalkkio oli Suomessa joulukuun lopussa 4,10% sisältäen arvonlisäveron. Alimmat asunto-osakkeen välitysprosentit löytyivät vuoden lopussa Kuopiosta, jossa paikalliset välitysyritykset pyysivät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,50% sisältäen arvonlisäveron. Korkeimmat asunto-osakkeiden prosentit sen sijaan löytyivät vuoden lopussa Lappeenrannassa, jossa esim. kerrostaloasunnon välityksestä pyydettiin vastaavasti 4,42%. Kiinteistöjen vastaavat prosentit laskivat koko maan tasolla viime vuonna niin ikään keskiarvollisesti 0,05 prosenttiyksikköä. S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme