Helsingin yliopisto

674 uutta kv-maisteriopiskelijaa 66 maasta – tervetuloa Helsingin yliopistoon!

Jaa

EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille myönnettiin apurahoja aiempaa enemmän.

Syksyllä 2018 alkaviin kansainvälisiin maisteriohjelmiin valittiin 674 opiskelijaa. He edustavat 66 eri kansallisuutta.  

- Olemme iloisia, että opiskelijat tulevat näin laajasti ympäri maailman, sillä aito monikulttuurisuus on tavoitteemme. Eri kokemustaustaisten opiskelijoiden kanssa saamme aikaan erinomaista dialogia maailman ongelmien ymmärtämiseksi ja ratkaisemiseksi, opetuksesta vastaava vararehtori Sari Lindblom sanoo.

Helsingin yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin haettiin tänä vuonna erittäin vilkkaasti. Hakemuksia tuli yhteensä 2 946, mikä oli 83 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Hakijamäärä onnistuttiin kääntämään vahvaan kasvuun edellisvuoden notkahduksen jälkeen.

Apurahoja 44 opiskelijalle

Helsingin yliopisto myöntää apurahoja EU- tai ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille kattamaan opiskelu- ja elinkustannuksia.

Hakijoista EU- ja Eta-maiden ulkopuolisia oli 58 prosenttia. Sisäänpäässeistä heitä oli 39 prosenttia. 

Apurahahakemuksia jätettiin yhteensä 1 452 kpl. Apurahoja myönnettiin yhteensä 44 opiskelijalle, jotka edustavat 17 eri kansallisuutta. Yksittäisen opiskelijan saama apuraha vaihtelee 10 000 ja 28 000 euron välillä, riippuen siitä, mikä tai mitkä apurahat hänelle on myönnetty.

- Apurahoja myönnettiin enemmän kuin viime vuonna. Toivomme näin saavamme lahjakkaita opiskelijoita maisteriohjelmiimme ympäri maailmaa. Lopullinen apurahoihin käytettävä määrä selviää vasta kesällä, kun tiedämme, ketkä opiskelijoista ottavat opiskelupaikan vastaan, Sari Lindblom sanoo.

Apurahat jakaantuivat tasaisesti eri koulutusohjelmiin.

Aiempi tiedote aiheesta: Kansainvälisten maisteriohjelmien hakijamäärä lähes tuplaantui
 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa
Sini Saarenheimo, hakijapalveluiden päällikkö, sini.saarenheimo@helsinki.fi, p. 050 448 0840

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Suomalaistutkimus avaa älyllisen kehitysvammaisuuden perinnöllistä taustaa12.2.2019 10:45:06Tiedote

Helsingin yliopiston koordinoiman tuoreen tutkimuksen mukaan sekä vakavan älyllisen kehitysvammaisuuden että lievempien älyllisen kehityksen häiriöiden taustalta löytyy perinnöllisiä riskitekijöitä. Riskitekijät ovat kuitenkin erilaisia eri kehitysvammaryhmissä. Lievemmät häiriöt johtuvat pääasiassa lukuisien geenialueiden yhteisvaikutuksesta, kun taas vakavissa kehitysvammoissa yksittäiset geenivirheet ovat tavallisempia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme