Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti useista asemakaavojen muutoksista

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi syksyn ensimmäisessä kokouksessaan asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa 1,5 kilometrin pituisen tunnelin rakentamisen Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistämiseksi.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi syksyn ensimmäisessä kokouksessaan asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa 1,5 kilometrin pituisen tunnelin rakentamisen Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistämiseksi.

Sörnäistentunnelin rakentamisen tavoitteena on turvata joukkoliikenteen kehittämismahdollisuudet Kalasataman ja Hermannin rantatielle sijoittuvan liikenteen solmukohdan ympärillä. Tunnelin rakentaminen olisi ainakin osittain perusteltua kytkeä Kalasataman raitioteiden rakentamisen aikatauluun. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kalasataman raitioteiden yleissuunnitelman kesäkuussa. Hermannin rantatiellä kulkevan raitiotien toteuttaminen alkaa arvion mukaan vuonna 2020. Sörnäistentunnelin suuaukot on suunniteltu sijoitettavaksi tulevan raitiotien molemmin puolin.

Asemakaavamuutokset myösTöölössä ja Hakaniemessä

Valtuuston hyväksymä asemakaavan muutos Töölössä koskee sairaala-aluetta, joka sijaitsee Topeliuksenkadun, Sibeliuksenkadun ja Töölönkadun rajaamassa korttelissa Taka-Töölössä. Sairaalatoiminta päättyy alueella 2020-luvulla ja toiminnot siirtyvät Meilahteen. Kaavaratkaisu mahdollistaa Töölön alueelle poikkeuksellisen suuren määrän uusia asuntoja, samalla kun valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön arvot säilytetään.

Valtuusto hyväksyi myös Hakaniemen hotellin asemakaavan muutoksen, joka koskee Hakaniemenrannassa sijaitsevaa katu- ja vesialuetta. Kaavaratkaisu mahdollistaa hotellin, katuaukion ja julkisen rannan rakentamisen pääosin täyttömaalle Siltavuorensalmen pohjoisrannalla.

Jakomäen sydän -palvelurakennukseen koulu ja päiväkoti

Valtuuston hyväksymän Jakomäen sydän -palvelurakennuksen hankesuunnitelman lähtökohtana on viiden rakennuksen peruskorjauksen korvaaminen yhdellä peruskorjaus- ja laajennushankkeella. Vapautuville tonteille rakennetaan asuntoja.

Jakomäen sydän -palvelurakennukseen tulevat sijoittumaan koulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuistotoiminta sekä alueella toimivat kansalaisjärjestöt.

Palvelurakennus toteutetaan projektiallianssimuotoisena hankkeena. Rakentaminen alkaa tammikuussa 2019 ja tilat valmistuvat kesäkuussa 2020.Hankkeen suunnittelijaksi on valittu arkkitehtuurikilpailun voittanut arkkitehtiryhmä Auer & Sandås Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto Opus Oy, jotka on sittemmin kytketty allianssikumppaneiksi.

Uusi valtuustoryhmä

Kaupunginvaltuuston kokoonpanoon tulee muutos ja valtuusto merkitsi tiedoksi uuden Terve Helsinki -nimisen valtuustoryhmän perustamisen sekä Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään kuuluneen valtuutettu Paavo Väyrysen liittymisen siihen. Helsingin valtuustossa on tämän jälkeen 12 valtuustoryhmää.

Helsingin kaupunginvaltuuston 29.8.2018 pidetyn kokouksen kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

OmaStadin kolmas kierros alkaa ensi viikolla ehdotuksia ideoimalla26.9.2023 08:39:02 EEST | Tiedote

Helsinkiläiset voivat ideoida 2.–15. lokakuuta siitä, miten kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa. Osallistuvan budjetoinnin avulla saadaan asukkaiden äänet kuuluville. Tuoreet OmaStadi-kummit jakavat tietoa ja käytänteitä asukkaille. Lisäksi kaupunki ja yhteistyökumppanit järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, joissa kaupunkilaiset voivat ideoida ehdotuksia. Ensimmäiset tilaisuudet alkavat jo tällä viikolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme