SDP EDUSKUNTA

Kvarnström: västnyländsk anledning till dubbelglädje

Dela
Riksdagsledamot Johan Kvarnström applåderar statsrådets beslut att föreslå 60 miljoner euro för grundförbättringar av kustbanan i tilläggsbudgeten och beslutet att börja elektrifiera HangöHyvingebanan så fort planeringen är klar. - Antti Rinnes löfte håller och utvecklingsmöjligheterna växer.

- Västnyland har anledning till politisk dubbelglädje. Att kustbanan får 60 miljoner i tilläggsbudgeten är enormt viktigt, dels för att hålla banavsnittet i skick, dels för regionens tro på förbindelsens ljusa framtid. Att det nu finns ett principbeslut om Hangö-Hyvingebananas elektrifiering är en stor sak inte bara för regionens utvecklingsmöjligheter utan för hela landets industri. Antti Rinne håller förstås sitt löfte om att elektrifieringen blir av om SDP får regeringsansvar. Investeringen prioriteras högt och förverkligas så fort som bara är möjligt, säger Johan Kvarnström, glad över att den nya regeringen direkt vidtar nödvändiga åtgärder för att förbättra infrastrukturen.

- Elektrifieringen är en lönsam investering för hela Finland, samt en viktig miljöhandling som också direkt påverkar luftkvaliteten vid bangården i Hangö. Elektrifieringen kommer ske, bättre sent än aldrig. Den dag vi ser den förverkligad bör vi ägna tankar till alla de som arbetat för den i årtionden.

- För kustbanans del är grundförbättringen en otroligt bra början. Återstår att se om pengarna också räcker till fler avsnitt med dubbla spår eller endast till att upprätthålla nuvarande nivå. Kampen för fortsatt utveckling av banavsnittet fortsätter på alla nivåer, säger Johan Kvarnström.

Kontakter

Bilder

Om

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Följ SDP EDUSKUNTA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SDP EDUSKUNTA

Suuren valiokunnan sd-jäsenet: Tekoälyn sääntelyn täytyy ennaltaehkäistä riskejä ja turvata perusoikeudet28.9.2023 17:51:30 EEST | Tiedote

Suuri valiokunta on saanut valmiiksi eduskunnan kannan EU-neuvotteluihin tekoälyn sääntelyä koskevaan asetusehdotukseen (Artificial Intelligence Act). Valmistelussa ovat olleet tiiviisti mukana suuren valiokunnan demariryhmän jäsenet: Elisa Gebhard, Maria Guzenina, Timo Harakka, Kimmo Kiljunen, Jani Kokko, Helena Marttila, Matias Mäkynen ja Ville Skinnari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum