Salon taidemuseo Veturitalli

Kimmo Schroderuksen veistos Saloon

Jaa
Kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen teräsveistos Megafauna julkistetaan Salon taidemuseon pihalla sunnuntaina 8. syyskuuta 2019 klo 14.
Salon taidemuseo Veturitalli
Salon taidemuseo Veturitalli

Salon taidemuseo tilasi keväällä 2018 salolaiselta kuvanveistäjä Kimmo Schroderukselta (s. 1970) Megafauna -nimisen veistoksen, joka julkistetaan Salon taidemuseo Veturitallin pihalla sunnuntaina 8. syyskuuta 2019 klo 14. Viisi metriä korkea, mitoiltaan massiivinen, mutta olemukseltaan keveä veistos on valmistettu haponkestävästä teräksestä.

Schroderuksen veistokset ovat usein metallista kokoon hitsattuja, julkiseen tilaan tarkoitettuja suuria kappaleita. Massiiviset teokset vaativat paljon tilaa jo valmistusvaiheessa. Veistos saa lopullisen muotonsa usein vasta loppuvaiheessa ulkona, jolloin työtilan seinät ja katto eivät estä sen kasvua. Salon taidemuseon pihalla julkistettavassa teoksessa aistii Kimmo Schroderuksen kiinnostuksen liikkeen kuvaamiseen, pintojen heijastavuuteen ja läpinäkyvyyteen. Teoksen nimi Megafauna viittaa eläimistöön ja suureen kokoon. Sen tulkinta kuitenkin muodostuu kunkin katsojan mielikuvituksessa.

Kimmo Schroderus tunnetaan muun muassa vuoden 2004 Ars Fennica –palkinnon voittajana. Hänen viimeisin, laajalti näkyvyyttä saanut julkinen teoksensa on elokuussa 2018 Ylöjärvellä paljastettu Eppu Normaali -veistos Alamökki. Schroderuksen teoksia on useiden museoiden ja kaupunkien kokoelmissa sekä katukuvassa, kuten esim. Helsingissä, Kotkassa, Jyväskylässä ja Kauniaisissa. Lisää tietoa Schroderuksen aiemmasta tuotannosta löytyy hänen kotisivuiltaan www.kimmoschroderus.com

Teoksen hankinta SSO:n rahastosta
Suurseudun Osuuskauppa, ent. Salon Seudun Osuuskauppa, perusti vuonna 1999 Salon taidemuseon yhteyteen rahaston, jonka varoista museo yhteistyössä SSO:n kanssa jakoi vuosittain taidestipendin SSO:n toimialueen taiteilijalle tai taideopiskelijalle vuoteen 2015 asti. Tuon jälkeen SSO:n stipendirahoja kartuttaneet lisäpääomat palautettiin ja myös taidemuseon stipendirahasto lopetettiin, jolloin varat siirtyivät museon vapaasti käytettäviksi. Koska stipendivaroin haluttiin rahaston perustamisesta lähtien tukea paikallisia taiteilijoita, museo suuntasi varat paikallisen taiteilijan tukemiseen taidehankinnan muodossa. Taidemuseon 20-vuotisjuhlavuonna 2018 tilattu Kimmo Schroderuksen veistos elävöittää kaupunkitilaa ja tuo taidetta ihmisten arkeen. Veturitallin pihalla seisova veistos toimii myös maamerkkinä taidemuseolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Schroderus +358 40 824 1530, kimmosch@gmail.com
taidemuseon johtaja Susanna Luojus 044 7784900, susanna.luojus@salo.fi

Kuvat

Salon taidemuseo Veturitalli
Salon taidemuseo Veturitalli
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Salon taidemuseo Veturitalli
Salon taidemuseo Veturitalli
Mariankatu 14
24240 SALO

p. +358 (0)2 778 4892, veturitalli@salo.fihttps://salontaidemuseo.fi

Salon taidemuseo Veturitalli on Salon kaupungin vuonna 1998 perustama taidelaitos, joka tuottaa korkeatasoisia näyttelyitä ja toimii konserttien ja muiden eri tapahtumien järjestäjänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Salon taidemuseo Veturitalli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme