IBM Suomi

Cisco ja IBM auttavat kouluja ja yliopistoja etäopiskelun onnistumisessa

Jaa
Yhtiöt ovat aloittaneet tarjoamaan työkalujaan ja osaamistaan ilmaiseksi koulujen ja yliopistojen käyttöön. Ensimmäiset opettajat on jo koulutettu ja koulut ovat päässeet hyödyntämään teknologiaa vuorovaikutteisessa etäopiskelussa.

HELSINKI, SUOMI – 24.3.2020: Yritykset tarjoavat työkalujaan ja osaamistaan ilmaiseksi oppilaitoksille, jotta ne voivat varmistaa opetuksen ja oppimisen poikkeusolosuhteissa. Yhtiöt ovat tehneet saman jo Italiassa ja Espanjassa. Italiassa yhtiöt ovat kouluttaneet 15 000 opettajaa käyttämään työkalujaan ja hyödyntämään vuorovaikutteisen etäopetuksen mahdollisuuksia. Suomessa ensimmäiset koulut ja opettajat hyödyntävät jo vuorovaikutteista oppimista etäopiskelussa.

COVID-19-koronaviruspandemia aiheuttaa haasteita kouluille ja yliopistoille opetuksen tarjoamisessa. IBM Suomi ja Cisco Suomi haluavat yhdessä tukea kouluja ja yliopistoja opetuksen ja oppimisen varmistamiseksi. Yhtiöt ovat aloittaneet tarjoamaan työkalujaan ja osaamistaan ilmaiseksi koulujen ja yliopistojen käyttöön. Ensimmäiset opettajat on jo koulutettu ja koulut ovat päässeet hyödyntämään teknologiaa vuorovaikutteisessa etäopiskelussa.

”Meidän huolemme on, että iso joukko suomalaisia koululaisia tippuu nyt opetuksen kyydistä. Opettajat ja oppilaat tarvitsevat vuorovaikutusta, jotta kaikki saavat oppimiseen tarvitsemaansa tukea. Teemme nyt IBM:n kanssa hartiavoimin töitä, jotta voimme tarjota suomalaisten oppilaitosten käyttöön teknologiaa ja osaamista, joka tekee etäopiskelusta toimivaa. Käytössämme on erittäin vaikuttavaa teknologiaa, joten meillä on myös vastuu tarjota se yhteiskunnan käyttöön nyt, kun tilanne on poikkeuksellinen”, toteaa Cisco Suomen toimitusjohtaja Janne Tägtström.

Yhteistyö sisältää monipuolista tukea oppilaitoksille. Cisco Suomi tarjoaa ilmaiset Webex-lisenssit opettajille yhteydenpitoon oppilaisiinsa. Cisco Webex Etäopetus -työkalun avulla opettaja voi järjestää opetuksen verkossa vuorovaikutteisesti ja niin, että oppilaat voivat osallistua opetukseen helposti. IBM:n vapaaehtoiset taas auttavat opettajia aloittamaan digitaaliset oppitunnit sekä tukevat ja nopeuttavat opettajia heidän lähtiessä liikkeelle verkko-opetuksessa.

”Tuomme oppilaiden ja opettajien käyttöön videoyhteydet, osallistamistyökalut ja opit siitä, miten opettajat voivat järjestää virtuaaliopetusta, joissa voidaan olla oikeasti läsnä. Tämä vaatii sitä, että oppilaat voivat konkreettisesti nähdä opettajan ja puhua hänelle. Koulutimme Italiassa reilussa kahdessa viikossa 15 000 opettajaa käyttämään työkalujamme ja haluamme nyt tehdä saman Suomessa”, IBM Suomen toimitusjohtaja Mervi Airaksinen kertoo.

”Yhtiöidemme ensisijainen tavoite on varmistaa työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden turvallisuus. Koulujen auttaminen etäopetuksen järjestämisessä tukee myös tätä tavoitetta”, Tägtström toteaa lopuksi.

Cisco Suomi ja IBM tarjoavat työkalunsa ja osaamisensa oppilaitosten käyttöön ilmaiseksi. Yhtiöt odottavat myös muiden teknologia-alan yritysten osallistuvan hankkeeseen tulevina päivinä ja viikkoina.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com


Pohjoisranta BCW
Satu Pusa
Account Director
satu.pusa@bcw-global.com
+358 50 336 5039

Lisätietoja oppilaitoksille:
Toni Pohjavirta
Collaboration Lead, Cisco Systems Finland and Baltics
tpohjavi@cisco.com
+358 50 350 1518

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IBM Suomi
IBM Suomi
Laajalahdentie 23
00330 Helsinki

(09) 4591http://www.ibm.fi

IBM on kognitiiviseen tietojenkäsittelyyn ja pilvialustoihin erikoistunut teknologiayritys, joka tukee asiakkaidensa ja kokonaisten toimialojen digitaalista transformaatiota. Uudet innovaatiot ovat strategiamme ydin, ja tarjoamme toimialakohtaisia ratkaisuja kognitiivisen tietojenkäsittelyn, pilvipalveluiden, big datan, analytiikan, mobiliteetin, sosiaalisen liiketoiminnan ja tietoturvan alueilla. IBM toimii yli 170 maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta IBM Suomi

IBM esittelee 127-kubittisen kvanttisuorittimen ja uuden sukupolven kvanttijärjestelmän16.11.2021 14:01:53 EET | Tiedote

ARMONK, N.Y., – 16.11.2021: Vain reilu vuosi 65-kubittisen Hummingbird-suorittimen jälkeen IBM esitteli ensimmäinen yli 100 kubitin kvanttisuorittimensa IBM Quantum Summit 2021 -tapahtumassa. 127-kubittisessa Eagle-suorittimessa hyödynnetään edeltäjistä Falconista ja Hummingbirdistä saatuja oppeja, kuten virheitä vähentävää kubittijärjestelyä ja arkkitehtuuria, jolla voidaan minimoida tarvittavien komponenttien määrä. Suorittimen kehittyessä täytyy myös järjestelmien kehittyä. IBM Quantum System Two on suunniteltu toimimaan tulevien 433- ja 1 121-kubittisten suorittimien kanssa. Eagle-suorittimen myötä olemme siirtyneet kehitysvaiheeseen, jossa kvanttipiirejä ei enää voi luotettavasti simuloida perinteisillä järjestelmillä. Suorittimessa hyödynnettävät uudet tekniikat mahdollistavat ohjausjohtimien sijoittamisen sirulla eri fyysiseen kerrokseen kuin missä kubitit sijaitsevat. Tämä toteutus mahdollistaa kubittien määrän merkittävän lisäämisen laskennan laadun kärsimättä. Kasvanut kubitt

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye