MIELI Suomen Mielenterveys ry

Professori Pentti Arajärvi Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n puheenjohtajaksi

Jaa
Professori ja kaupunginvaltuutettu Pentti Arajärvi valittiin 23.4.2020 Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Hän on pitkään toiminut MIELI Suomen mielenterveysseura ry:n liittohallituksen puheenjohtajana.

”Uusi tehtäväni Pro Lapinlahden puheenjohtajana alkaa hektisessä vaiheessa, kun Lapinlahdesta ollaan tekemässä suuria päätöksiä. Sekä yhdistyksen että oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että Lapinlahden kulttuuriperintöä tulee vaalia arvostavalla tavalla, onhan se valtakunnallisestikin merkittävä kulttuuriperintökohde ja mielenterveyden symboli”, toteaa Pentti Arajärvi.

”Lisäksi kaupunkilaiset ovat ottaneet alueen ja sen toiminnan aidosti omakseen kun Lapinlahti sairaalavuosien jälkeen on avautunut kaupunkilaisille. Se on herkkä ympäristö tuhansine tarinoineen. Aluetta on vain murto-osa alkuperäisestä jäljellä, vaalitaan sitä”, muistuttaa Pentti Arajärvi.

Pro Lapinlahti -yhdistyksen toiminnanjohtajana on aloittanut Nonni Mäkikärki ja toimintakoordinaattorina Katja Liuksiala 7 vuoden puheenjohtajakauden jälkeen.

Yhdistys on ollut synnyttämässä Lapinlahden Lähdettä, kaikille avointa mielen hyvinvoinnin ja kulttuurin keskusta ja tekee aktiivista yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Helsingin kaupungin ympäristölautakunta käsittelee tiistaina 28.4.20 paljon kohua herättänyttä Lapinlahden rakentamista, joka saattaa johtaa alueen myymiseen kiinteistötoimija NREP Oy:lle. Arvioiden mukaan tämä muuttaa alueen luonnetta ratkaisevasti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pentti Arajärvi, puheenjohtaja, Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry
040 582 0300, pentti@arajarvi.fi


Nonni Mäkikärki, toiminnanjohtaja, Pro Lapinlahti -yhdistys
0400 450 065, nonni.makikarki@lapinlahdenlahde.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti 4
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme