Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä: Espoon Karhusaareen suunnitellun Lastenmaailman valmistelu päättyy

Jaa
Lastenkulttuuria esittelevän ja edistävän Lastenmaailman toteuttamisesta Espoon Karhusaareen luovutaan. Lastenmaailma ry on ilmoittanut luopuvansa hankkeesta, koska alueesta tehty luontoselvitys ei mahdollista hankkeen toteutumista aiotussa laajuudessa. Lisäksi koronapandemia vaikutti hankkeen rahoituksen saatavuuteen.

”Karhusaareen on ajan saatossa tehty paljon erilaisia esityksiä, joista mielestäni alueen varaaminen lapsille ja Lastenmaailmalle on toistaiseksi ollut paras”, toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

”Se olisi kunnioittanut hienosti aikoinaan lapsiperheiden tarpeisiin rakennetun Tapiolan kulttuuriperintöä”, Mäkelä jatkaa.

”Harmi, että toteuttamiskelpoista yhtälöä ei syntynyt.”

Mäkelän mukaan tehty työ ei kuitenkaan ole ollut turhaa, vaikka valmistelutyö tässä vaiheessa päättyy. Saaren luonnosta ja kulttuuriympäristöstä on nyt uutta arvokasta tietoa.

”Mikäli jatkokehittämiseen myöhemmin palataan, alueen luontoselvitys ja kulttuuriympäristöselvitys ovat valmiina. Valmistelutyötä voidaan myös hyödyntää muilla potentiaalisilla alueilla Espoossa.”

Taustalla huolellinen valmistelu

Lastenmaailma ry aloitti Lastenmaailman suunnittelun kesällä 2018. Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto myönsi hankkeelle vuoden 2020 loppuun asti kestävän suunnitteluvarauksen 7.1.2019.

Hankkeen lähtökohtana oli löytää sopiva paikka kansainvälisesti kiinnostavalle, taiteellisesti korkeatasoiselle, osallistavalle ja leikkisälle kulttuurikeskukselle ja ympärivuotiselle matkailukohteelle. Painopisteiksi suunniteltiin suomalaista lastenkirjallisuutta ja pohjoismaista lastenkulttuuria. Keskeisiä vetovoimatekijöitä olisivat olleet myös maailmanluokan arkkitehtuuri ja suomalainen luonto. Tavoitteena oli jopa 600 000 kävijää vuodessa.

Karhusaari valikoitui sijoituspaikaksi liikenteellisesti hyvän sijaintinsa ja teemaan sopivan ympäristönsä vuoksi. Karhusaaren nykyinen kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennuskokonaisuus ja sen kehittäminen olisi ollut mahdollista ottaa osaksi hanketta. Lisäksi yhteistyö alueella toimivan taiteilijayhteisön kanssa olisi parhaimmillaan liittynyt luontevaksi osaksi kulttuurikokonaisuutta.

Vaikka varausalue on herkän merenrantavyöhykkeen ja alueen suojeluarvojen vuoksi erittäin vaativa suunnittelukohde, Lastenmaailma ry osoitti suunnitelmissaan kykenevänsä ottamaan huomioon alueen erityispiirteitä.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye