Kansallismuseon Kesäpihasta Helsinki Photo Festivalin päänäyttely- ja tapahtumapaikka

Kansallismuseo toimii vuonna 2018 perustetun kansainvälisen Helsinki Photo Festivalin päänäyttely- ja tapahtumapaikkana Nordic Villagena 7.7.–30.9.2020. Pääosin ulkotiloissa järjestettävä festivaali sopeutuu hyvin myös korona-pandemian edellyttämiin rajoituksiin.
”Visuaalisuus hallitsee vahvasti kulttuuriamme. Festivaalin kumppanina teemme aikamme nuorten tekijöiden valokuvataidetta näkyväksi ja parannamme heidän edellytyksiään toimia ja osaltaan luoda visuaalista kulttuuria vuorovaikutuksen ja elinympäristömme rikastamiseksi”, Suomen kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila sanoo.
Festivaalin esittämään avoimeen kutsuun vastasi kaikkiaan 310 taiteilijaa 2784 valokuvalla, joista kansainvälinen jury valitsi reilut 50 voittajaa viidestä maanosasta festivaalille. Kansallismuseon Kesäpihalla nähdään nousevien suomalaisten ja pohjoismaisten taiteilijoiden valokuvia. Museon muurigalleriassa Töölönkadun ja Museokadun puolella on 30–40 kansainvälisen juryn valitsemaa huipputeosta.
”Me haluamme Kansallismuseossa jatkuvasti haastaa vanhan ja vakiintuneen tavan, ja tulkita yllättävästikin sitä, kuinka museo voi olla vuorovaikutuksessa yleisön kanssa”, tapahtumatuottaja Viktor Sohlström sanoo.
Helsinki Photo Festivalin teemana on tänä vuonna trust, luottamus. Kansallismuseon Auditoriossa 4.9.2020 järjestettävässä festivaalin seminaarissa pääsevät ääneen pitkän linjan ammattilaiset, valokuvaajat Arno Rafael Minkkinen (s. 1945) ja Stefan Bremer (s. 1953).
Helsinki Photo Festivalin valokuvaamisen käytäntöä, teoriaa ja pedagogiikkaa käsittelevät työpajat, tilaisuudet ja tapahtumat järjestetään myöhemmin ilmoitettavalla tavalla joko Kansallismuseossa tai verkossa. Masterclass-työpajojen vetäjiksi saapuvat 24.–26.8. norjalainen Stig Marlon Weston ja 31.8.–2.9. Moritz Neumüller Itävallasta.
Taiteilijoiden portfolioita arvioidaan 28.–29.8. noin 20 hengen kuraattoreista, valokuvaajista ja muista alalla toimivista asiantuntijoista koostuvan kansainvälisen joukon voimin. Vuoden portfolion tehnyt taiteilija pääsee mukaan vuoden 2021 festivaalin näyttelyyn.
Festivaalin avoin avajaistapahtuma järjestetään keskiviikkona 8.7. Kesäpihalla klo 16–18.30. Tapahtumassa kuullaan puheenvuorot festivaalin taiteelliselta johtajalta Rafael Rybczynskiltä ja Elina Anttilalta. DJ Bunuelin ja Timo Brass Bandin musiikki soi Kansallismuseon tornin parvekkeelta, pihalla ja kaduilla.
Lisää festivaalista: helsinkiphotofestival.com
Lisätiedot
tapahtumatuottaja Viktor Sohlström, viktor.sohlstrom@kansallismuseo.fi, 0295 33 6147
KANSALLISMUSEO
Mannerheimintie 34, Helsinki
Museo on avoinna ma–su klo 11–18, ke klo 11–20, Kesäpihan portit sulkeutuvat klo 21.
www.kansallismuseo.fi
Avainsanat
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta

Mannerheimintie 34
00100 HELSINKI
p. 0295 33 6000, kansallismuseo@kansallismuseo.fihttps://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/etusivu
Suomen kansallismuseo
Suomen kansallismuseo on valtakunnallinen kulttuurihistorian museo, joka ylläpitää ja kehittää kulttuurihistorian kokoelmiaan, edistää kulttuuriperinnön tutkimusta ja käyttöä, sekä tarjoaa näyttely- ja yleisöpalveluja museokohteissaan ympäri maan: Kansallismuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Suomen merimuseo, Langinkoski, Hvitträsk, Louhisaari, Vankila, Hämeen linna ja Olavinlinna. Yhteiskunnallisena keskustelijana ja alan kansainvälisenä vaikuttajana toimiva Suomen kansallismuseo on osa opetus- ja kulttuuriministeriön alaista Museovirastoa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen kansallismuseo
Suomen kansallismuseo: Museokesän suosikeiksi nousseet kasvattivat kävijämääriä20.9.2023 11:00:35 EEST | Tiedote
Kesä Suomen kansallismuseon kahdeksassa museossa ja kahdessa linnassa oli vilkas. Touko-elokuun aikana Suomen merimuseo, Hämeen linna, Vankila, Tamminiemi, Langinkoski ja Hvitträsk keräsivät jokainen museokävijöitä edellisvuotta enemmän. Kuukauden päästä ovensa kolmeksi vuodeksi sulkeva Kansallismuseo on tekemässä lyhyeksi jäävästä vuodestaan ennätyksellisen.
Kansallismuseo järjestää 48 tunnin museoelämyksen ennen museon sulkeutumista7.9.2023 09:35:14 EEST | Tiedote
Kansallismuseo sulkee ovensa 16. lokakuuta museon peruskorjaus- ja lisärakentamishankkeen ajaksi. Tätä ennen Kansallismuseo haluaa kutsua kaikki kylään vielä viimeisen kerran. Museon viimeisenä aukioloviikonloppuna 13.–15.10.2023 kävijöillä on mahdollisuus kokea tauoton 48 tunnin museoelämys – ja halutessaan vaikka yöpyä museossa.
Kesä Suomen kansallismuseon museoissa ja linnoissa – poimi vinkit kesän retkiin27.6.2023 14:50:19 EEST | Tiedote
Suomen kansallismuseon kahdeksan museota ja kaksi linnaa tarjoavat tänä kesänä näyttelyitä, tapahtumia ja valtavan määrän koettavaa ympäri Suomea. Kesäisin avoinna olevat Hvitträsk, Langinkoski, Vankila, Louhisaari ja Seurasaaren ulkomuseo ovat kaikki avoinna ainakin elokuun loppuun saakka – moni myös syyskuun puolelle. Kaikissa Suomen kansallismuseon kohteissa käy Museokortti.
Seurasaari on tänä kesänä lasten – ulkomuseo tarjoaa lukuisia tapahtumia ja ilmaisen sisäänpääsyn alle 18-vuotiaille26.6.2023 08:33:14 EEST | Tiedote
Suomen suurin ulkomuseo Seurasaaressa tarjoaa tänä kesänä tekemistä erityisesti kaikille lasten kanssa vieraileville. Luvassa on opastuksia, nykysirkustapahtuma, puuhapajoja, kesäaitta ja ilmainen sisäänpääsy kaikille alle 18-vuotiaille. Seurasaaren ulkomuseoon on yli sadan vuoden aikana siirretty 88 rakennusta, jotka esittelevät suomalaista rakennus- ja asumiskulttuuria 1600-luvulta lähtien. Ulkomuseo on avoinna 15. syyskuuta asti.
Louhisaaren kartanolinnan kesäkausi käynnistynyt – Mannerheimin isoisän työhuone avattu kreivin aikaisessa asussa22.6.2023 13:22:22 EEST | Tiedote
Askaisten Maskussa sijaitsevan Louhisaaren kartanolinnan viimeisin restaurointityö on saatu päätökseen. Marsalkka C.G.E. Mannerheimin isoisän kreivi Carl Gustav Mannerheimin käytössä ollut kirjastohuone on avattu vuoden restaurointityön jälkeen yleisön nähtäväksi. Uusi värimaailma on poimittu marsalkan isoisän aikakaudelta, 1830–1850-luvuilta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme