OX2

OX2:sta Euroopan suurin tuulivoimarakentaja

Jaa
Uusiutuvan energian yhtiö OX2 on toteuttanut eniten maatuulivoimaloita Eurooppaan viimeisen kuuden vuoden aikana, selviää tuulivoimatuottajien edunvalvontajärjestö WindEuropen tilastoista. Vuoden 2015 jälkeen OX2 on toteuttanut yhteensä 377 tuulivoimalaa, joiden yhteisteho on 1,6 gigawattia.
OX2 on rakentamassa yhtä Suomen suurimmista tuulipuistoista Vaalan Metsälamminkankaalle. Kuvaaja: Anders Lönnfeldt
OX2 on rakentamassa yhtä Suomen suurimmista tuulipuistoista Vaalan Metsälamminkankaalle. Kuvaaja: Anders Lönnfeldt

”Olemme ylpeitä saatuamme toteuttaa merkittävän määrän uusiutuvaa energiaa eurooppalaisille. Voidaksemme torjua ilmastonmuutosta edelleen on kaikkien maiden tärkeä lisätä tuulivoimatuotannon osuutta”, OX2:n toimitusjohtaja Paul Stormoen toteaa.

Euroopan toiseksi suurin tuulivoimarakentaja WindEuropen tilastoissa on Forestalia ja kolmannella sijalla on SSE. Suomessa OX2 on toteuttanut vuoden 2015 jälkeen yhteensä 102 tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on 445 megawattia.

Kansallisten integroitujen energia- ja ilmastosuunnitelmien (NECP) mukaan Euroopan Unionin jäsenvaltiot pyrkivät yli kaksinkertaistamaan tuulivoimatuotannon 200 gigawatista 400 gigawattiin vuoteen 2030 mennessä. WindEuropen julkaiseman Wind energy and economic recovery in Europe -raportin mukaan tämä loisi noin 150 000 uutta työpaikkaa ja kaksinkertaistaisi tuulivoiman osuuden sähkönkulutuksesta EU:ssa.

”Tuulivoima tulee olemaan eurooppalaisen energiajärjestelmän selkäranka. Vuoteen 2050 mennessä EU tavoittelee maatuulivoimatuotannon kasvattamista 197 gigawatista 750 gigawattiin. Tähän tavoitteeseen päästäksemme tarvitsemme oikeanlaisia linjauksia tuulivoimarakentamiselle. Ennen kaikkea tarvitsemme kuitenkin ihmisiä ja yrityksiä, jotka ovat valmiita käärimään hihansa energia-alan murroksen vauhdittamiseksi. OX2 on hyvä esimerkki tästä. Hienosti tehty heiltä!”, toteaa WindEuropen toimitusjohtaja Giles Dickson.

”Tuulivoimainvestoinnit tulevat hillitsemään ilmastokriisiä ja uudelleenkäynnistämään Euroopan talouden. Hitaiden lupaprosessien takia investointien määrä on kuitenkin vaarassa laskea. Siksi onkin erityisen tärkeää, että kaikki jäsenvaltiot pyrkivät selkiyttämään ja priorisoimaan lupien saantia NECP-suunnitelmien noudattamiseksi”, Paul Stormoen sanoo.

WindEuropen mukaan tuulivoima työllistää tällä hetkellä 300 000 ihmistä Euroopassa ja tuottaa 37 miljardia euroa Euroopan bruttokansantuotteesta. Elinkaarensa aikana jokaisen uuden tuulivoimalan taloudellinen vaikutus on 10 miljoonaa euroa.

Lisää tietoa:

Wind Europen raportti Wind energy and economic recovery in Europe on luettavissa täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maajohtaja Teemu Loikkanen, OX2 Suomi, p. +358 50 373 6243, teemu.loikkanen@ox2.com

Kuvat

OX2 on rakentamassa yhtä Suomen suurimmista tuulipuistoista Vaalan Metsälamminkankaalle. Kuvaaja: Anders Lönnfeldt
OX2 on rakentamassa yhtä Suomen suurimmista tuulipuistoista Vaalan Metsälamminkankaalle. Kuvaaja: Anders Lönnfeldt
Lataa
OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen (Kuvaaja: Mirkku Merimaa)
OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen (Kuvaaja: Mirkku Merimaa)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

OX2
OX2
Kansakoulukuja 1
00100 Helsinki

https://www.ox2.com/fi/

OX2 kehittää, rakentaa ja hallinnoi uusiutuvaa energiantuotantoa. Laajamittaisen, maalla tuotettavan tuulivoiman rakentajana OX2 on 15 viime vuoden aikana noussut johtavaan asemaan toteutettuaan yli 2,3 GW tuulivoimaa Pohjoismaihin. Lisäämällä uusiutuvan energian tuotantoa OX2 edistää muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. OX2:lla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Liettuassa, Puolassa ja Ranskassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Liikevaihto vuonna 2019 oli noin 463 miljoonaa euroa. Lisätietoja osoitteesta www.ox2.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta OX2

Selvitys: Merituulivoima tuo työtä ja verotuloja pitkäksi aikaa27.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Gaia Consulting on selvittänyt uusiutuvan energian yhtiö OX2:n toimeksiannosta Pohjanlahdella sijaitsevien merituulivoimalahankkeidensa investointi- ja käyttövaiheen talous- ja työllisyysvaikutuksia. OX2 on kehittänyt jo noin neljän vuoden ajan kolmea Suomen talousvyöhykkeelle sijoittuvaa merituulivoimapuistoa; Hallaa, Lainetta ja Tyrskyä. Selvityksen mukaan OX2:n kolme merituulivoimapuistoa loisivat koko elinkaarensa aikana eli suunnittelu-, rakennus- ja käyttövaiheissa yli 37 000 henkilötyövuotta ja tuottaisivat kunnille ja valtiolle yhteensä yli 19 miljardia euroa verotuloa. Työllisyysvaikutuksista yli kaksi kolmasosaa syntyy merituulivoimaloiden käyttöaikana. Verovaikutuksista merkittävin osa syntyy sähkön myynnistä merituulivoimaloiden käyttövaiheessa.

OX2 jatkaa hankealueiden satamien kanssa kumppanoitumista – OX2 ja Kaskisten satama yhteistyöhön edistämään merituulivoimapuisto Tyrskyn valmistelua6.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Kaskisten satama ovat sopineet Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimahanke Tyrskyn valmisteluun liittyvästä yhteistyöstä. OX2 ja Kaskisten satama tulevat työskentelemään yhdessä merituulivoimapuiston niin rakentamisen kuin huolto- sekä käyttötoimintojenkin suunnittelun osalta. Tyrsky on yksi OX2:n kolmesta Pohjanlahdelle sijoittuvasta merituulivoimapuistohankkeesta.

OX2 ja Pietarsaaren Satama yhteistyöhön merituulivoimapuisto Laineen valmistelun edistämiseksi4.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Uusiutuvan energian yhtiö OX2 ja Pietarsaaren satama ovat sopineet yhteistyöstä valmistauduttaessa Pohjanlahdelle sijoittuvan merituulivoimapuisto Laineen etenemiseen. Pietarsaaren satama tulee olemaan keskeisessä roolissa tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa olevan merituulivoimapuisto Laineen käytössä, ylläpidossa ja huollossa. Laine-hanke tukee Pietarsaaren sataman kehitystä ja alueen työllisyyttä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme