BusinessRakentamo

Tuotantotalouden opiskelija muuttaa autonvuokrauksen pelisääntöjä

Jaa
Ongelmassa piilee usein ratkaisu. Näin tuumi Suomen Vuokrabiili Oy:n perustaja Waltteri Niittula, koittaessaan vuokrata pakettiautoa opiskelukaupungissaan Vaasassa: sopivaa ei löytynyt helposti, eikä kohtuullisella hinnalla. Hän päätti ryhtyä autonvuokrauksen palveluntarjoajaksi itse, hankkien ensimmäisen vuokra-autonsa. Vuosien kuluessa Niittula kasvatti toimintaa ja kypsytteli erilaisia kehitysideoita. Toiminnasta kumpusi lopulta aivan uudenlainen palvelumalli – kehittää verkkoon koko paikkakunnan tarjonnan yhdistävä vuokra-autojen järjestelmä, jossa vertailu on vaivatonta ja varauskokemus mutkattomaksi hiottu. Niittula myös päätti jalostaa suunnitelmansa vielä tätäkin pidemmälle, tarjoamalla helpon mahdollisuuden oman ajoneuvon vuokraamiseen – niin yrityksille kuin yksityisille. Yhdessä vihtiläisen UltraLeanBusiness Oy:n yrittäjä Antti Leijalan kanssa innovaatiosta kasvatetaan nyt koko Suomen kattavaa vuokra-autojen portaalia.
Suomen Vuokrabiili Oy:n perustaja Waltteri Niittula puhdistamassa vuokra-autoa lumesta.
Suomen Vuokrabiili Oy:n perustaja Waltteri Niittula puhdistamassa vuokra-autoa lumesta.

Autojen ei tarvitse olla uusia – passiivista vuokratuloa pienellä sijoituksella

Yritystoimintansa alussa Waltteri Niittula toimi vuokranantajana itse. Vuosien aikana hän sai asiakkailta kiitosta heidän myönteisistä vuokrauskokemuksistaan. Hän tunnistikin tilanteessa laajemman tarpeen – positiivisia varaus- ja vuokrauskokemuksia kaivattaisiin myös maanlaajuisesti. Niittula päätti auttaa autonvuokraajia kehittämällä nopean ja hintavertailua tukevan varausjärjestelmän, ja lisäksi mahdollistaa yrityksille ja yksityishenkilöille tavan ansaita lisätienestiä – vuokraamalla omaa autoaan. Niittula linjasi, että vuokra-autojen ei tarvitse olla uusia, mahdollistaakseen loppuasiakkaalle huokeamman hintatason ja vuokranantajalle paremman katteen.

”Mielestäni Vuokrabiilissä on hienointa se, että palvelu soveltuu laajasti pienille autovuokraamoille, joilta puuttuu digitaaliset työkalut ja myyntikanavat auton vuokraukseen. Lisäksi se mahdollistaa yrittäjyyden ja passiivisen liiketoiminnan aloittamisen valmiin liiketoimintamallin kautta. Ihan huikea paketti!” kommentoi UltraLeanBusiness Oy:n yrittäjä Antti Leijala.

Vuokrabiili tuo markkinoille myös uuden konseptin, joka mahdollistaa auton hankinnan vuokraustoimintaan, tarvittaessa ilman alkupääomaa. Uudenlainen sijoitusmuoto Pakuosake tarjoaakin varteenotettavan vaihtoehdon perinteiselle asunto- tai osakesijoittamiselle.

Skaalautuva palveluratkaisu – tähtäimessä maanlaajuinen verkosto

Palvelumallin erityispiirteisiin lukeutuu helppo skaalautuvuus. Mukana on jo vuokranantajia Vaasasta ja Seinäjoelta, ja uusia tulee mukaan jatkuvasti. Tulevaisuuden tavoitteena Niittulalla on luoda Suomen laajin vuokra-autojen verkosto.

Tilanteessa voittavatkin kaikki – vuokraajasta vuokranantajaan. Palvelun laatutakuu varmistaa vuokraajalle tarpeisiin sopivan ja siistikuntoisen auton, kohtuullisella hinnalla. Autovuokraamoille järjestelmä tarjoaa uuden myyntikanavan. Yksityiset vuokraajat voivat rekisteröityä palveluntarjoajaksi ja hankkia vuokratuloilla lisätienestejä. Tai jopa työllistyä täysipäiväiseksi vuokrausyrittäjäksi – valmiiden myyntikanavien sekä Vuokrabiili-verkoston tuella.

Lisätietoja:

Waltteri Niittula, yrittäjä, waltteri@vuokrabiili.fi, p. +358 (0)40 776 3006

www.vuokrabiili.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Waltteri Niittula, yrittäjä, waltteri@vuokrabiili.fi, p. +358 (0)40 776 3006


www.vuokrabiili.fi

Kuvat

Suomen Vuokrabiili Oy:n perustaja Waltteri Niittula puhdistamassa vuokra-autoa lumesta.
Suomen Vuokrabiili Oy:n perustaja Waltteri Niittula puhdistamassa vuokra-autoa lumesta.
Lataa
Vuokrabiilin kehittämä sijoitusmuoto Pakuosake tarjoaa mahdollisuuden hankkia passiivista lisätuloa jopa ilman alkupääomaa.
Vuokrabiilin kehittämä sijoitusmuoto Pakuosake tarjoaa mahdollisuuden hankkia passiivista lisätuloa jopa ilman alkupääomaa.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

BusinessRakentamo
Juuritie 7 (2. krs)
03100 Nummela

https://www.businessrakentamo.fi/

YritysVihti ry on pienyrittäjyyttä tukeva voittoa tavoittelematon yhdistys. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BusinessRakentamo

#Someleontti pienyrittäjän digiapurina - vahva missio ohjaa yrittäjä Sanya Saarisen toimintaa1.3.2023 00:00:34 EET | Tiedote

Havainto siitä, että ilmaiset digityökalut tulivat kaikkien yrittäjien ulottuville, mutta silti harva uskalsi lähteä niitä hyödyntämään, käynnisti Sanya Saarisen toisen yrittäjätaipaleen. Ensimmäinen yrittäjäpolku käynnistyi suoraan ammattikorkeakoulun jälkeen vuonna 2004, kun Saarinen hyppäsi rohkeasti koulun penkiltä suoraan yrittäjäksi ja teki keikkoja yrittäjäkollegan kanssa ohjelmapalvelualalla show-palveluita tuottaen ja esiintyvänä taiteilijana toimien. Aiemmin laulu- ja showjuontokeikkojen myyntityö oli kylmäsoittelua, joten modernien työkalujen saapuminen Suomeen mullisti koko myyntiprosessin. Tämä käynnisti uuden uran markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä ja nykyisin Saarinen on somekouluttaja, somestrategi ja digisisällöntuottaja, joka toimii käytännönläheisesti pienyrittäjien apuna modernien viestintä- ja markkinointityökalujen käytössä ja monikanavaisen viestinnän rakentamisessa.

BusinessRakentamon palvelut yrittäjille helposti ja sijainnista riippumatta28.2.2023 21:33:50 EET | Tiedote

Pienyrittäjävetoinen BusinessRakentamo ry on palvellut mikroyrityksiä yritysneuvonnan ja kehittämispalveluiden osalta vuodesta 2018 lähtien. Yhdistys tarjoaa asiantuntijoille ja mikroyrityksille tukea ja ratkaisuja yritystoiminnan kehittämiseen. Digitaalinen toimintamalli tuo palvelut jokaisen pienyrittäjän saataville ja mikroyritysten kehitysyhteisö toimii aktiivisesti uusia yhteistyökuvioita rakentaen. Jäsenyritykset voivat hyödyntää asiantuntijaverkoston monipuolista osaamista helposti ja sijainnista riippumatta.

UltraLeanSales® 2.0 - Niin hullulta kuin se kuulostaakin, mutta harvoissa yrityksissä tunnetaan asiakkaan ostokäyttäytyminen riittävän hyvin.20.2.2023 08:05:00 EET | Tiedote

Mitä tapahtuisi, jos tuntisit paremmin asiakkaasi ostokäyttäytymisen? Osaisitko hyödyntää sitä? Parantaisiko tieto myyntiä? Lean-johtamisen malli on tuttu juttu tuotannon tehostamisessa, mutta miksi Lean-oppeja ei ole juurikaan sovellettu tarjousten voittoprosentin parantamiseen? UltraLeanBusiness Oy on tuotteistanut tiedolla johtamisen mallin itseoppivaksi prosessiksi, joka perustuu asiakkaan ostoprosessien tuntemiseen. Aiheesta on nyt julkaistu kirja, uusittu ja laajennettu painos nimeltään UltraLeanSales 2.0.