Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n Viljanen peräänkuuluttaa valokuituyhteyksiä koko Suomeen

Jaa
MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen korosti valtuuskunnan kevätkokouksen avauspuheenvuorossaan, että koronasta selvitään ja kriisin hinta maksetaan työllä ja yrittämisellä. Sitä varten pitää huolehtia yrittämisen kannusteista, kestävistä investointimahdollisuuksista, omistusoikeuksista sekä yritysten ja palvelujen saavutettavuudesta. Investoinnit teihin, kiskoihin ja tietoverkkoihin parantavat saavutettavuutta. Viljasen mukaan tulevaisuuden kannalta keskeisintä on rakentaa toimivat valokuituverkot maamme joka kolkkaan.

Digitalisaatiosta ei saada hyötyjä, jos perusyhteydet eivät ole kunnossa. Pilvipalvelut ja jokahetkinen vuorovaikutus edellyttävät nopeita ja luotettavia tietoliikenneyhteyksiä.

- Päättäjien ei pitäisi keskittyä vain siihen miten päästä jatkossa tunnissa Tampereelle, kun voi päästä sekunnissa Seinäjoelle, Simoon, Simpeleelle ja Singaporeen, Viljanen sanoi.

Viljanen korosti myös, että maaseudun elinkeinotoiminnan kehittämistä rajoittavassa luvittamisessa on päästävä lähemmäs sellaista mallia, että kaikki mitä ei ole erikseen kielletty, on sallittua. Nykyisin halutaan kieltää kaikki mikä ei ole erikseen sallittua. Viljanen toivoi, että hallitus vie elinkeinolähtöisesti eteenpäin järjestölle keskeisiä lakeja.

- Odotamme, että hallitus tekee päätökset meille tärkeiden lakien saattamisesta maaliin meille suotuisalla tavalla. Näitä lakeja ovat luonnonsuojelulaki, maankäyttö- ja rakennuslaki, lunastuslaki ja laki eläinten hyvinvoinnista, Viljanen listasi.

MTK:lle on tärkeää, miten EU:n, Suomen ja maailman taloutta elvytetään ja mitä jatkossa linjataan elvytyksestä ja rahankäytöstä. Maaseudun rahoituspäätökset EU:ssa ovat toistaiseksi edenneet hyvin. Viljasen mukaan suurin kysymys onkin, miten tästä eteenpäin.

Korona on nostanut esille myös maaseudun kannalta positiivisia asioita.

- Meidän tehtävämme on pitää kiinni siitä, että hajautettu yhteiskunta ja huoltovarmuus pysyvät ihmisten huulilla koronan jälkeenkin, Viljanen sanoi.

Viljanen pahoitteli, että MTK:n järjestö- ja jäsenmaksu-uudistus on aiheuttanut ylimääräistä työtä ja harmia järjestössä.

- Uudistus on osa tulevaisuuden työtä. Oleellista on, että haemme nyt yhteisiä ratkaisuja ja katsomme tulevaisuuteen, Viljanen sanoi.

MTK:n valtuuskunta kokoontuu tänään etäyhteyksin.

Lisätietoja
Eerikki Viljanen, valtuuskunnan puheenjohtaja, 050 525 2727

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kansainvälinen YK:n koulumaitopäivä 27.9. - Koulumaito-ohjelmat edistävät lasten terveyttä maailmanlaajuisesti26.9.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

YK:n koulumaitopäivä on omistettu painottamaan koulumaidon tärkeyttä lasten ravitsemuksessa. Koulumaito-ohjelmilla on maailmanlaajuisesti keskeinen rooli lasten terveellisen ravitsemuksen edistämisessä, ja koulumaitopäivä on tilaisuus juhlistaa sitä. Kansainvälistä YK:n koulumaitopäivää koordinoi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO), ja se tuo yhteen ihmisiä eri puolilta maailmaa.

Budjettiesitys pettymys viljelijöille – valtion pahentama kassakriisi vaatii toimia jo syksyllä20.9.2023 14:41:50 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys vuoden 2024 budjetiksi ei sisällä toimia maatalouden vakavien ongelmien ratkaisuksi. Päinvastoin Orpon hallitus on vetämässä maataloudelta pois 55 miljoonaa euroa, joista Marinin hallitus keväällä päätti helpotukseksi maatilojen kustannuskriisiin. Syksyn tukimaksujen viivästyminen on aiheuttamassa akuutin kassakriisin suurelle joukolle suomalaistiloja. MTK vaatii hallitukselta välittömiä toimia valtion itse aiheuttaman kriisin estämiseksi.

Metsänomistajat toimivat Metsämarssin mukaisesti - Monitavoitteinen ja aktiivinen metsänhoito on arvossaan15.9.2023 14:34:06 EEST | Tiedote

Metsänomistajien tavoitteet metsien hyödyntämisessä ovat yleisesti monipuolistuneet. Metsätutka-kyselyn vastausten mukaan yli puolet metsänomistajista asettaa erityisiä tavoitteita metsänomistukselleen. Näistä metsänomistajista monitavoitteisia piirteitä on valtaosalla ja kolmasosa luokittelee itsensä suoraan joko virkistyskäyttöä tai taloudellista turvaa korostaviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme