Pirkanmaan ELY-keskus

Eteläisen Pirkanmaan vesienhoitoverkosto perustetaan 15.12. - vielä ehdit mukaan!

Jaa
Pirkanmaan ELY-keskus on käynnistänyt uuden vesienhoitoverkoston toiminnan eteläisellä Pirkanmaalla. Verkoston perustamiskokous pidetään 15.12. klo 17–19. Tervetuloa!
Talvista järvimaisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala
Talvista järvimaisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala

Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki 8.12. saakka. Aiemmasta ilmoituksesta poiketen kokous järjestetään etäyhteydellä. Syynä on koronatilanne.

Verkosto kattaa Pyhäjärveen laskevia vesistöjä ja niiden valuma-alueita seitsemän kunnan alueella: mukana on vesistöjä Pirkkalan, Nokian, Lempäälän, Valkeakosken, Vesilahden, Urjalan ja Akaan kunnista.

Kokouksen tarkoituksena on käynnistää verkoston toiminta sekä keskustella yhdessä tulevista tapahtumista. Lisäksi järjestetään äänestys uuden verkoston nimestä.

- Mukaan kannattaa tulla matalalla kynnyksellä! Verkoston toiminta on aina vapaaehtoista eikä kokoukseen osallistuminen tarkoita, että sitoutuisi käymään kaikissa tulevissa tapaamisissa, kannustaa vesienhoidon suunnittelija Kati Ojala Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Verkostotyö kokoaa vesienhoidon toimijat yhteen

Vesienhoitoverkoston tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen toimijoita ja vesienhoidosta kiinnostuneita tahoja. Tavoitteena on verkoston jäsenten ideoiden jalkauttaminen käytäntöön. Verkosto tarjoaa tukea ja neuvoja erilaisiin pulmiin, joita kunnostustoimiin ryhtyvä voi kohdata.

Verkosto pyrkii toteuttamaan Pirkanmaan vesienhoidon toimenpideohjelman tavoitteita. Taustalla on ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelma.

Lisätietoa verkostosta löytyy Pirkanmaan ELY-keskuksen vesienhoitoverkostojen nettisivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesienhoidon suunnittelija Kati Ojala, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 334


Vesienhoidon asiantuntija Salla Taskinen, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 150


Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Talvista järvimaisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala
Talvista järvimaisemaa Pyhäjärven rannalta. Kuva: Kati Ojala
Lataa
Eteläisen Pirkanmaan vesienhoitoverkoston hankealue kartalla. Pohjoinen osa Pyhäjärvestä (viivoitettu alue) on rajattu pois, sillä sieltä tulevat vedet eivät vaikuta eteläisen Pyhäjärven veden laatuun.
Eteläisen Pirkanmaan vesienhoitoverkoston hankealue kartalla. Pohjoinen osa Pyhäjärvestä (viivoitettu alue) on rajattu pois, sillä sieltä tulevat vedet eivät vaikuta eteläisen Pyhäjärven veden laatuun.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus pitää Lielahti-Lakiala-kaksoisraidehankkeen molempia vaihtoehtoja mahdollisina12.7.2024 07:55:58 EEST | Tiedote

Väyläviraston suunnittelema kaksoisraidehanke Tampereen ja Ylöjärven välille on nyt arvioitu ympäristövaikutusten osalta, ja Pirkanmaan ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut siitä perustellun päätelmän. Sen mukaan molemmat suunnitellut kaksoisraiteen vaihtoehdot ovat toteuttamiskelpoisia. Jatkosuunnittelussa tulee kuitenkin varmistaa, että haitallisia ympäristövaikutuksia vähennetään hyväksyttävälle tasolle.

Teiskontien eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylää parannetaan – liikenne kiertotielle8.7.2024 14:04:50 EEST | Tiedote

Teiskontien varressa sijaitsevan jalankulun ja pyöräilyn väylän parantaminen alkaa kuluvalla viikolla 28. Kyseessä on valtatien 12 eteläpuolinen, seudullisen pääväylän Jaakonmäenkadun ja Alasjärvenrannan välillä. Hankkeen tavoitteena on parantaa pyöräilyn seudullista pääreittiä. Reittiä on jo parannettu kaupungin suunnasta nyt uusittavaan alueeseen saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye