Pirkanmaan ELY-keskus

Valtatie 9:llä käynnistyy Oriveden eritasoliittymän ja ohtuskaistan parantaminen – erityisesti siltatyöt ja kallionlouhintatyöt edellyttävät nopeusrajoitusten alentamista ja hetkellistä liikenteen pysäyttämistä

Jaa
Oriveden eritasoliittymä ja vajaan kahden kilometrin osuus Tampereen suuntaan johtavasta valtatie 9:n ohituskaistasta parannetaan ELY-keskuksen ja Oriveden kaupungin yhteisessä tienparannushankkeessa. Huhtikuun alussa käynnistyvissä tietöissä uusitaan myös valtatie 9:n ylittävä jalankulun ja pyöräilyn ylikulkukäytävä.
Raskas ajoneuvo lähestymässä Oriveden eritasoliittymää valtatie 9:llä.
Raskas ajoneuvo lähestymässä Oriveden eritasoliittymää valtatie 9:llä.

Nykyiselle, noin kilometrin pituiselle valtatie 9 ohituskaistalle rakennetaan keskikaide parantamaan valtatien liikenneturvallisuutta. Samassa yhteydessä liikenteen sujuvuutta parannetaan muuttamalla Oriveden eritasoliittymän ramppien linjauksia jouhevimmiksi.

Valtatie 9:n varteen, tien pohjoispuolelle, sekä valtatie 9:n ja kantatie 58:n väliselle rampille rakennetaan meluseinä ja meluvalleja vähentämään liikenteen meluhaittoja.

Nykyiseltä, Tampereelle suuntaavan rampin linja-autopysäkiltä rakennetaan pohjoiseen Oriahteen suuntaan Pohjoiskaarelle johtava uusi jalankulku- ja pyörätie.

Oriveden kaupungin omistama, Oriveden yhtenäiskoulun ja jäähallin kohdalla sijaitseva jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttämä valtatie 9:n ylittävä Paltanmäen ylikulkukäytävä uusitaan nykyiselle paikalleen jännitettynä teräsbetonisiltana.

Ohituskaistan kohdalta poistetaan yksityistieliittymät. Lisäksi tievalaistus ja riista-aidat uusitaan.

Tietyö edellyttää liikennejärjestelyjä ja alennettuja nopeusrajoituksia

Erityisesti nykyisen betonisen ylikulkusillan purkaminen ja uuden sillan rakentaminen, sekä kallion louhintatyöt edellyttävät liikennejärjestelyjä ja nopeusrajoitusten alentamista valtatie 9:llä ja eritasoliittymän rampeilla. Valtatieliikenne joudutaan ajoittain myös pysäyttämään muutamien minuuttien ajaksi. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä olevaa Paltanmäen ylikulkukäytävääkään ei sen uusimisen aikana voi käyttää, vaan jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan ylittämään valtatie Oriveden risteyssillan kautta.

Tietyöt alkavat puuston poistolla huhtikuun alussa ja valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Alustavan suunnitelman mukaan valtatie 9:n siltatyöt ajoittuvat toukokuun ja syyskuun väliselle ajalle. Urakoitsijana toimii Destia Oy. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 3 miljoonaa euroa, josta vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Oriveden kaupunki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus, p. 0295 03 6251


Tekninen johtaja Matti Vesava, Oriveden kaupunki, p. 040 133 9247


Työmaapäällikkö Jarkko Kettunen, Destia Oy, p. 040 358 7179

Kuvat

Raskas ajoneuvo lähestymässä Oriveden eritasoliittymää valtatie 9:llä.
Raskas ajoneuvo lähestymässä Oriveden eritasoliittymää valtatie 9:llä.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneliin puolivuotishuolto ja pesu – yösulkuja arkisin kahden viikon ajan5.9.2023 10:45:00 EEST | Tiedote

Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikoilla 37 ja 38 tunnelin puolivuotishuolto. Työt suoritetaan tunneliputki kerrallaan neljänä perättäisenä yönä maanantai-illoista varhaisiin perjantaiaamuihin. Pirkanmaan ELY-keskus pesee ja puhdistaa silloin tunnelin perusteellisesti. Samanaikaisesti Fintraffic Tie Oy huoltaa ja testaa tunnelin teknisiä järjestelmiä. Töiden ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan varareitille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme