BusinessRakentamo

”Kauneutta & Kapinaa” vie striimatut keikat uudelle tasolle

Jaa
Kauneutta & Kapinaa eli K&K on parannettu tapa nauttia artistikeikoista livenä ja striimatusti. Se on konsepti, joka syntyi rakkaudesta musiikkiin sekä tarpeesta auttaa pieniä artisteja löytämään yleisönsä.
Kauneutta & Kapinaa eli K&K on parannettu tapa nauttia artistikeikoista livenä ja striimatusti.
Kauneutta & Kapinaa eli K&K on parannettu tapa nauttia artistikeikoista livenä ja striimatusti.

Miltä tuntuisi istua eturivissä ja nähdä artistin pienimmätkin eleet? Tarkkailla lähietäisyydeltä kitaristin näppäriä sormia tai katsella rumpalin loistavaa motoriikkaa soittimensa ääressä?

Olisihan se huikeaa itse päästä katsomaan backstagelle mitä siellä oikeasti tapahtuu, ettei tarvitsisi olla vain kuulopuheiden varassa. Entäs jos artisti kertoisi juuri minulle, mistä biisi sai alkunsa ja keitä nuo lavalla heiluvat tyypit ovat, mistä tulevat ja millainen on heidän maailmansa? Mitäpä jos minulla olisi keskusteluyhteys bändin jäseniin? Ja voisin keikan aikana chattaillen jakaa tuntojani muun yleisön kanssa? Olisin vip-persoona, ja minulle tarjottaisiin mielenkiintoisille keikoille lippuja ensimmäisten joukossa. Asuuko kenties minussakin pieni bändäri?

Kaikki tämä tulee olemaan mahdollista kokea Kauneutta & Kapinaa -keikoilla, joko livenä, striimatusti tai sekä että.

Second change – vielä kerran

Keikkojen suurkuluttajat ovat rimpuilleet koronakautena striimattujen keikkojen eri ongelmien kanssa. Jopa siinä määrin, että osa on laittanut hanskat tiskiin niiden osalta.

Mitäpä jos kuitenkin kokeilisit vielä kerran striimattua keikkaa, jossa on muutakin sisältöä kuin pelkkä keikka?

Kauneutta & Kapinaa tarjoaa striimattuja keikkoja kaikilla herkuilla.
- Striimatusta keikkakokemuksesta voi tehdä nautittavan, kunhan ensin kuva ja äänenlaatu ovat hyvät. Sen päälle pystytään tarjoamaan paljon sellaista sisältöä, mitkä olisi vaikeaa tai mahdotonta toteuttaa livenä, sanoo Tuukka Järvinen, idean isä.
- Live on tietysti live, mutta striimistä voi saada erilaisen ja omalla tavallaan yhtä nautittavan kokemuksen, hän jatkaa.

Tuukka on positiivisella tavalla anarkisti, joka haluaa muuttaa musiikkibisneksen luutuneita toimintatapoja.

Mistä Kauneutta ja kapinaa idea syntyi?

- Jonkinlaisesta ärtymyksestä sitä kohtaan, että pienten artistien perusongelmat ovat pysyneet samoina teknologian kehityksestä huolimatta. Artisti ei tiedä, mitä musiikin ulkopuolella pitäisi tehdä ja mistä löytää potentiaalinen yleisö. Musiikkibisneksessä vaihtoehtoja sille, mitä voi tehdä urakehityksen eteen, on vaan liikaa. Me halutaan antaa artisteille selkeä checklist oman uran edistämiseen ja tarjota mahdollisuuksia löytää oma yleisö muun muassa striimikeikkojen kautta, selvittää nuoruutensa punk-kulttuurin parissa viettänyt perheenisä ja nykyisin digitaalisen busineksen parissa toimiva yrittäjä.

Huipputyypit asialla

Kun Kauneutta & Kapinaa -konseptin ensimmäistä markkinointikampanjaa ryhdyttiin rakentamaan yhdessä digimarkkinoinnin asiantuntijan Somafy Oy:n Jukka Ikosen kanssa, syntyi virtuaalipersoona Pertti Pettynyt. Hän on striimeihin pettynyt, alle viisikymppinen somen suurkuluttaja. Konseptilla halutaan tavoittaa Pertin kaltaiset tyypit.
- Ryhdyttiin miettimään, miten voidaan vielä kerran houkutella Pertti ja hänen kaltaisensa testaamaan striimattua keikkaa, missä on enemmän yllätyksellistä sisältöä. Toivoimme, että pertit myös avautuvat meille striimattujen keikkojen pettymyksistään ja tuulettavat tuntojaan uudenlaisesta K&K -keikkakokemuksistaan. Näin pystymme hiomaan tämän vuoden aikana tuon puolen konseptista kuntoon, summaavat Ikonen ja Järvinen.

Järvinen on täpinöissään, sillä hän on saanut tiimiin mukaan huippuluokan osaajia. Innostuneen miehen ei ole tarvinnut houkutella erityisesti ketään, sillä ihmiset ovat itse ilmoittaneet halukkuudestaan, kun ovat kuulleet konseptista.
- Aidosti artistien ja yleisön asialla olevalle konseptille näyttää tulevan tukea yllättävistäkin suunnista. Yhteistyökuvioiden startti ja alkurahoitus saatiin yllättävän helposti kasaan. Oli varmaan onnea pelissä, mutta on meillä aika vankka pohja tehdä tästä myös hyvä business, Järvinen summaa.

Vasta alkusoitto

K&K starttaa Jari Uutelan levynjulkaisukeikalla 8.4. klo 19-21.00, jossa sinä olet aitiopaikalla. Puhdas livestriimi taltioidaan Bluescreen404 -studiolta Tampereelta ja luvassa on mielenkiintoista lisäsisältöä Uutelan kahden, tunnelmoivan akustisen keikkasetin lisäksi. Liput maksavat peräti kaksi euroa.

Seuraavaksi on luvassa suomirap-ilta, Dilemman ja MC Kajon hybridikeikka - siis livenä ja striiminä. Molemmat kaikilla mahdollisilla herkuilla. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa, sillä rapatessahan roiskuu.
- Jos livekeikka menee syystä tai toisesta sivu suun paikan päällä, olet vaikkapa katsellut lumoutuneena tulevan kumppanisi silmiin, voitte sitten kotona katsoa kaikessa rauhassa, miten se keikka menikään. Ja voihan näillä striimatuilla keikoilla olla vuosien päästä myös tunnearvoa, maalailee Järvinen hymyillen.

Hän muistuttaa, että striimatut keikat ovat joustavia aikatauluiltaan. Niitä voi katsoa juuri silloin kun itselle parhaiten sopii ja siellä missä haluaa. Keikkaa pääsee fiilistelemään yhä uudestaan ja uudestaan ja sen voi jakaa myös ystävien kesken. Striimattujen keikkojen väliaikaohjelmaa ei myöskään sido livekeikan lokaatio, vaan se voidaan lähettää jostain aivan muualta.

Iso kasvupotentiaali

Järvisen yli kymmenvuotinen haave on auttaa pieniä artisteja parantamaan mahdollisuuksiaan muuttaa harrastus uraksi.
- Kauneutta & Kapinaa haluaa esitellä lahjakkaita artisteja ja bändejä, joiden etsiminen on työlästä jopa sitä ammatikseen tekeville kykyjen etsijöille.
-  Jos pelkkään Spotifyihin tulee 60 000 uutta biisiä päivässä, eihän sitä kukaan voi oikeasti kahlata läpi. Järkyttävä määrä hienoa musiikkia jää kuulematta enkä sano, että mekään oltais kaikki ongelmat poistava ratkaisu. Mutta todennäköisyyksiä me voidaan parantaa, siitä on track record jo olemassa.
Ja me uskotaan Utopiamusicin hienoon sloganiin: “Fair Pay for Every Play”. Reilu korvaus kuuluu jokaiselle, lupaa Järvinen.

Hän kertoo, että K&K-konsepti on rakennettu skaalautumaan, muttei kerro tässä vaiheessa enempää. Hän suostuu hieman vinkkaamaan, että K&K:sta tulee eräänlainen tiimi niille, joilla ei ole tiimiä. 

Vaikka konsepti on huolellisesti ajateltu brändin rakentamista silmällä pitäen, se ei tarkoita, etteikö voisi hullutella ja antaa sattumalle sijaa. Tästä hyvä esimerkki on ex-temporena toteutettu “Levyraati” Youtubeen. Se löytyy helposti Kauneutta ja Kapinaa -hakusanalla. 

Kun ilmoittaudut tilaisuuteen, saat veloituksetta keikkalipun valitsemallesi kevään striimikeikalle.

Tästä löydät kutsun.

Yhteystiedot ja yhteistyökyselyt:

Kauneutta & Kapinaa 

Idean isä Tuukka Järvinen
040 936 3390

tuukka.jarvinen@artxperience.fi

Kysely maksullisiin livestriimeihin pettyneille.

Hyödyllisiä linkkejä: 

lippukauppa /Jari Uutelan levynjulkkarikeikalle 

K&K Youtube -kanavaAvainsanat

Kuvat

Kauneutta & Kapinaa eli K&K on parannettu tapa nauttia artistikeikoista livenä ja striimatusti.
Kauneutta & Kapinaa eli K&K on parannettu tapa nauttia artistikeikoista livenä ja striimatusti.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

BusinessRakentamo
Juuritie 7 (2. krs)
03100 Nummela

https://www.businessrakentamo.fi/

Kauneutta & Kapinaa on pienten artistien asialla

Haluamme antaa äänen vielä pienille, mutta kiinnostaville suomalaisille artisteille. Kerromme miksi he tekevät taidettaan, mistä kaikki sai alkunsa ja mitä artistit haluavat sanoa. Tarjoamme keikkaelämyksiä monipuolisilla herkuilla, joko striiminä tai livenä tai sekä että.

Artistin asialla. Aina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BusinessRakentamo

#Someleontti pienyrittäjän digiapurina - vahva missio ohjaa yrittäjä Sanya Saarisen toimintaa1.3.2023 00:00:34 EET | Tiedote

Havainto siitä, että ilmaiset digityökalut tulivat kaikkien yrittäjien ulottuville, mutta silti harva uskalsi lähteä niitä hyödyntämään, käynnisti Sanya Saarisen toisen yrittäjätaipaleen. Ensimmäinen yrittäjäpolku käynnistyi suoraan ammattikorkeakoulun jälkeen vuonna 2004, kun Saarinen hyppäsi rohkeasti koulun penkiltä suoraan yrittäjäksi ja teki keikkoja yrittäjäkollegan kanssa ohjelmapalvelualalla show-palveluita tuottaen ja esiintyvänä taiteilijana toimien. Aiemmin laulu- ja showjuontokeikkojen myyntityö oli kylmäsoittelua, joten modernien työkalujen saapuminen Suomeen mullisti koko myyntiprosessin. Tämä käynnisti uuden uran markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä ja nykyisin Saarinen on somekouluttaja, somestrategi ja digisisällöntuottaja, joka toimii käytännönläheisesti pienyrittäjien apuna modernien viestintä- ja markkinointityökalujen käytössä ja monikanavaisen viestinnän rakentamisessa.

BusinessRakentamon palvelut yrittäjille helposti ja sijainnista riippumatta28.2.2023 21:33:50 EET | Tiedote

Pienyrittäjävetoinen BusinessRakentamo ry on palvellut mikroyrityksiä yritysneuvonnan ja kehittämispalveluiden osalta vuodesta 2018 lähtien. Yhdistys tarjoaa asiantuntijoille ja mikroyrityksille tukea ja ratkaisuja yritystoiminnan kehittämiseen. Digitaalinen toimintamalli tuo palvelut jokaisen pienyrittäjän saataville ja mikroyritysten kehitysyhteisö toimii aktiivisesti uusia yhteistyökuvioita rakentaen. Jäsenyritykset voivat hyödyntää asiantuntijaverkoston monipuolista osaamista helposti ja sijainnista riippumatta.

UltraLeanSales® 2.0 - Niin hullulta kuin se kuulostaakin, mutta harvoissa yrityksissä tunnetaan asiakkaan ostokäyttäytyminen riittävän hyvin.20.2.2023 08:05:00 EET | Tiedote

Mitä tapahtuisi, jos tuntisit paremmin asiakkaasi ostokäyttäytymisen? Osaisitko hyödyntää sitä? Parantaisiko tieto myyntiä? Lean-johtamisen malli on tuttu juttu tuotannon tehostamisessa, mutta miksi Lean-oppeja ei ole juurikaan sovellettu tarjousten voittoprosentin parantamiseen? UltraLeanBusiness Oy on tuotteistanut tiedolla johtamisen mallin itseoppivaksi prosessiksi, joka perustuu asiakkaan ostoprosessien tuntemiseen. Aiheesta on nyt julkaistu kirja, uusittu ja laajennettu painos nimeltään UltraLeanSales 2.0.