Kevätluonto kutsuu – Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2022 on ilmestynyt

Pääkaupunkiseudun luonto on uskomattoman monipuolinen, mikä näkyy vuoden 2022 luontoretkikalenterissa. Rikas eliölajisto ja monipuoliset luonnonympäristöt maisemineen avaavat aistit lähiluonnolle ja houkuttelevat tutustumaan luontokohteisiin myös naapurikaupungissa.
Painettu luontoretkikalenteri tulee jakoon huhti-toukokuun vaihteessa Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kirjastoihin, asiakaspalvelupisteisiin sekä luontotaloihin. Helsingin keskustassa keskeinen kalentereiden jakopaikka on Keskustakirjasto Oodi. Kalenteri on julkaistu saavutettavassa pdf-muodossa verkossa.
Luontoretkikalenterin opastetut retket ja puistokävelyt käynnistyvät muuttolintujen ihailulla toukokuussa ja päättyvät marraskuussa kaamosretkeilyyn ja taimenten kudun tarkkailuun. Retkikalenteri antaa eväitä vastuulliseen luonnossa liikkumiseen myös omatoimiretkillä. Sekä opastetuilla että omatoimiretkillä on helppo käydä julkisilla kulkuvälineillä.
Lintuteemaisia retkiä, perheretkeilyä ja monipuolista virkistystä
Luonnossa liikkuminen virkistää kehoa ja mieltä. Vuonna 2022 tarjolla on useita erityisesti hyvinvointiteemaisia luontoretkiä. Retkillä voi tutustua muihin luonnossa liikkujiin terveysturvallisesti. Retkistä jää hieno muisto ja paljon luontotietoa omilla retkilläkin hyödynnettäväksi. Pääkaupunkiseudun uudet asukkaat pääsevät retkien ja puistokävelyjen avulla tutustumaan uuteen asuinpaikkaansa.
Myös lintuharrastus saa potkua vuoden 2022 luontoretkiltä. Retkikalenteri kertoo vinkit ja listaa lintuteemaiset retket ja lintuopaspäivystykset. Vantaalla vietetään lintujen teemavuotta, Espoon Suvisaaristossa on avautunut uusi Bergön lintutorni ja Helsingin Lammassaareen valmistuu lintujen tarkkailuun suunniteltu iso piilokoju.
Retkikalenterin tarjonnassa on myös uusia retkiä, kuten koululaisten digikasvioretki, Kauniaisten 50-vuotisjuhlavuoden monipuoliset teemaretket ja Helsingin saaristoon kuljettavat perheretket. Helsingin puistokävelyillä muistellaan myös tasan 70 vuotta sitten järjestettyjä kesäolympialaisia Kisakylään ja Olympiakylään tutustuen.
Luontoretkikalenterin retkien perusasiat:
- Retket ovat maksuttomia.
- Jos retkeen kuuluu lauttamatka, osallistujat kustantavat sen itse.
- Retkille on vapaa pääsy lukuun ottamatta joitain erityisretkiä, joihin on ennakkoilmoittautuminen.
- Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, mutta osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus.
- Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa, tavallinen kunto riittää hyvin.
- Perheretkillä liikutaan lasten ehdoilla. Osa retkistä on myös esteettömiä.
Retkien järjestämisessä seurataan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ohjeistusta. Tulethan retkille vain terveenä.
Pääkaupunkiseudun kaupungit Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa ovat järjestäneet kuntalaisille maksuttomia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin luontoretket, Pekka Paaer, pekka.paaer@hel.fi, puh. 050 590 0422
Helsingin puistokävelyt, Elina Nummi, elina.nummi@hel.fi, puh. 050 388 1410
Espoon luontoretket, Katri Luukkonen, katri.luukkonen@espoo.fi, puh. 043 826 5253
Suomen luontokeskus Haltian luontoretket, Haltian asiakaspalvelu, info@haltia.com, puh. 040 163 6200
Vantaan luontoretket, Sinikka Rantalainen, sinikka.rantalainen@vantaa.fi, puh. 050 318 0938
Kauniaisten luontoretket, Anna-Lena Granlund-Blomfelt, agb@kauniainen.fi, puh. 050 323 6269
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto
Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
KORRIGERAT PRESSMEDDELANDE: Startbanskvarteren blir centrum i Malms flygplatsområde22.9.2023 16:02:02 EEST | Tiedote
Detaljplanläggningen av Startbanskvarteren i Malm börjar. Av Startbanskvarteren planeras hela centrum för Malms flygplatsområde, som genomkorsas av snabbspårvägen Vik–Malm. I planeringsområdet finns också en betydande del av Flygplatsparken. OBS: Rättelse 22.9.2023: Namnet på området är Startbanskvarteren, inte Landningsbanekvarteren.
Veturitorin kunnostus alkaa Pasilassa22.9.2023 15:17:25 EEST | Tiedote
Veturitorin pinnat ja istutusalueet uusitaan, ja alue jäsennellään selkeämmäksi ja viihtyisämmäksi. Veturitori sijaitsee Pasilassa Ratapihantien ja Junailijankujan välissä. Työt alkavat maanantaina 25. syyskuuta.
KORRIGERAT PRESSMEDDELANDE: Startbanskvarteren blir centrum i Malms flygplatsområde22.9.2023 12:34:31 EEST | Tiedote
Detaljplanläggningen av Startbanskvarteren i Malm börjar. Av Startbanskvarteren planeras hela centrum för Malms flygplatsområde, som genomkorsas av snabbspårvägen Vik–Malm. I planeringsområdet finns också en betydande del av Flygplatsparken. OBS: Rättelse 22.9.2023: Namnet på området är Startbanskvarteren, inte Landningsbanekvarteren.
Kiitotienkortteleista Malminkentän tuleva keskusta22.9.2023 12:34:16 EEST | Tiedote
Malmin Kiitotienkortteleiden asemakaavoitus käynnistyy. Kiitotienkortteleista suunnitellaan koko Malminkentän alueen keskustaa, jonka läpi kulkee Viikin-Malmin pikaraitiotie. Suunnittelualueella on myös merkittävä osa Lentoasemanpuistosta.
Ärtholmens trafikprinciper för beslutsfattande – målet ett område i stadskärnan med få bilar22.9.2023 09:37:03 EEST | Tiedote
Helsingfors återupptar detaljplanläggningen för Ärtholmen. Som lösning på utmaningarna med trafiken på Ärtholmen föreslås att begränsa antalet parkeringsplatser i området. För parkering reserveras cirka 1 900 parkeringsplatser, vilket har uppskattats vara tillräckligt med tanke på Ärtholmens läge och de goda tjänster som byggs i området.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme