Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kevätluonto kutsuu – Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2022 on ilmestynyt

Jaa
Pääkaupunkiseudun luontokohteisiin järjestetään tänä vuonna 125 opastettua retkeä, joiden tiedot on koottu vuoden 2022 luontoretkikalenteriin. Painetut kalenterit ovat jaossa kirjastoissa ja asiakaspalvelupisteissä huhti−toukokuun vaihteessa.

Pääkaupunkiseudun luonto on uskomattoman monipuolinen, mikä näkyy vuoden 2022 luontoretkikalenterissa. Rikas eliölajisto ja monipuoliset luonnonympäristöt maisemineen avaavat aistit lähiluonnolle ja houkuttelevat tutustumaan luontokohteisiin myös naapurikaupungissa.

Painettu luontoretkikalenteri tulee jakoon huhti-toukokuun vaihteessa Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kirjastoihin, asiakaspalvelupisteisiin sekä luontotaloihin. Helsingin keskustassa keskeinen kalentereiden jakopaikka on Keskustakirjasto Oodi. Kalenteri on julkaistu saavutettavassa pdf-muodossa verkossa.

Luontoretkikalenterin opastetut retket ja puistokävelyt käynnistyvät muuttolintujen ihailulla toukokuussa ja päättyvät marraskuussa kaamosretkeilyyn ja taimenten kudun tarkkailuun. Retkikalenteri antaa eväitä vastuulliseen luonnossa liikkumiseen myös omatoimiretkillä. Sekä opastetuilla että omatoimiretkillä on helppo käydä julkisilla kulkuvälineillä.

Lintuteemaisia retkiä, perheretkeilyä ja monipuolista virkistystä

Luonnossa liikkuminen virkistää kehoa ja mieltä. Vuonna 2022 tarjolla on useita erityisesti hyvinvointiteemaisia luontoretkiä. Retkillä voi tutustua muihin luonnossa liikkujiin terveysturvallisesti. Retkistä jää hieno muisto ja paljon luontotietoa omilla retkilläkin hyödynnettäväksi. Pääkaupunkiseudun uudet asukkaat pääsevät retkien ja puistokävelyjen avulla tutustumaan uuteen asuinpaikkaansa.

Myös lintuharrastus saa potkua vuoden 2022 luontoretkiltä. Retkikalenteri kertoo vinkit ja listaa lintuteemaiset retket ja lintuopaspäivystykset. Vantaalla vietetään lintujen teemavuotta, Espoon Suvisaaristossa on avautunut uusi Bergön lintutorni ja Helsingin Lammassaareen valmistuu lintujen tarkkailuun suunniteltu iso piilokoju.

Retkikalenterin tarjonnassa on myös uusia retkiä, kuten koululaisten digikasvioretki, Kauniaisten 50-vuotisjuhlavuoden monipuoliset teemaretket ja Helsingin saaristoon kuljettavat perheretket. Helsingin puistokävelyillä muistellaan myös tasan 70 vuotta sitten järjestettyjä kesäolympialaisia Kisakylään ja Olympiakylään tutustuen.

Luontoretkikalenterin retkien perusasiat:

  • Retket ovat maksuttomia.
  • Jos retkeen kuuluu lauttamatka, osallistujat kustantavat sen itse.
  • Retkille on vapaa pääsy lukuun ottamatta joitain erityisretkiä, joihin on ennakkoilmoittautuminen.
  • Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, mutta osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus.
  • Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa, tavallinen kunto riittää hyvin.
  • Perheretkillä liikutaan lasten ehdoilla. Osa retkistä on myös esteettömiä.

Retkien järjestämisessä seurataan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ohjeistusta. Tulethan retkille vain terveenä.

Pääkaupunkiseudun kaupungit Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa ovat järjestäneet kuntalaisille maksuttomia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin luontoretket, Pekka Paaer, pekka.paaer@hel.fi, puh. 050 590 0422


Helsingin puistokävelyt, Elina Nummi, elina.nummi@hel.fi, puh. 050 388 1410


Espoon luontoretket, Katri Luukkonen, katri.luukkonen@espoo.fi, puh. 043 826 5253


Suomen luontokeskus Haltian luontoretket, Haltian asiakaspalvelu, info@haltia.com, puh. 040 163 6200


Vantaan luontoretket, Sinikka Rantalainen, sinikka.rantalainen@vantaa.fi, puh. 050 318 0938


Kauniaisten luontoretket, Anna-Lena Granlund-Blomfelt, agb@kauniainen.fi, puh. 050 323 6269

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme