Helsingin seudun kauppakamari

Mediakutsu: Väestö ja suhdanteet Helsingin seudulla - Kauppakamarin toimialakatsaus julkistetaan 29.6.2022

Jaa
Onko koronapandemia vaikuttanut väestökehitykseen pysyvästi? Mitkä ovat suhdannenäkymät Helsingin seudulla? Kuinka voimakkaasti Ukrainan sota on vaikuttanut suhdanteisiin? Helsingin seudun kauppakamarin toimialakatsaus julkistetaan 29.6.2022. Erityisteemana tällä kertaa on väestökehitys.

Median edustajat ovat tervetulleita Helsingin seudun kauppakamarin vuoden 2022 toisen toimialakatsauksen julkistamistilaisuuteen keskiviikkona 29. kesäkuuta klo 9.30–10.15. Tilaisuutta voi seurata striimillä. Helsingin seudun kauppakamarin toimialakatsauksessa erityisteemana on väestökehitys.

Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja
Pia Pakarinen esittelee toimialakatsauksen suhdannekuvaa. Toimialakatsauksen erityisteeman tuloksista kertoo Kaupunkitutkimuksen toimitusjohtaja Seppo Laakso.

Julkaisemme toimialakatsaustiedotteen keskiviikkona 29.6.2022 klo 10.30.

Median ilmoittautuminen

Pyydämme median etukäteisilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen tiina.tikander@helsinki.chamber.fi tiistaihin 28.6.2022 klo 12 mennessä.
Ilmoittautuneille lähetetään erillinen osallistumislinkki tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Helsingin seudun kauppakamari toteuttaa toimialakatsauksen neljä kertaa vuodessa yhteistyössä Kaupunkitutkimus TA Oy:n kanssa. Katsauksissa käsitellään Helsingin seudun keskeisiä teemoja mm. liikennettä, asuntotuotantoa ja väestökehitystä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediatiedustelut ja ilmoittautumiset


Tiina Tikander
Viestintäpäällikkö
Helsingin seudun kauppakamari
tiina.tikander@helsinki.chamber.fi
p. 046 878 7540

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Etätyö uudistaa yritysten toimintatapoja29.9.2023 09:44:43 EEST | Tiedote

Etätyötyön suurimmat hyödyt yrityksissä syntyvät uudistuneista työ- ja toimintatavoista, näin arvioi peräti 55 prosenttia Helsingin seudun kauppakamarin etätyökyselyn yritysvastaajista. Työpanoksesta keskimäärin 40–60 prosenttia tehdään etänä. Työnantajista puolet sallii etätyöt ulkomailta. Yleisin etätyöpäivien määrä on 3 päivää viikossa, mutta 2 ja 4 päivää on myös laajasti käytössä.

Suhdannepulssi: Kuluttajien kohonneet asuntolainakulut heijastuvat myös yritysten liiketoimintaan30.8.2023 09:59:05 EEST | Tiedote

Helsingin seudun yritysten suhdannenäkymistä ovat heikentyneet viime keväästä: 41 prosenttia vastaajista arvioi suhdanteiden heikkenevän paljon tai jonkin verran, parempia näkymiä odottaa vain 19 prosenttia vastaajista. Kaksi viidesosaa vastaajista ilmoitti kuluttajien kohonneiden asuntolainakustannusten heikentävän oman liiketoimintansa edellytyksiä. Seudun väestönkasvu palautui pandemiaa edeltävälle tasolle vuonna 2022, jolloin asukasmäärä kasvoi 19 000 henkeä. Kuluvan vuoden alkupuolella väestönkasvu kiihtyi edelleen ennätyksellisen vilkkaan maahanmuuton ansiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme