Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vid Vikinga badstrand kan man bada igen

Dela
Personer som badat vid Vikinga badstrand har konstaterats ha drabbats av magsjuka under den här veckan och förra veckan. De prov som tagits på badvattnet vid stranden var bra och resultatet i fråga om norovirus negativt och därför kan man igen bada vid badstranden.

– Vad som orsakade magsjukan kan man inte med säkerhet säga. Det kom ett störtregn 29.6, och det kan ha sköljt ut bakterier och virus från terrängen i strandvattnet. En lång period med värmebölja efter det har möjligen gjort att bakterier och virus har ökat i strandvattnet, säger hälsoingenjör Ilona Peurala.

En eventuell sjukdomsspridare anses också det smutsiga toalettutrymmet vara, från vilket sjukdomsalstraren har kunnat komma ut i vattnet när den fastnat på toalettbesökarnas fötter. Toalettutrymmet är nu rengjort.

 

Kontakter

Hälsoingenjör Ilona Peurala
+358401821160
ilona.peurala@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

Matsvinn, loppmarknad och workshoppar för främjande av grön omställning: Program vid Vamia under hållbarhetsveckan!25.9.2023 15:11:32 EEST | Tiedote

Den nationella hållbarhetsveckan infaller 25-29.9. Under veckan minskar Vamias studerande på matsvinnet, ordnar bytesloppis och gör goda gärningar. De studerande har också en fantastisk möjlighet att delta i seminarier, workshoppar och gästbesök som ordnas av Green Skills Vaasa i anknytning till grön omställning, teknologi och företagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum