Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savossa lukuvuoden päättyminen toi työttömiksi opettajia ja koulunkäynninohjaajia

Jaa
Etelä-Savossa oli kesäkuun lopussa 5 489 työtöntä. Se on 659 vuodentakaista vähemmän. Lomautettuja oli 224, eli 46 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Etelä-Savossa työttömien määrä nousi toukokuusta kesäkuuhun 265:llä. Tämä selittyy valtaosin koulujen lukuvuoden päättymisellä. Työttömänä oli kesäkuun lopussa noin 100 opettajaa ja noin 100 koulunkäynninohjaajaa enemmän kuin toukokuun lopussa.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa kesäkuun lopussa 612, eli 166 henkilöä ja 21 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa kesäkuun lopussa 2 788 henkilöä, eli 63 vähemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 33,7 %.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Etelä-Savossa kesäkuun lopussa 1 763 eli 307 henkilöä ja 15 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Asiointi hoituu TE-toimistossa ja kuntakokeilussa

Etelä-Savossa vajaa 2 200 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, noin 1 000 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja vajaa 2 300 TE-toimistossa. Alle 30-vuotiaista työttömistä peräti 84 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 60 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä taas valtaosa, 59 %, on TE-toimiston asiakkaita. Kesäkuun lopussa lomautettuna olevista 78 % asioi TE-toimistossa.

Työttömien määrä on laskenut vuodentakaisesta Mikkelin kuntakokeilun alueella 3 %, Savonlinnan kuntakokeilun alueella 8 % ja Etelä-Savon TE-toimistossa 18 %.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi
Palvelujohtaja Kari Joutsalainen, p. 0295 044 054, kari.joutsalainen(at)te-toimisto.fi
Asiantuntija Mervi Huuskonen, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Rahaa tarjolla maaseudun kylien laajakaistaverkkojen rakentamiseen - laajakaistainvestointien ja muiden kehittämishankkeiden syksyn rahoitushaku on auki27.9.2023 08:01:20 EEST | Tiedote

Kehittämishankkeiden syksyn rahoitushaku on auennut Etelä-Savon ELY-keskuksessa. Kehittämishankkeilla luodaan mahdollisuuksia maaseudun elinkeinotoiminnan kehittämiselle sekä vahvistetaan yhteisöjen toimintaa. Rahoitusta voi hakea esimerkiksi kyläyhteisön laajakaistahankkeeseen. EU:n maaseuturahoituksella tuetaan kyläverkkojen rakentamista sellaisille alueille, joille huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei markkinaehtoisesti rakennu.

ELY-keskus myönsi touko-elokuussa noin 25 miljoonaa euroa avustusta itäsuomalaisille yrityksille ja 17 miljoonaa euroa työllistymiseen ja osaamiseen21.9.2023 08:10:09 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi touko-elokuun aikana lähes 25 miljoonaa euroa yrityksen kehittämisavustusta 53 itäsuomalaisen yrityksen hankkeeseen, joilla yritykset kehittävät kilpailukykyään sekä hakevat kasvua. Myönnetty rahoitus on osa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta ja oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahoitusta. Elokuun loppuun mennessä tänä vuonna yrityksille myönnetty avustusmäärä on jo lähes 45 miljoonaa euroa. Kesän aikana rahoitusta on myönnetty Itä-Suomessa osaamista ja työllisyyttä lisääville yleisille kehittämishankkeille noin 17 miljoonaa euroa.

Understöd kan sökas för förbättrande av vattentjänsternas funktionssäkerhet och cybersäkerhet20.9.2023 15:36:27 EEST | Tiedote

Man kan ansöka om understöd från NTM-centralen i Södra Savolax för att förbättra vattentjänsternas funktionssäkerhet och cybersäkerheten under perioden 2.10–30.11.2023. För att genomföra projekten har jord- och skogsbruksministeriet anvisat NTM-centralen i Södra Savolax ett anslag på 2,5 miljoner euro. Ansökan är riksomfattande och understödet kan sökas av kommuner, samkommuner och bolag som ägs av dessa samt andra kommunägda aktörer, föreningar, företag och andra sammanslutningar med undantag av statliga ämbetsverk och inrättningar. Understödet kan inte beviljas privatpersoner.

Avustusta haettavana vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen20.9.2023 15:36:27 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskukselta voi hakea avustusta vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen 02.10–30.11.2023 välisenä aikana. Hankkeiden toteuttamiseksi maa- ja metsätalousministeriö on osoittanut Etelä-Savon ELY-keskukselle käytettäväksi 2,5 miljoonan euron määrärahan. Haku on valtakunnallinen ja avustusta voivat hakea kunnat, kuntayhtymät ja näiden omistamat yhtiöt ja muut kuntaomisteiset toimijat, yhdistykset, yritykset sekä muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion virastoja ja laitoksia. Avustusta ei voida myöntää yksityishenkilölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme