Vaasan kaupunki - Vasa stad

FM-serien i banbåtsracing fortsätter i Vasa under veckoslutet – Inre hamnen stängs för övrig båttrafik medan tävlingsstarterna pågår

Dela
Under det kommande veckoslutet kommer FM-serien i banbåtsracing för första gången till Vasa. Evenemanget, som bär namnet RaceWKND, ordnas i Inre hamnen 29–31.7. Av säkerhetsskäl stängs tävlingsområdet för övrig båttrafik medan tävlingsstarterna pågår.
Foto: Vilma Savela
Foto: Vilma Savela

I FM-serien kör man i fyra olika båtklasser på en 1 500 meter lång bana som märkts ut med bojar. Det finns tävlingsstarter både på lördag och på söndag och tävlingarna pågår cirka fyra timmar båda dagarna. Starterna sker invid Kuntsi och tävlingarna kan följas i Inre hamnen.

– Området stängs för övrig båttrafik för 8–20 minuter åt gången. Runt tävlingsområdet finns säkerhetsbåtar som hindrar eventuella civilbåtar från att komma in på banan. Den övriga båttrafiken får köra genom området mellan starterna, säger trafikregleringchefen Jori Löfbacka.

Området stängs för övrig båttrafik av säkerhetsskäl, för de snabbaste racerbåtarna kör upp till 120 kilometer i timmen under tävlingarna. På uppvisningar susar båtarna fram med en hastighet på upp till 190 kilometer i timmen.

Racerbåtarna sjösätts vid kajen i Inre hamnen. Under evenemanget används cykelvägen och parkeringsplatserna inom det närmaste området som depå.

Studera tidtabellerna under veckoslutet på arrangörens webbplats. Det är fritt inträde för allmänheten till evenemanget.

 

Kontakter

Trafikregleringchefen Jori Löfbacka, 040 354 3494, jori.lofbacka@vaasa.fi

Bilder

Foto: Vilma Savela
Foto: Vilma Savela
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum