Aviador Kustannus

Näköala Haminavuorelle on Jouni Tossavaisen paluu runouden pariin

Jaa
Jouni Tossavaisen neljännessätoista runokokoelmassa vaelletaan Kuopion järvimaisemissa ja Tervon metsissä elävien ja kuolleiden runoilijakollegoiden kanssa keskustellen. Teoksen osastoja koristavat upeat värivalokuvat näköalasta Haminavuorelle, joka on tuttu taideaihe Tossavaisen Taistelevat metsot (2020) -romaanista.

Jouni Tossavaisen runokokoelma Näköala Haminavuorelle on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Jouni Tossavaisen neljästoista runokokoelma ja kolmas valokuvarunojen kokoelma Näköala Haminavuorelle lähestyy maailman kauneutta kuvan ja sanan voimalla. Valokuvan ja runon yhteisteoksissa runoilija vaeltaa kotikaupunkinsa Kuopion järvimaisemassa, lapsuutensa Tervon metsissä, Euroopassa ja Venäjällä. Runomatkoilla käydään dialogia nykyisten ja entisaikojen runoilijakollegojen kanssa. Seuraa löytyy milloin Rainer Maria Rilkestä, Wallace Stevensistä tai Paul Valerysta, milloin taas Eeva-Liisa Mannerista ja Gunnar Björlingistä. Toisinaan Tossavainen löytää sielunkumppanin satojen vuosien takaisista kiinalaisista tai japanilaisista tankarunoilijoista. Portugalista hän löytää ”hylätyn esineen”, Fernando Pessoan aiemmin suomentamattoman runon.

Retkillään runoilija eksyy myös rakkauden erämaahan – ja kirjoittaa ”Eksymisen kenttäoppaan”.

Teoksen kunkin osaston avaa värivalokuva näköalasta Haminavuorelle, samalle mäelle, josta Tossavaisen romaanin Taistelevat metsot (Aviador 2020) päähenkilö Ferdinand von Wright maalasi klassikkoteoksen Näköala Haminavuorelta (1853). Kolmen proosateoksen jälkeen Näköala Haminavuorelle on Tossavaisen paluu runouden pariin kuuden vuoden tauon jälkeen.

Jouni Tossavainen (s. 1958) on Tervossa syntynyt, Tampereella opiskellut ja sen jälkeen pääasiassa Kuopiossa asunut kirjailija. Hänen laajaan, vuonna 1985 käynnistyneeseen julkaisutuotantoonsa sisältyy sekä proosaa että runoutta – yhteensä 27 teosta. Taistelevien metsojen (Aviador 2020) lisäksi häneltä on ilmestynyt romaani Pojan usko (Aviador 2021).

TOSSAVAINEN, JOUNI : Näköala Haminavuorelle
150 sivua
Sidottu, kovakantinen, valokuvitettu
ISBN  9789523811201
Ilmestymisaika: Syyskuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Jouni Tossavainen © Ari Haimi
Jouni Tossavainen © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Janika Haatajan esikoisrunokokoelmassa ylevä ja arkinen yhdistyvät5.9.2023 12:52:03 EEST | Tiedote

Janika Haatajan runokokoelma Kukkiva nahka on julkaistu Aviadorin kustantamana. Janika Haataja yhdistää esikoisrunokokoelmassaan Kukkiva nahka uudella tavalla ylevää ja arkista. Kaupan ja teollisuuden tuotebrändit ovat runojen materiaalia yhtä lailla kuin oman identiteetin pohdinnat ja taidekokemukset. Tämä kaikki muodostaa yhdessä jäljittelemättömän kokonaisuuden, joka heijastelee nykyihmisen nopeaa tapaa kokea ympärillään risteilevät viestit ja mielikuvat olemalla samalla kertaa ”auki kuin taivas” ja ”silti lukossa”. Helsingissä asuva Janika Haataja (s. 1989) on opiskellut pakkausmuotoilua ja brändäystä Lahden Muotoiluinstituutissa. HAATAJA, JANIKA : Kukkiva nahka 76 sivua Sidottu, kovakantinen ISBN 9789523811683 Ilmestymisaika: Syyskuu 2023 Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme