Osuuskauppa PeeÄssä

PeeÄssä investoi matkailun kehitykseen

Jaa
Osuuskauppa PeeÄssä investoi jättimäiset 28 miljoonaa Pohjois-Savon matkailun kehitykseen – Isoimmat investoinnit matkailijamäärien moninkertaistamiseen tähtäävälle Tahkolle.

Järvialueesta on kehittymässä yksi Suomen vetovoimaisimmista matkailualueista. Pohjoissavolainen Osuuskauppa PeeÄssä tukee tätä tavoitetta panostamalla isosti Kuopiossa, Iisalmessa ja Tahkolla sijaitsevien hotelliensa kehitykseen. Mittavimmat, 17 miljoonan euron uudistustyöt tehdään Break Sokos Hotel Tahkolla.

 ”Matkailuelinkeino on koko Pohjois-Savolle miljoonien arvoinen vientituote. Alan työllistävä vaikutus on suuri ja verojalanjälki iso. Alueella on vielä paljon potentiaalia matkailun kasvattamiseen, mutta se vaatii investointeja niin majoitusyritysten ja ohjelmapalveluiden laatuun kuin tarjonnan määrään. Osuuskaupan liiketoiminnassa matkailulla on merkittävä rooli ja siihen panostetaan”, Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila sanoo.

”Nykymatkailija on halukas maksamaan laadusta. Meidän hotellimme viedään uudistuksissa suoraan odotukset ylittävälle tasolle, ihmisten yksilöllisyyden tarve ja vapauden kaipuu huomioiden”, Junttila lupaa.

Elämyksellistä vapaa-aikaa Tahkolla

Vapauden kutsu kuuluu erityisesti Tahkolta. ”Siellä laadukkaaseen hotellilomaan liittyy kutkuttavan vapauden tunteen ruokkiminen. Sen tunteen, kun ollaan irti arjen monista vaateista ja kaikki on mahdollista. Herätään luontomaisemaan hyvin nukutun yön jälkeen, hengitetään raikasta ilmaa omalla parvekkeella ja siirrytään sitten valmiille aamiaiselle pohtimaan, millaisia seikkailuja tänään valitaan”, Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen maalaa.

Break Sokos Hotel Tahkosta rakentuu uudistuksen myötä tyylikäs hotelli, jossa luontomaisema on osa elämystä niin hotellihuoneessa kuin sen äärellä. Kaikki hotellihuoneet ja vastaanotto uudistetaan, osa hotellia rakennetaan jopa kokonaan uudelleen. Seitsemänkerroksiseen uudisosaan tulee yli 50 maisemahuonetta, monimuotoisia vapaa-ajan tiloja ja katolle uutta ravintolatilaa. Uudistustyöt alkavat alkuvuonna 2023 ja valmistuvat vuoden 2024 aikana.

”Hotelliuudistus on luontainen jatkumo Tahkon alueen muille käynnissä oleville kehityshankkeille, joihin kuuluu mm. reitistöjen ja palveluiden kehittämistä, esimerkkeinä Pohjoismaiden suurin vaijeriliuku, pyöräilyreitistöt ja Tahkon huipulle tuleva metsäkylpylä. Tahkon kehittämisen kattotason tavoitteina on luoda Tahkosta kotimaan halutuin ympärivuotinen vapaa-ajan matkakohde ja viisinkertaistaa ulkomaisten matkailijoiden määrä alueella vuoteen 2030 mennessä”,myös kehitysyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimiva Puustinen kertoo.

Kuopion Puijonsarven uudistus jatkuu, Iisalmen Koljonvirta kokee täydellisen muodonmuutoksen

Kuopiolaisen Original Sokos Hotel Puijonsarven vuonna 2018alkanut kehitystyö jatkuu hotellihuoneiden mittavalla uudistuksella, joka alkaa lokakuussa 2022 ja valmistuu vapuksi 2023. Iisalmen bisnesmatkailuun painottunut Original Sokos Hotel Koljonvirta uudistetaan täysin kesäkuuhun 2023 mennessä. Hotelliin tulee mm. uusi ravintolamaailma terasseineen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa PeeÄssä
Osuuskauppa PeeÄssä
Savilahdentie 10
70700 Kuopio

http://peeassa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

Osuuskauppa PeeÄssän muutosneuvottelut päätökseen23.11.2023 16:02:00 EET | Tiedote

Osuuskauppa PeeÄssän 8.11.2023 alkaneet ja erityisesti liiketoiminnan tukitoimintojen uudelleenorganisoitumista koskeneet muutosneuvottelut on saatu päätökseen 23.11.2023. Neuvottelut olivat kolmeosaiset ja niiden aikana henkilöstön edustajat ja työntekijät toivat esille runsaasti hyviä havaintoja ja nostoja, joiden avulla alkuperäistä työnantajan muutosesitystä kehitettiin toimivammaksi. Muutosten myötä tehtäviä lakkaa yhdeksän kokoaikaisen henkilötyövuoden verran ja uusia tehtäviä syntyy viiden kokoaikaisen ja kahden osa-aikaisen henkilötyövuoden verran. Tavoitteena on löytää uusi työtehtävä PeeÄssän sisältä kaikille niille, joiden nykyiset tehtävät lakkaavat. Muutokset astuvat voimaan 1.1.2024 alkaen. Muutosneuvotteluiden tavoitteena oli yhdessä henkilöstön edustajien ja muutosneuvotteluiden piirissä olleiden kanssa löytää mahdolliset ratkaisut, joiden toteutuessa jatkamme matkaamme entistä sujuvammin kohti Parhaan Elämän Edelläkävijyyttä Savossa.

Original Sokos Hotel Puijonsarven kokous- ja juhlapalvelut saivat laadukkaasta gastronomiasta kertovan Chaîne des Rôtisseurs -kilven14.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Original Sokos Hotel Puijonsarven kokous- ja juhlapalvelut ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta sekä loistavasta palvelusta kertovan Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Puikkari Conference on Pohjois-Savon neljäs kilpiravintola. Original Sokos Hotel Puijonsarvi täyttää joulukuussa 150 vuotta, juhlinta jatkuu vuonna 2024.

Osuuskauppa PeeÄssä harkitsee toimintojensa uudelleenorganisointia2.11.2023 15:30:00 EET | Tiedote

Osuuskauppa PeeÄssän asiakasomistajia edustava hallintoneuvosto hyväksyi joulukuussa 2022 PeeÄssän uuden strategian vuosille 2023-2027. Strategisiin tavoitteisiin pääsemiseksi sekä asiakastarpeiden, ihmisten työlleen asettamien odotusten ja ympäröivän yhteiskunnan muuttuessa PeeÄssässä harkitaan nyt liikenteen energioihin, yksittäisiin liikennekaupan tehtäviin, liiketoiminnan tukitoimintoihin sekä asiakasomistaja- ja S-pankkipalveluihin liittyvien tehtävien uudelleen organisointia. Toiminnan suunnitellun uudelleenorganisoitumisen vuoksi Osuuskauppa PeeÄssä on käynnistänyt muutosneuvottelut. Muutosneuvotteluesityksen kohteena on 41 henkilöä. Työnantajan tavoitteena on, että työntekijöitä ei jouduta mahdollisen uudelleenorganisoitumisen yhteydessä irtisanomaan, vaan kaikille pyritään tarjoamaan mahdollisuuksien mukaan uutta työtehtävää. Osuuskauppa PeeÄssällä on tällä hetkellä 2 130 työntekijää.

PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä liikennekaupan johtoryhmä 1.11.2023 alkaen2.11.2023 08:59:30 EET | Tiedote

PeeÄssän matkailu- ja ravitsemiskaupan vastuualueissa on kesästä alkaen ollut useita väliaikaisjärjestelyitä ja nyt vastuualueet ja toimenkuvat on vakinaistettu ja täsmennetty. 1.11.2023 alkaen hotellinjohtaja Anna Hämäläisen vastuualueeseen kuuluvat Break Sokos Hotel Tahko ja Original Sokos Hotel Koljonvirta. Lisäksi Anna vastaa vuoden vaihteeseen asti myös Original Sokos Hotel Puijonsarvesta sekä koko MaRan myynnistä ja Revenue Management -toiminnoista. Ryhmäpäällikkö Johanna Kämäräisen vastuualueeseen kuuluvat kaikki PeeÄssän viisi ravintolamaailmaa, juoma- ja seurusteluravintolat, kesäravintolat ja Kuopion Viinijuhlat. Original Sokos Hotel Puijonsarven uutena hotellinjohtajana aloittaa 1.1.2024 Kati Vihma. Kenttäpäällikkö Hanni Isotalon vastuualue PeeÄssän liikennekaupassa säilyy ennallaan. MaRa & LiKa joryn kokoonpano on siis 1.11.2023 alkaen Aleksi Vuorinne, Anna Hämäläinen, Johanna Kämäräinen ja Hanni Isotalo. 1.1.2024 alkaen ryhmää täydentää vielä Kati Vihma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme