HUS

HUS-kuntayhtymän hallituksen kokouksen 22.8.2022 ennakkotiedote

Jaa
HUSin hallitus kokoontuu maanantaina 22.8.2022 klo 8.30. Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla.

Hallitus käsittelee kokouksessaan kuntayhtymän vuoden 2022 ensimmäisen kuuden kuukauden toimintaa ja taloutta. Talousraportin mukaan toimintakulut alittivat talousarvion tammi-kesäkuussa 4,2 % (59,6 miljoonaa euroa) ja pienenivät edellisvuoteen verrattuna 3,1 % (44,0 milj. euroa).

Ennalta suunniteltua kiireetöntä hoitoa koskevien elektiivisten lähetteiden määrä (178 440) kasvoi 5,6 % edellisvuodesta. Hoitoon pääsy kuitenkin heikkeni edellisvuoteen verrattuna, sillä vuodeosastohoitoa odottavien potilaiden määrä kasvoi 25,9 % ja yli 6 kk odottavien potilaiden määrä kasvoi 79,6 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

HUSin taloustilanne on erittäin vaikea ja koko vuoden 2022 ennuste tulee olemaan merkittävästi alijäämäinen. HUSilla on säästöohjelma taloudellisen tilanteen tasapainottamiseksi, mutta se pienentää tämän vuoden aikana alijäämää vain hieman.

Linkki verkkosivuille kokouksen esityslistaan.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme