Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomen ja Ruotsin pohjoismaiset yhteistyöministerit vierailevat Torniossa ja Haaparannalla

Jaa
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vierailee 29. elokuuta 2022 Torniossa ja Haaparannalla yhdessä Ruotsin kollegansa ministeri Anna Hallbergin kanssa. Vierailun aikana ministerit tutustuvat rajaseutuun ja rajat ylittävään yhteistyöhön.

”Pohjoismaisen yhteistyön vision mukaan Pohjolasta tulee maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. Rajaseudut voidaan nähdä integroitumisen edelläkävijöinä – Tornionlaaksossa visio on jo osa arkipäivää. Rajaseudut ovat erityisesti kärsineet korona-ajan matkustusrajoituksista. Rajat ylittävä yhteistyö raja-alueilla on voimavara ja vahvuus, jota meidän on ylläpidettävä aktiivisesti” sanoo ministeri Blomqvist.

Vierailun aikana ministerit tutustuvat Ruotsin ja Suomen rajavalvontaan ja tapaavat rajavalvonnan, tullin ja poliisin edustajia sekä Tornion kaupungin ja Haaparannan kaupungin johtoa. Ministerit tapaavat myös paikallisia elinkeinoelämä- ja edunvalvontajärjestöjä ja osallistuvat rajakokoukseen, jossa keskustellaan työmarkkinakysymyksistä.

Lisäksi ministereillä on kaksi yhteistä yritysvierailua. Ministerit vierailevat elintarvikealan yritys Polarica Ab:lla Haaparannalla ja Manga LNG-terminaalissa Torniossa. Vierailun lopuksi ministeri Blomqvist vierailee myös Metsä Groupin biotehtaan rakennustyömaalla Kemissä.

Lisätiedot

Carolina Nordling, erityisavustaja, puh. 0295 150 278

Anna Esko, lähetystöneuvos, puh. 0295 350 723

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme