Saimme runsaat 300 vastausta Mieluisin luontokohde -kyselyymme

Vastaukset on nyt nopeasti perattu ja karttaan on koottu kolme laajempaa aluetta.
Laajempi kehä ulottuu Valkeakoskelta Ikaalisiin ja siellä oli noin 65 % vastauksista. Puolet vastauksista keskittyy Tampereen ydinkaupunkiseudulle.
Tampereen kaupunkiseudun ytimessä nautitaan seuraavista luontokohteista: Kauppi, Pyynikki, Iidesjärvi, Pyhäjärven rantaseutu ja Nokian Kaakkurijärvet sekä Pirkkalan järvikohteet kuten Kaitajärvi, Pulkajärvi ja Iso Naistenjärvi.
Laajemmalla akselilla erottuu mm. Hämeenkankaan harjualue Ikaalisten seudulla, etelässä taas Vanajaveden kohteet.
Pohjoiselta Pirkanmaalta merkittiin karttaan viidesosa vastauksista. Siellä näkyvät mm. Helvetinjärvi, Seitseminen ja Aurejärvi.
- Yllättävää oli, että Kuhmoisten seutu, kaakkoinen ja lounainen Pirkanmaa (kuten Urjalan ja Punkalaitumen seutu) loistavat poissaolollaan, paikkatietosuunnittelija Miina Vainio sanoo.
- Vastauksia osuu toki myös yksittäisinä pisteinä muualle. Tuttuja kohteita nousee esiin. Kun analysoimme vielä lisää, voimme löytää uusiakin kohteita.
Pirkanmaan liitto kiittää vastauksista. Vastaajat ovat auttaneet Pirkanmaan liiton maakuntakaavatyöhön kuuluvaa luontokohteiden kartoitusta ja vaikuttaneet luonnon monimuotoisuuden suojelemiseen.
Pirkanmaan liitto teki kartoituksen vaihemaakuntakaavatyön pohjaksi. Karttakyselyyn vastattiin nimettömästi eikä sosiaalisen median kanavista kerätty henkilötietoja.
Yhteyshenkilöt
Miina VainioPaikkatietosuunnittelijaPirkanmaan liitto
Työskentelen paikkatietosuunnittelijana maankäytön ja liikenteen yhteensovittamisen parissa. Työhöni kuuluvat maakuntakaavoituksen digitaaliset karttapohjaiset aineistot ja ratkaisut.
Ruut-Maaria RissanenSuunnittelujohtajaPirkanmaan liitto
Maakuntakaava, liikennejärjestelmäsuunnittelu, maankäytön, liikenteen tai ympäristön suunnittelua koskevat kysymykset.
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Pirkanmaan elinvoimaisuutta ja kestävyyttä tuetaan maankäytön suunnittelulla. Siinä sovitetaan yhteen niin asukkaiden, elinkeinoelämän kuin luonnonympäristön tarpeita. Maankäytön osana tarkastellaan aluerakennetta ja myös muun muassa luonnonvarojen kestävää käyttöä.
Keskeisin maakunnan työkalu maankäytön suunnittelussa ja ohjaamisessa on maakuntakaava.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto
Länsi-Suomen maakunnat: Suomen menestys kasvaa lännessä29.9.2023 11:05:08 EEST | Tiedote
Kasvu syntyy Länsi-Suomen suuralueella. Etelä-Pohjanmaan, Hämeen, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan maakunnat tiivistävät yhteistyötään. Tätä tukee myös Länsi-Suomen erityislaatuisuutta koko Suomen lisäarvon kasvattajana kiteyttävä visiotyö.
Popeda on vuoden 2023 Pirkanmaan palkinnon saaja1.9.2023 17:37:34 EEST | Tiedote
Pirkanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Popeda-yhtyeelle vuoden 2023 Pirkanmaan palkinnon. Taiteilija Markku Salon tekemän Valkohäntä-veistoksen luovutti Pirkan päivän juhlaseminaarin yhteydessä maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman. Palkinnon otti vastaan Popeda-yhtyeen keulahahmo Pate Mustajärvi.
Sport Suomen visio: Paras liikunnan ja hyvinvoinnin tutkimus- ja bisnesosaaminen löytyy Suomesta30.8.2023 08:34:15 EEST | Tiedote
Sport Suomi on yksi Pirkanmaan liiton koordinoiman Innokaupunkien (kestävä kaupunkikehittäminen) kuudesta vetovastuuteemasta. Temaattinen yhteistyö tuo kaupunkien voimavaroja yhteen ja edistää hyvien käytäntöjen leviämistä ja kansainvälistä yhteistyötä ja investointeja. Liikunnan ja liikkumisen lisääminen on yhdistävä tekijä.
Pirkanmaan liitto käynnistää uudenlaisen nuorten vaikuttajakoulun3.8.2023 10:27:08 EEST | Tiedote
Tavoitteena on innostaa ja tukea maakunnan nuoria pyrkimään yhteiskunnallisesti vastuullisiin tehtäviin. Haku on auki 3.8. - 4.9.2023.
Energiamurros etenee Pirkanmaalla27.6.2023 10:45:32 EEST | Tiedote
Pirkanmaa tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä, mutta miten maakuntamme on tässä matkassa tähän mennessä onnistunut? Tavoitteena on, että ilmastopäästöistä olisi vuonna 2030 vähennetty 80 prosenttia verrattuna vuoden 2007 päästötasoon. Tällä hetkellä olemme onnistuneet Pirkanmaalla tiputtamaan päästöjä 31 prosenttia, paljon on siis vielä kirittävää.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme